Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2018, 12:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Miliardári vďaka kryptomenám. Forbes zostavil rebríček najbohatších ľudí, ktorí sa nebáli investovať do technológie budúcnosti

TECH KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Digitálne meny sú na správnej ceste do budúcnosti.

Digitálne meny započali svoj život v roku 2009, keď svetlo sveta uzrel prvý Bitcoin a dodnes už prešli obrovský kus cesty. Aj keď nás od masového prijatia kryptomien spoločnosťou delí ešte minimálne zopár rokov, kryptomeny si žijú svojím vlastným životom a za ich existenciu už spravili množstvo ľudí hriešne bohatými. Viacero z nich stálo pri ich zrode, pričom množstvo z najbohatších ľudí v celej sfére kryptomien má za sebou obdivuhodnú kariéru a vďaka svojim investičným aktivitám zrejme tak skoro nepríde ku koncu.

Magazín Forbes preto urobil dôležité rozhodnutie a namiesto odmietania kryptomien radšej zostavil svoj historický prvý rebríček najbohatších ľudí v tejto oblasti, pričom majetok jednotlivých osôb bol odhadovaný na základe cien kryptomien z 19. januára tohto roku, čo viacerým z nich pomohlo pri pohľade na prepad v posledných dvoch týždňoch. Forbes si uvedomuje, že vo svojom debutovom rebríčku možno zopár ľudí prehliadol a svoju rolu v tom samozrejme zohráva aj anonymita kryptomien, ale ak ťa digitálne meny zaujímajú, určite je užitočné urobiť si krátky prehľad o ich najvplyvnejších mužoch.

Miliardári vďaka kryptomenám. Forbes zostavil rebríček najbohatších ľudí, ktorí sa nebáli investovať do technológie budúcnosti
Zdroj: Forbes

19. Song Chi-Hyung – 350 až 500 miliónov

18. Tim Draper – 350 až 500 miliónov

17. Vitalik Buterin – 400 až 500 miliónov

16. Barry Silbert – 400 až 500 miliónov

15. Brad Garlinghouse – 400 až 500 miliónov 

14. Charles Hoskinson – 500 až 600 miliónov

13. Valery Vavilov – 500 až 700 miliónov

12. Dan Larimer – 600 miliónov až 700 miliónov

11. Brendan Blumer – 600 až 700 miliónov

10. Michael Novogratz – 700 miliónov až 1 miliarda

9. Brock Pierce – 700 miliónov až 1 miliarda

8. Anthony Di Iorio – 750 miliónov až 1 miliarda

7. Matthew Roszak – 900 miliónov až 1 miliarda

6. Brian Armstrong – 900 miliónov až 1 miliarda

5. Matthew Mellon – 900 miliónov až 1 miliarda
Kryptomeny zaujali Mellona už pred rokmi, vďaka čomu investoval do mince XRP od spoločnosti Ripple ešte v jej úplných začiatkoch, čo mu vynieslo milióny dolárov. Mellon teda nie je vývojár, ale vďaka svojmu čuchu na investície urobil správne rozhodnutie, z ktorého bude zrejme v budúcnosti profitovať ešte výraznejšie.

4. Cameron a Tyler Winklevossovci – 900 miliónov až 1,1 miliardy
Bratia Winklevossovci možno prehrali v pretekoch o Facebook s Zuckerbergom, ale z vysúdených peňazí nakúpili Bitcoiny a založili obrovskú krypto burzu s názvom Gemini, ktorá dnes spracuje cez 300 miliónov dolárov v transakciách každučký deň. A okrem toho stále vlastnia aj tisíce Bitcoinov.

3. Changpeng Zhao – 1,1 až 2 miliardy dolárov
Šéf jednej z najväčších, ak nie najväčšej, krypto burzy Binance dokázal vytvoriť vlastné impérium za menej ako rok. Sedem mesiacov mu trvalo, kým sa Binance dostal do popredia v krypto svete a odvtedy už jeho burza získala viac než 6 miliónov užívateľov, vďaka čomu nemá o peniaze núdzu.

2. Joseph Lubin – 1 až 5 miliárd dolárov
Aj keď Lubin nie je najmladší, stál pri zrode kryptomeny Ethereum, čo je možno jedno z jeho najlepších rozhodnutí v živote. V minulosti pracoval napríklad pre firmu Goldman Sachs a mal prsty aj vo firme Consensys, ktorá sa zameriava na kryptomeny a konzultácie pre firmy ako Microsoft. 

1. Chris Larsen – 7,5 až 8 miliárd dolárov
Larsen spoluzakladal spoločnosť Ripple, ktorej digitálna mena XRP dokáže sprostredkovať bankové prevody pomocou technológie blockchain, čo je pre mnohé inštitúcie lákavé využitie. Larsen vlastní 5,2 miliardy kusov mincí XRP, čo z neho robí pravdepodobne najbohatšieho muža v tejto sfére.

Domov
Zdieľať
Diskusia