Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2021, 14:30
Čas čítania 6:33
Jakub Paulík

K hrobu mafiána niekto priniesol čokoládového zajaca. Pozreli sme sa na to, ako dnes vyzerajú hroby bratislavského podsvetia

K hrobu mafiána niekto priniesol čokoládového zajaca. Pozreli sme sa na to, ako dnes vyzerajú hroby bratislavského podsvetia
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
ZAUJÍMAVOSTI PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Niektoré pomníky vyzerali úplne nenápadne, iné jednoznačne vyčnievali z davu.

Časti jeho tela sa rozleteli na všetky svetové strany. Zabijak, ktorý nastražil niekoľko kilogramov trhaviny, sa postaral o pekelne krvavé divadlo. Na mieste, kde pred chvíľou kráčal mafián Eduard Dinič, zostal len obrovský kráter. Kusy roztrhaného gangstrovho tela museli policajti zbierať z neďalekých tenisových kurtov na Zlatých pieskoch.

Od jeho zavraždenia prešlo takmer 23 rokov, po ktorých sme sa vybrali do urnového hája pri krematóriu v Záhorskej Bystrici. Práve tam pochovali Eduarda Diniča aj jeho mladšieho brata Róberta. Toho mafiáni rozstrieľali devätnástimi dobre mierenými ranami o niekoľko mesiacov neskôr. Zanechal po sebe tri dcéry.

Odporúčané
10 mafiánskych vrážd v Bratislave: Takto vyzerajú v súčasnosti popraviská podsvetia 10 mafiánskych vrážd v Bratislave: Takto vyzerajú v súčasnosti popraviská podsvetia 2. júla 2020, 9:23
V tomto článku si prečítaš:
  • Ktoré dva hroby bratislavských mafiánov pôsobia najhonosnejšie.
  • Čím nás prekvapil hrob Vladimíra Daniša alias Tutiho.
  • Za ktorý z mafiánskych hrobov ako za jediný nie je zaplatený nájom.
  • Na ktorých hroboch sme našli čerstvé kvety.
  • Aká historka sa spája so zdrogovaným mafiánom, ktorý nútil podnikateľa kvočať pri hrobe.

Urnový háj v Záhorskej Bystrici určite patrí medzi najimpozantnejšie cintoríny v Bratislave. Z miesta pri krematóriu cítiť dôstojnosť a harmóniu. Na svahoch, po ktorých vedú schody, sa nachádzajú malé, veľmi decentné a skromné pomníky s menami zosnulých, dátumami ich úmrtia a krátkymi vetami typu Tu odpočíva náš milovaný. Na väčšine z nich sme dokonca nenašli ani fotografie.

Hroby Diničovcov.
Hroby Diničovcov. Zdroj: REFRESHER/Paulína Ščepková

V sekcii 3 tvoria výnimku hroby dvoch mužov, ktorých tváre sú vyryté na pomníkoch. Jeden z nich mal podľa vyobrazenia nahladko vyholenú hlavu, druhý krátky zostrih „na ježka“. Aj keby na hroboch neboli napísané mená, každý si ľahko domyslí, že sú tu pochovaní bratia. Starší z dvojice Eduard sa narodil v roku 1965, dva roky nato prišiel na svet Róbert. Oboch však zavraždili v roku 1998.

Odporúčané
Platil starosta z juhu Slovenska mafiánom za vraždy? Zabijaci z gangu sátorovcov opisujú svoje brutálne praktiky Platil starosta z juhu Slovenska mafiánom za vraždy? Zabijaci z gangu sátorovcov opisujú svoje brutálne praktiky 16. marca 2021, 9:30

Ide o mafiánov Diničovcov, ktorí začínali v Bratislave ako vyhadzovači. Ich zločinecká kariéra sa naplno rozbehla v období malej privatizácie, počas ktorej získali aj Hotel Junior pri Štrkoveckom jazere. Zo sveta ich zniesol konkurenčný gang sýkorovcov na čele s Róbertom Lališom. Eduarda Diniča 9. mája 1998 roztrhala nástražná výbušnina a mladšieho Róberta o niekoľko mesiacov nato zastrelili v jeho aute.

Hrob Eduarda Diniča.
Hrob Eduarda Diniča. Zdroj: REFRESHER/Paulína Ščepková

Napriek tomu, že zomreli pred vyše dvadsiatimi rokmi, o ich hroby je dobre postarané. Okrem umelej výzdoby Eduardovi niekto priniesol k pomníku aj živý kvet, zrejme rododendron.

Cestou z urnového hája sme na jeho začiatku po pravej strane našli hrob Jozefa Surovčíka, vplyvného bratislavského podnikateľa z 90. rokov, ktorého meno sa spájalo s podsvetím. V rámci biznisu spolupracoval najmä s gangom takáčovcov; predstavoval akéhosi financmajstra skupiny.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 97382 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kde sme našli čokoládového zajaca.
  • Ktorý z mŕtvych mafiánov balil neplnoleté dievčatá.
  • Akú bizarnosť pri hrobe požadoval zdrogovaný mafián od uneseného podnikateľa.
  • Ktorý hrob vyzerá opustene.
  • K čiemu hrobu vedie vlastný chodník.
Domov
Zdieľať
Diskusia