Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
25. septembra 2025 o 10:00
Čas čítania 5:46

Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)

Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž)
Zdroj: Timotej Gašper / REFRESHER
Diskutovať
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Variť vedeli, no aj tak mali problémy. Ako to tam vyzerá po natáčaní?

„Dobre, že ste prišli dnes, posledný týždeň bol veľmi náročný, najmä nedeľa, tam sme museli zavrieť o niekoľko hodín skôr, ľudia nás tak vyjedli, že už neostala ani len bryndza na halušky, ktorej sme mali fakt veľa,“ hovorí mi Mirka, vedúca Hostinca u Krivého potoka, na otázku, ako sa im v posledných dňoch darí.

Hostinec u Krivého potoka je na Gemeri v malebnej obci Betliar, ktorá je známa predovšetkým vďaka kaštieľu, ktorý je jednou z najnavštevovanejších stavieb svojho druhu na Slovensku.

V Betliari nemali problém s jedlom, ale so systémom

Na takomto mieste, kde nie je núdza o turistov, by mala gastronómia prekvitať. V podniku len niekoľko desiatok metrov od areálu kaštieľa síce nebol problém s kvalitou jedál, ale skôr v systéme fungovania kuchyne.

V tomto článku si prečítaš:
  • V čom bola najväčšia chyba podniku a prečo nefungoval podľa predstáv majiteliek.
  • Čo najzásadnejšie sa zmenilo od príchodu Martina Nováka.
  • Ako chutilo jedlo a koľko som za to zaplatil.

Televízia opísala najnovší príbeh z populárnej gastronomickej šou Na nože ako sen dvoch dcér a ich mamy. Podnik prebrali ešte v roku 2012.

Hostinec U Krivého potoka
Hostinec U Krivého potoka Zdroj: Timotej Gašper / REFRESHER

Zuzana a Mirka Góčové sa pred 13 rokmi rozhodli splniť svojej matke sen o vlastnej reštaurácii. Tá je neustále prítomná v podniku a ako mi potvrdili vedúce, aj keď už veľmi nevládze, zemiaky ošúpe vždy všetky do posledného.

Deti obetovali podniku mladosť

Ich mama má 67 rokov a v epizóde povedala, ako ju mrzí, že jej deti venovali Hostincu za ostatné roky všetok voľný čas. 

„No áno, viete, mamka má 67 rokov a hovorí veci tak, ako si ich myslí, ja som tiež nečakala, že niektoré veci povie takto na rovinu. Aj v kuchyni je bežne stres a človek niekedy povie veci, ktoré by možno inokedy nepovedal,“ hovorí Zuzana Góčová.

Hostinec U Krivého potoka Hostinec U Krivého potoka Hostinec U Krivého potoka Hostinec U Krivého potoka
Zobraziť galériu
(16)

Podnik, ktorý začali prevádzkovať najprv ako krčmu, zmenili na reštauráciu, ktorej problém nebol takmer vôbec v jedlách. Martin Novák po prvom dni skonštatoval, že je milo prekvapený kvalitou jedla, no neteší ho vybavenie v kuchyni či reklamná tabuľa s množstvom gramatických chýb. Na plagáte totiž svietilo allways frish - allways tasty.

Odporúčané
Kúsok Paríža v srdci Bratislavy. „Nechceme, aby sa naši hostia cítili ako na Slovensku,“ hovorí majiteľka reštaurácie Colette Kúsok Paríža v srdci Bratislavy. „Nechceme, aby sa naši hostia cítili ako na Slovensku,“ hovorí majiteľka reštaurácie Colette 15. októbra 2025 o 11:00

„O tom sa ani nebavme. (smiech) Robil nám to jeden človek. Keď sme sa dozvedeli, že aké sú tam chyby, hneď sme to dali dole a hanbili sa. Ono, keď okolo toho chodíte denne, už si to aj prestanete všímať. Najhoršie a najvtipnejšie na tom je, že nám o tom nikto nepovedal, žiaden zákazník,“ zhodujú sa úsmevne sestry na téme ich starého bannera.

Veľké zmeny a zaslúžené 4 nože

Hostinec u Krivého potoka prešiel za niekoľko dní pod Novákovou taktovkou veľkými zmenami, čo renomovaný šéfkuchár napokon ocenil vysokým hodnotením až štyroch nožov.

Odporúčané
Jano praží na bardejovskom jarmoku legendárne langoše: Za hodinu ich pripravím aj 100, robím to s láskou (Reportáž) Jano praží na bardejovskom jarmoku legendárne langoše: Za hodinu ich pripravím aj 100, robím to s láskou (Reportáž) 3. septembra 2025 o 13:00
Odporúčané
Zuzka robí inštalatérku: Keď ľudia zistia, že im kotol opraví žena, sú pokojnejší (Rozhovor) Zuzka robí inštalatérku: Keď ľudia zistia, že im kotol opraví žena, sú pokojnejší (Rozhovor) 4. septembra 2025 o 14:00
Odporúčané
Kubo má stolársku firmu v Anglicku. K zákazkám sa tu dostaneš len cez odporúčanie, ak makáš, zarobíš aj 5-tisíc (Rozhovor) Kubo má stolársku firmu v Anglicku. K zákazkám sa tu dostaneš len cez odporúčanie, ak makáš, zarobíš aj 5-tisíc (Rozhovor) 2. septembra 2025 o 17:00

Vybral som sa teda do Betliara s cieľom zistiť, aké zmeny v podniku urobili, ochutnať ich populárnu domácu kuchyňu a porozprávať sa s vedúcimi hostinca, Zuzkou a Mirkou.

Hostinec U Krivého potoka
Hostinec U Krivého potoka Zdroj: Timotej Gašper / REFRESHER

V Refresheri ti pravidelne prinášame články z oblasti gastronómie z celého Slovenska. Prečítaj si napríklad test sliceových pízz z Bratislavy, príbeh majstra langošiara z Osikova či test matcha v Košiciach.

Ak ťa baví náš prémiový obsah, staň sa členom klubu Refresher+ a okrem prístupu k obsahu si užívaj aj početné benefity. Ďakujeme za tvoju podporu!

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatného Mám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Je cool čítať s porozumením, je smart dočítať článok zadarmo.
Chcem smart predplatné
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako to vyzeralo po príchode do Hostinca.
  • Koľko stálo jedlo.
  • Ako dlho som čakal na jedlo a ako chutilo.
  • Aká je v dedine konkurencia.
  • Či im ľudia závidia.
  • Ktoré jedlá chutia ľuďom najviac.
  • Ako na nich pôsobil Martin Novák.
  • Či štáb počas natáčania tlačil na emócie.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom FRESH 190130 a aktivuj si predplatné na celý mesiac.
Cena SMS predplatného je 5 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Všetky články na mesiac
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA , Lístok ZDARMA na linke Bratislava – Viedeň/Schwechat alebo 15 % zľava na nákup výživových doplnkov VOXBERG
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia