Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2019, 11:31
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Ako fungujú swingers párty, ktorá vifonka je najlepšia a ako CIA mučí zadržaných?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Prehľad nových zaujímavých článkov z uplynulého týždňa je tu.

Aj tento týždeň sme vďaka predplatiteľom Refresher+ mohli tvoriť veľa nového prémiového obsahu. Teraz máš možnosť pozrieť sa na všetky najdôležitejšie rozhovory, výbery, analýzy aj naše experimenty. Opäť sme oslovili Slovákov so zaujímavými povolaniami, aby sme sa dozvedeli, ako to u nich chodí a čo ich práca obnáša. 

Dozvieš sa, čo radí slovenský stolár a vďaka psychiatrovi budeš mať možnosť nahliadnuť do tohto odboru z perspektívy odborníka. Taktiež sme s odborníkom testovali populárne lacné instantné polievky, aby sme zistili. ktorá „vifonka“ je najlepšia. 

Zvyšok článkov ešte nájdeš v sekcii odporúčaných a do pozornosti dávame aj nové Benefity, ktoré môže využívať každý predplatiteľ. Aktuálne môžeš okrem jedla zadarmo či zliav do obľúbených obchodov získať aj lístky na koncerty zadarmo. 

Rozhovor so Slovenkou, ktorá pravidelne navštevuje swingers párty

Swingers je sexuálna praktika, kde si páry medzi sebou vymieňajú partnerov, aby okorenili svoj sexuálny život. Pravidelnou návštevníčkou swingers párty po Európe je aj 31-ročná Slovenka Barbora, ktorá si svoju účasť na takýchto udalostiach nevie vynachváliť. V rozhovore nám otvorene porozprávala, ako to na swingers párty chodí a čo všetko tam môže človek vlastne očakávať. 

Dozvieš sa, ako vyzerala jej prvá návšteva, akých najstarších a najmladších ľudí tam stretla, koľko miest kvôli swingers párty precestovala, ako sa chráni proti sexuálne prenosným chorobám a porozprávala aj zopár konkrétnych zážitkov. 

Odporúčané
Barbora pravidelne navštevuje swingers párty: Partnerovi treba dať najavo, že je kráľ a ostatní sú iba hračky (Rozhovor) Barbora pravidelne navštevuje swingers párty: Partnerovi treba dať najavo, že je kráľ a ostatní sú iba hračky (Rozhovor) 16. júna 2019, 15:30

Odborník hodnotí vifonky: Ktorá značka je najlepšia?

Rozhodli sme sa rozlúštiť záhadu pre všetkých študentov ale aj iných fanúšikov instantných polievok, ktoré sa dajú v našich obchodoch kúpiť za pár desiatok centov. Z laického pohľadu by sa však mohli na seba všetky nápadne podobať, a tak sme si na pomoc pozvali Martina Dubinu, ktorý stojí na čele dvoch prémiových ázijských reštaurácií v Bratislave – IASAI a Fou Zoo. 

Z našeho experimentu sa dozvieš, ktorá instantná polievka je najlepšia a ktorá úplný hnus, ako dopadli známe značky ako Vifon a Vishu, čo hovorí odborník na polievku za 0,19 € a kde nájdeš najviac zeleniny a najlepšiu chuť. 

Odporúčané
Odborník hodnotí vifonky: Ktorá značka je najlepšia? Odborník hodnotí vifonky: Ktorá značka je najlepšia? 17. júna 2019, 12:38

Rozhovor so slovenským stolárom

Keďže sa snažíme prinášať čoraz viac rozhovorov so Slovákmi s netradičným povolaním, tentokrát sme sa rozhodli vyspovedať 30-ročného Pavla Šišku, ktorý je nevyučeným stolárom, no už 5 rokov vyrába nábytok na mieru s vlastnou značkou Tiny House, vedie mladých stolárov a jeho najväčšou víziou je dať priestor šikovným remeselníkom z rôznych odvetví.

Prezradil nám, ako sa k remeslu dostal, prečo na výrobu nevyužíva slovenské drevo, aké sú ceny masívnych drevených stolov a ako je to vlastne s trhom práce v tomto odvetví. Dozvieš sa, či bolo ťažké nájsť mladých šikovných učňov a aké boli ich vedomosti zo školy. Áno, porozprávali sme sa aj o nábytku IKEA.

Odporúčané
Som stolár, no nikdy som sa nevyučil. Mladí by mali rozvíjať talent, lebo remeslo vymiera, tvrdí 30-ročný Pavol (Rozhovor) Som stolár, no nikdy som sa nevyučil. Mladí by mali rozvíjať talent, lebo remeslo vymiera, tvrdí 30-ročný Pavol (Rozhovor) 17. júna 2019, 12:36

Navštívili sme fast fashion predajne a hľadali napodobeniny

Populárne fast fashion reťazce ako Zara, H&M, Bershka, Mango, Pull&Bear či Forever 21 sú dobre známe tým, že vo svojich kolekciách pravidelne prinášajú kúsky, ktoré sa veľmi nápadne podobajú na modely luxusných značiek. My sme sa rozhodli na vykrádanie pozrieť trochu bližšie a zašli sme priamo do obchodov. 

V článku uvidíš množstvo fotiek originálov od Gucci, Balenciaga alebo Chanel a ich veľmi nápadné lacnejšie napodobeniny. Dozvieš sa, kto kopíruje najviac a kto najlepšie. Niektoré obchody sa v porovnaní s minulosťou výrazne polepšili, iné vykrádajú čoraz viac. 

Odporúčané
Navštívili sme fast fashion predajne a hľadali napodobeniny. Zara či Forever 21 stále vykrádajú svetové značky Navštívili sme fast fashion predajne a hľadali napodobeniny. Zara či Forever 21 stále vykrádajú svetové značky 19. júna 2019, 18:31

Je Obchodná ulica nebezpečná? 

Obchodná ulica je snáď najpopulárnejšou na Slovensku, spája sa s ňou v prvom rade množstvo nebezpečných incidentov a obavy. Nedávno tam dokonca policajte postrelili agresívneho muža s nožom. Známy je aj prípad Juraja Hossua, ktorý na Obchodnej na smrť dobil Filipínca Henryho. 

Miestni sa sťažujú na hluk, opilcov či veľké skupiny mladých ľudí, ktorí cez obchodnú chodia, najmä v piatok a v sobotu v noci. Polícia na mieste zvýšila početnosť hliadok, „metskí“ chcú na ulici zriadiť policajnú stanicu. To, aké pocity Obchodná vyvoláva, sme sa rozhodli vyskúšať na vlastnej koži. 

Odporúčané
Je Obchodná ulica nebezpečná? V centre hlavného mesta sme strávili celú noc, stretli sme desiatky policajtov Je Obchodná ulica nebezpečná? V centre hlavného mesta sme strávili celú noc, stretli sme desiatky policajtov 16. júna 2019, 12:20

Rozhovor so slovenským psychiatrom

O profesii psychiatra toho väčšina z nás veľa nevie a všetky naše domienky teda pochádzajú primárne z filmov. My sme sa aj preto rozhodli osloviť Pavla Černáka, ktorý je riaditeľom Psychiatrickej nemocnice Philippa Pinela v Pezinku, aby nám porozprával čosi viac o svojej práci, názoroch aj pohľade na slovenské zdravotníctvo. 

V rozhovore sa dozvieš, ako ľudia vnímajú psychiatriu ako profesiu a v čom majú pravdu, ktoré filmy odrážajú realitu v psychiatrii a prečo aj či je bežné, že z nemocnice utečú pacienti. Pán Černák porozprával aj o tom, ako na neho táto práca vplýva a porozprávali sme sa aj o tom, kedy je na mieste vyhľadať profesionálnu pomoc.

Odporúčané
Psychiater Pavel Černák: Pacienti občas napadnú doktora či sestričku, Prelet nad kukučím hniezdom odráža realitu minulosti Psychiater Pavel Černák: Pacienti občas napadnú doktora či sestričku, Prelet nad kukučím hniezdom odráža realitu minulosti 18. júna 2019, 14:55

Celý mesiac sme sa stravovali v zľavách. Koľko sme ušetrili?

Jeden z našich redaktorov sa rozohodl počas uplynulého mesiaca stravovať výhradne v zľavách. Zisťoval, aké možnosti človek má, keď musí vyžiť z obmedzeného rozpočtu, využíval zľavové kupóny z rôznych aplikácií a obracal sa všade, kde sa dalo. 

V článku sa dozvieš, koľko eur sa mu za mesiac podarilo ušetriť a koľko minul, aké boli jeho prvé dni a čo bolo najťažšie a kde všade sa stravoval. Taktiež zmapoval svoju váhu a aj keď sa to možno nezdá, tento experiment mal vplyv aj na jeho osobný život. Taktiež si prečítaš, kde sú najlepšie študentské jedálne a v akom supermarkete majú najväčšie zľavy.

Odporúčané
Celý 1 mesiac som sa stravoval výlučne v zľavách. Koľko eur sa mi podarilo ušetriť? Celý 1 mesiac som sa stravoval výlučne v zľavách. Koľko eur sa mi podarilo ušetriť? 18. júna 2019, 9:46

Rozhovor so šoférom autobusov v Nórsku a úspešným spisovateľom 

Ondrej Sokol sa do autobusovej dopravy zamiloval už dávno. Na vlastnej koži si vyskúšal povolanie šoféra autobusu na Slovensku, kde ho situácia zhnusila, a tak sa vybral do Nórska, kde urobil parádnu kariéru a medzitým stihol napísať knihu Ako som vozil Nórov. 

Tvrdí, že by sa už nikdy nechcel vrátiť do Dopravného podniku Bratislava. Bavili sme sa aj o platoch, nórskej mentalite, korupcii či najhorších zážitkoch. A Ondrej priznal aj to, či mu už druhá kniha zarába viac ako šoférovanie. Dozvedeli sme sa aj o prípade, kedy mal arogantnému cestujúcemu chuť odísť aj s laptopom a do akých fyzických konfliktov sa v autobuse dostal. Mal však už chuť vrátiť sa na Slovensko. 

Odporúčané
Ondrej šoféruje autobusy v Nórsku. Napísal bestseller, ale na bratislavskú MHD by si ho neprehovoril ani pod hrozbou kyseliny Ondrej šoféruje autobusy v Nórsku. Napísal bestseller, ale na bratislavskú MHD by si ho neprehovoril ani pod hrozbou kyseliny 22. júna 2019, 14:55

Vypočúvacie techniky CIA

Násilie, agresia a teror sú prirodzenou súčasťou ľudského druhu. Po preštudovaní si bežne dostupných metód, ktoré CIA pre svoje účely využíva, sa budeš zamýšľať nad kadečím. Najmä však nad tým, čoho všetkého sme my, ľudia schopní.

Čo ak sú ale neľudské zverstvá páchané samotnou autoritou k dosiahnutiu určitého cieľa? Aj keď je postoj americkej vlády, ako aj CIA, k tejto téme jasný, faktom zostáva, že média, organizácie chrániace ľudské práva či len obyčajná verejnosť majú na ich zaužívané postupy častokrát odlišný názor. A nemožno sa ani veľmi čudovať. V článku sa dozvieš o násilných technikách ako rektálne kŕmenie, spánková deprivácia alebo ľadová procedúra.

Odporúčané
Vypočúvacie techniky CIA: Podávanie stravy análnym otvorom či zákaz spánku na celé dni, ktorý končí aj smrťou Vypočúvacie techniky CIA: Podávanie stravy análnym otvorom či zákaz spánku na celé dni, ktorý končí aj smrťou 17. júna 2019, 10:35

Rozhovor so Slovenkou, ktorá predáva v sexshope

26-ročná Niki má celkom nezvyčajné povolanie. Pracuje ako oblastná vedúca pre sexshop, ktorý má niekoľko pobočiek v Bratislave a mnoho ďalších v iných kútoch Slovenska. Svoju prácu si však Niki nevie vynachváliť a v našom rozhovore porozprávala, čo všetko počas štyroch rokoch práce v sexshope zažila.

Dozvieš sa aj to, ako sa Niki dostala k práci v sexshope, čo ju na práci najviac baví, aj ako reagujú ľudia, keď sa dozvedia, čo za prácu robí. Odpovedala aj na otázky akí rôzni zákazníci sexshopy navštevujú, čo ľudia najčastejšie kupujú a ako 50 odtieňov sivej pomohlo predaju sexuálnych pomôcok.

Odporúčané
Niki predáva v sexshope: Porno vytvára nereálne predstavy, muži veria aj krémom na zväčšenie prirodzenia a potom sa sťažujú Niki predáva v sexshope: Porno vytvára nereálne predstavy, muži veria aj krémom na zväčšenie prirodzenia a potom sa sťažujú 20. júna 2019, 18:07
Domov
Zdieľať
Diskusia