Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 19:03
Čas čítania 0:39
Tina Hamarova

V moskovskej ZOO zomrel aligátor, ktorý vraj patril Adolfovi Hitlerovi

ZAUJÍMAVOSTI ADOLF HITLER MOSKVA
Uložiť Uložené

Aligátor s menom Saturn sa dožil neuveriteľných 84 rokov.

Aligátor s menom Saturn, ktorý prežil život ako z románu Ericha Maria Remarqua, zomrel v moskovskej zoo. Informuje o tom ABC News.

Za svojich 84 rokov si toho Saturn prežil naozaj dosť. Pôvodne pochádza z amerického Mississippi, odkiaľ ho darovali berlínskej zoo, z ktorej pri bombardovaní v roku 1943 utiekol. Tri roky prežil na neznámom mieste, až kým ho v roku 1946 nenašli britskí vojaci, ktorí aligátora darovali do Sovietskeho zväzu.

Práve po tých troch tajomných rokoch sa zrodila legenda, že aligátor v skutočnosti nemal ísť do zoo, ale v zbierke ho mal sám Adolf Hitler. 

„Zvieratá nie sú zapojené vo vojne ani v politike, preto by bolo absurdné viniť ich za ľudské hriechy,“ napísala v stanovisku moskovská zoo, ktorá dodala, že sa o Saturna vzorne starali až do jeho smrti. 

Odporúčané
10 vecí, ktoré si pravdepodobne nevedel o Adolfovi Hitlerovi 10 vecí, ktoré si pravdepodobne nevedel o Adolfovi Hitlerovi 2. septembra 2015, 19:41

Tak ako kolujú mýty o tom, že Saturn patril Hitlerovi, človek by si mohol ľahko domyslieť, že po vojne putoval do Sovietskeho zväzu aj preto, že mal o tvora záujem samotný vodca ZSSR Josef Stalin.

Domov
Zdieľať
Diskusia