Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2019, 16:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pomsta za smrť dieťaťa a manžela od režisérky hororu Babadook bude poriadne krvavá

Pomsta za smrť dieťaťa a manžela od režisérky hororu Babadook bude poriadne krvavá
Zdroj: IFC Films / Transmission Films
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Kde nefunguje zákon, treba vziať spravodlivosť do vlastných rúk.

Thriller The Nightingale od režisérky hororu Babadook nás prenesie do kolonizačného obdobia Austrálie roku 1825. Dej budeme sledovať prostredníctvom 21-ročnej odsúdenej Írky Clare (Aisling Francsiosi). Tá si posledných 7 rokov odslúžila u poručíka Hawkinsa (Sam Claflin) a pochopiteľné túži po slobode. Hnev hlavnej hrdinky vyvrcholí v momente, kedy poručík Hawkins zavraždí jej dieťaťa a manžela Aidana (Michael Sheasby).

Tento skutok mu však prejde. Čerstvá vdova sa preto bude musieť vlastnoručne postarať o vykonanie spravodlivosti. Cestou k vystupovaniu Hawkinsa a jeho skupiny jej bude pomáhať domorodý stopár Billy (Baykali Ganambarr). V priebehu misie sa obaja dostanú medzi konflikty pôvodných obyvateľov krajiny a kolonizátorov, a tak nebezpečie hrozí skutočne na každom kroku.

Zápletka filmu nepôsobí príliš originálnym dojmom, ale treba myslieť na to, že snímku režírovala a scenár k nej písala Jennifer Kent, ktorá sa postarala o netradične poňatý, psychologický horor Babadook. Nečudovali by sme sa preto, keby nás Kent milým spôsobom a zaujímavým spracovaním prekvapila aj tentokrát.

Okrem menovanej štvorky si vo filme zahrajú herci, ako Damon Herriman, Ewen Leslie, Charlie Shotwell či Sam Smith. Thriller The Nightingale si odbil premiéru na známom Venice Film Festival ešte v priebehu septembra (září) roku 2018. Do kín v USA sa však dostane až 2. augusta (srpen) tohto roku. Slovenská a česká premiéra nebola zatiaľ stanovená.

Domov
Zdieľať
Diskusia