Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. februára 2023, 17:30
Čas čítania 1:28
Martin Mičuda

Nový Mercedes-Benz triedy E ukázal luxusný interiér, v ktorom bude možné sledovať Tiktok či hrať Angry Birds

Nový Mercedes-Benz triedy E ukázal luxusný interiér, v ktorom bude možné sledovať Tiktok či hrať Angry Birds
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Nové rozloženie palubnej dosky, ktoré kombinuje 3 obrazovky, bude k dispozícii za príplatok pod názvom MBUX Superscreen.

Stalo sa už zvykom, že tie najväčšie novinky Mercedes-Benz predstavuje postupne a zväčša pritom začína interiérom. Keďže úplne nová trieda E patrí medzi tie najdôležitejšie a historicky najslávnejšie modely trojcípej hviezdy, nemôže to byť inak ani tentokrát. Nové E-čko je najväčšou novinkou nemeckej prémiovej automobilky tohto roka. Na úplné odhalenie si ešte musíme počkať, už teraz však spoznávame novú generáciu tradičného zástupcu vyššej strednej triedy zvnútra.

Odporúčané
TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen TEST: Enyaq Coupé RS nám dokázal, že ide o najlepšiu škodovku, ktorá prerástla aj Volkswagen 18. februára 2023, 9:30

Palubná doska novej triedy E predstavuje akúsi kombináciu rozloženia z tried C, resp. S a z elektrických modelov EQE či EQS. E-čko totiž dostalo 3 veľké obrazovky, nejde však o plnohodnotný Hyperscreen, pretože 12,3" digitálne budíky nie sú súčasťou samotného panelu obrazoviek zaliatych za sklom, na ktorom sú navyše samotné displeje aj o čosi menšie (rozmery zatiaľ nepoznáme). Nové rozloženie, ktoré takýmto štýlom kombinuje 3 obrazovky, bude k dispozícii pod názvom MBUX Superscreen.

Novinkou je aj inak stvárnený stredový tunel, z ktorého zmizla väčšina fyzických ovládacích prvkov. Veľmi elegantným dojmom následne pôsobia výduchy ventilácie, ktoré sa nenápadne tiahnu takmer celou šírkou palubovky.

Mercedes-Benz, trieda E,
Zdroj: Mercedes-Benz

Trieda E s označením W214 tak síce disponuje trojicou rozmerných displejov, palubná doska však predsa len pôsobí menej futuristickým a viac elegantným dojmom. Z fotografií je možné vyčítať, že veľkými zmenami prejde aj samotný infotainment MBUX. Zatiaľ čo grafika a možnosti zobrazenia budíkov sa pravdepodobne zmení len decentne, stredový displej ponúkne vynovené prostredie, kde evidujeme nové farebné ikony hlavného menu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou Vyskúšali sme Audi e-tron GT. Elektrická prvá liga, ktorá rúca predsudky o e-mobiloch, je krok pred konkurenciou 2. septembra 2021, 9:30

Infotainment bude priamo podporovať spustenie aplikácií tretích strán – umožní to nová vrstva systému, vďaka ktorej je priamo v stavanom prostredí možné stiahnuť a spustiť aplikácie ako Tiktok, Zoom či Angry Birds. Prostredníctvom jedného používateľského rozhrania tak bude možné na displeji uprostred a pred spolujazdcom hrať hry, sledovať sociálne siete či streamovať. Umožní to aj voliteľné vstavaná kamera uprostred palubnej dosky, ktorá je štandardom pri zvolení rozhrania MBUX Superscreen.

Ide tak o novú nadstavbu, akú doposiaľ nemajú ani vlajkové lode značky, trieda S či EQS s Hyperscreenom. Samozrejme, v interiéri prevládajú prémiové materiály, početné zastúpenie náladového osvetlenia a rôzne komfortné prvky výbavy, ktoré spríjemnia jazdu celej posádke. Chýbať nemôže inteligentné hlasové ovládanie, prvky rozšírenej reality či rozmerný head-up displej. Skôr či neskôr môžeme očakávať, že Mercedes-Benz upriami pozornosť aj na sedadlá, ktorých komfort a anatomické tvarovanie je odjakživa doménou triedy E.

Mercedes-Benz, trieda E,Mercedes-Benz, trieda E,Mercedes-Benz, trieda E,Mercedes-Benz, trieda E,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia