Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s Hip Hop Žije.
9. augusta 2021, 17:30
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

FOTOREPORT: Plameňomet aj rozhadzovanie 50-euroviek. Kontrafakt, Nerieš, Majk Spirit a ďalší rozhýbali vypredané Bojnice

FESTIVAL HIP HOP ŽIJE
Uložiť Uložené

Návštevníci boli svedkami obrovskej šou, ktorá priniesla pódiové spolupráce najväčších mien domácej rapovej scény.

Festival Hip Hop Žije má za sebou druhú tohtoročnú na 100 % vypredanú zastávku. Prvá udalosť sa pod názvom Hudba Žije konala počas uplynulého týždňa na Domaši, tento víkend sme boli svedkami obľúbeného letného rapového festivalu v Bojniciach. V rámci dvojdňovej udalosti pod holým nebom nechýbali Dokkeytino, Pil C, Alan Murin, Majk Spirit, ale aj Kontrafakt či Loko Loko.

50-eurovky aj jointy v dave

Už tradične sme mali možnosť vidieť priamo na pódiu aj živú prezentáciu spoluprác, či už medzi Lokom a Pil C-m, alebo Lokom a Rytmusom. 

Najvýraznejšie sa predviedol práve tajomný raper v kukle, ktorý so svojím tímom spravil šou blízku tým americkým. Plameňomet sa pomaly stáva charakteristickou rekvizitou. Nechýbalo rozhadzovanie hotovosti nemalej nominálnej hodnoty, ale aj jointov s CBD. Mnohí fanúšikovia vedia, že Loko a jeho crew majú k tomuto biznisu prirodzene blízko. 

Vzduchom lietal aj merch, no Loko ukázal najmä to, že nie je len štúdiovým raperom, ale o svojich kvalitách dokáže presvedčiť aj poslucháčov na živých vystúpeniach. 

Odporúčané
Čávo so slaninou, mŕtvolný zápach, bomba aj zrušený headliner. Festival Hip Hop Žije oslavuje 10 rokov, zaspomínaj si na začiatky Čávo so slaninou, mŕtvolný zápach, bomba aj zrušený headliner. Festival Hip Hop Žije oslavuje 10 rokov, zaspomínaj si na začiatky 16. augusta 2023, 11:30

Na poslednú chvíľu ešte organizátori zabookovali aj chalanov z Nerieš, ktorým nedávno vyšiel veľmi úspešný projekt 311. V Bojniciach však, podobne ako veľa ich kolegov, predviedli široký prierez svojou tvorbou.

HHŽ
Zdroj: Matúš Zeťák

Hip Hop Žije tour nekončí

Už o dva týždne budeme mať možnosť vidieť a počuť to najlepšie z domácej scény na bratislavskej zastávke. Aj tá je, žiaľ, obmedzená len na 1 000 účastníkov, preto odporúčame poponáhľať sa s kúpou lístkov, keďže je ich dostupných len niekoľko posledných desiatok. 

Na kultúrne udalosti na Slovensku nepotrebuješ negatívny výsledok testu na koronavírus ani očkovanie.

Piatkové a sobotňajšie vystúpenia z vypredaných Bojníc zachytil svojím objektívom Matúš Zeťák a ty máš teda možnosť aspoň prostredníctvom fotiek zistiť, že ďalšie zastávky už zmeškať jednoducho nemôžeš. 

Už čoskoro zároveň na našom Youtube kanáli nájdeš videoreport z formátu Refresher Backstage, v rámci ktorého sme vyspovedali hlavných aktérov Hip Hop Žije.

Bratislava – 20. a 21. augusta 2021 (udalosť, lístky)
Ostrava (CZ) – 4. septembra 2021 (udalosť, lístky)
HHŽHHŽHHŽHHŽ
Zobraziť galériu
(23)
Domov
Zdieľať
Diskusia