Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021, 20:43
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

Americkí diplomati sa sťažujú, že ich v Číne testovali na koronavírus análnym výterom

Americkí diplomati sa sťažujú, že ich v Číne testovali na koronavírus análnym výterom
Zdroj: TASR/AP/Kay Nietfeld
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Presný počet zamestnancov a členov ich rodín, ktorí test podstúpili, nepoznáme.

Amerických diplomatov v USA proti ich vôli testovali na prítomnosť ochorenia Covid-19 análnym výterom. „Ministerstvo zahraničných vecí USA s takýmto typom testovania nikdy nesúhlasilo,“ povedal hovorca pre VICE.

Keď sa USA obrátilo so sťažnosťou na Čínu, odpovedali im, že došlo k chybe a análnym výterom ich asi testovali „omylom“. Tento spôsob testovania sa začal používať v niektorých častiach Číny, napríklad v zamorených oblastiach. Testujú ním aj ľudí, ktorí prišli zo zahraničia. Cieľom je získať presnejšie výsledky, no diplomati mali patriť medzi výnimky, ktoré sa mohli testovať bežným spôsobom.

Ministerstvo zahraničných vecí USA svojim zamestnancom poradilo, aby takýto druh testovania v budúcnosti odmietli. Rezort sa zaviazal zachovať dôstojnosť diplomatov a ich rodín. Hovorca čínskeho ministra zahraničia uviedol, že pokiaľ vie, Čína od zamestnancov americkej diplomacie análny výter nevyžaduje. Nevylúčil ale, že sa to mohlo stať.

Odporúčané
Koľko musí Slovák zarábať, aby mohol žiť v Šanghaji? Pavel býva 10 rokov v Číne, ktorá ho uchvátila už na základnej škole Koľko musí Slovák zarábať, aby mohol žiť v Šanghaji? Pavel býva 10 rokov v Číne, ktorá ho uchvátila už na základnej škole 24. februára 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia