Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2018, 19:06
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Do známeho youtubera sa obul celý český internet. Za nezodpovednú a nebezpečnú jazdu autom sa ospravedlnil

ZAUJÍMAVOSTI AUDI
Uložiť Uložené

Jeden z najznámejších českých youtuberov si vyslúžil vlnu kritiky za jedno zo svojich posledných videí.

Na českom YouTube to v posledných mesiacoch žilo viac než dosť a suverénne najväčší rozruch spôsobil Jirka Král, keď všetkým fanúšikom pri dosiahnutí milióna odberateľov oznámil, že s natáčaním videí defitinívne končí. Dlhodobo sa však veľmi intenzívne hovorí aj o Tarym, ktorý vďaka aktivite a miernej kontroverzii získal obrovskú popularitu. Aktuálne sa blíži k hranici 800-tisíc sledovateľov, s čím, samozrejme, výrazne stúpa aj zodpovednosť

Práve s tou sa v posledných dňoch zahrával a všetko mu už spočítala široká verejnosť aj skoro všetci českí kolegovia. Pochopiteľne, každý z nich veľmi dobre vie, že reakčné video s touto témou bude mať veľmi veľa pozretí, no vo všeobecnosti je to celé veľmi jednoduché a prešľap sa dá zhrnúť v pár vetách. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

Tary si ešte pred približne pol rokom ako úspešný youtuber kúpil relatívne drahé a rýchle Audi A7. Ako každý, aj on sa chcel prírastkom v garáži pochváliť, a tak sa rozhodol natočiť video. V tom však všetkým svojim odberateľom ukázal veľmi nezodpovednú a obzvlášť nebezpečnú jazdu, počas ktorej opakovane porušoval pravidlá cestnej premávky. 

Odporúčané
Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd Audi vylepšuje elektrickú sústavu modelu Q4 e-tron. Výsledkom je vyšší výkon, rýchlejšie nabíjanie aj väčší dojazd 27. septembra 2023, 10:00

Okrem výrazného prekračovania rýchlosti predbiehal v pravom pruhu a aby toho nebolo málo, nevzal si ani pevnú obuv. Dokonca nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu a ako bonus dokonca toto svoje chovanie kategorizuje ako bezpečné, lebo pozná svoje auto. Nuž, posúdenie už necháme na verejnosti. Podarilo sa mu teda porušiť hneď niekoľko pravidiel cestnej premávky, za čo by možno mohol prísť o vodičský preukaz.

Tary síce pôvodné video zmazal, no na YouTube sa objavilo hneď niekoľko re-uploadov.

Samozrejme, toto video vyvolalo búrlivú diskusiu a množstvo negatívnych komentárov, čo Taryho prinútilo k tomu, aby ho po pár dňoch nadobro stiahol zo svojho kanála. Zároveň na svoj instagramový profil natočil sériu štyroch videí, kde sa snažil toto konanie aspoň trochu vysvetliť. Tvrdí, že video vzniklo už pred polrokom a aktuálne ho vydal kvôli tomu, že nemohol natočiť nič iné, keďže je na dovolenke. Pred uverejnením si vraj výsledok poriadne nepozrel a neskontroloval, no keďže je vraj tlačený do toho, aby bol aktívny, jednoducho potreboval niečo vydať. 

Rozhodnutie opakovane ľutuje a ospravedlňuje sa. Opäť ostáva len na posúdení verejnosti, či bude ochotná rešpektovať túto verziu. Platí však, že ak by si za videom stál, malo by to pre neho oveľa negatívnejší dopad. Rovno sa ospravedlnil aj za ďalšie video, keďže ho ľudia kritizovali za to, že svoje platené spolupráce neoznačuje ako propagovanie reklamy

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 1/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 2/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 3/4

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Omluva 4/4, opravdu jsem nepřemýšlel nad následky svýho činu. Moc se omlouvám ještě jednou.

Príspevok, ktorý zdieľa Taras 'Tary' Povoroznyk (@taraspovoroznyk),

Video videli za posledných pár dní stovky tisíc ľudí, pričom Taryho cieľovka pozostáva skôr z nedospelých jedincov, ktorí pravdepodobne raz budú mať vodičský preukaz a zároveň ešte možno nedokážu kriticky vyhodnotiť, či bolo toto jeho konanie správne. Poďakovanie preto patrí všetkým, ktorí boli ochotní venovať mu čas a dvihnúť pomyselný varovný prst, aj keď možno len z výpočítavosti, resp. z vidiny jenoducho získaných views. Predsa len, je obrovský nepomer pozretí pôvodného videa a jeho ospravedlnenia.

Odporúčané
Najväčšie SUV od Audi prešlo modernizáciou, vynovená Q8-čka má nové laserové svetlá a silné motory pod kapotou Najväčšie SUV od Audi prešlo modernizáciou, vynovená Q8-čka má nové laserové svetlá a silné motory pod kapotou 8. septembra 2023, 15:30

Poučiť sa z tejto chyby môžeme všetci, Tary nám totiž ukázal, ako to jednoducho nerobiť. My by sme sa mali za každých okolností vyhýbať nebezpečnej, rýchlej a neprimeranej jazde v dopravných prostriedkoch a youtuberi by mali ešte viac kontrolovať, aký obsah uverejňujú na svoje obrovské kanály. Do komentárov nám pokojne napíš, čo si o celom incidente myslíš.

Na záver ešte pripájame dve reakcie, s ktorými sa stotožňujeme. Ak teda máš záujem pozrieť si aj ďalšie názory na túto problematiku, tie od Petra a Candyho môžu byť prínosné.

Domov
Zdieľať
Diskusia