Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2016, 17:02
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Viete, kto prinesie na tohtoročný Uprising tie najlepšie beaty a bary?

REFRESHER UPRISING FESTIVAL
Uložiť Uložené

Ktoré slovenské aj zahraničné rapové skupiny navštívia obľúbený festival?

Že má Uprising a jeho program blízko aj k rapu a hiphopu, dokazuje jeho line-up už od začiatkov. Aj tento rok sa posledný augustový víkend 26. - 27. 8. na bratislavských Zlatých pieskoch predstaví viacero silných mien zahraničnej aj lokálnej scény, pričom nebudú chýbať ani veteráni ani mladá krv. Kto teda preberie štafetu po Onyx a KRS-One?

Sugar Hill Gang (sobota, 22.00, Arena)

Kto nevie, kto a čo je Sugar Hill Gang, radšej nech sa k tomu ani nepriznáva. Vôbec prvé rapové superstars sa preslávili ešte v roku 1979 s megahitom „Rapper’s Delight“. Táto revolučná skladba predstavila celému svetu nový hudobný žáner a pripravila pôdu pre niekoľko ďalších generácií. Že však Sugar Hill Gang nie je one-hit-wonder, dokážu vo svojej sobotňajšej show v Arene.

Looptroop Rockers (piatok, 21.30, Main stage)

Legendárna švédska zostava sa vracia na Uprising po dlhých piatich rokoch s ich poslednou štúdiovkou „Naked Swedes“. Je až na neuverenie, že má táto charizmatická a obľúbená partička za sebou už viac ako štvrťstoročie v hudobnom priemysle. Dnes už so statusom kultovej hiphopovej formácie sa Looptroop Rockers podarilo ako jedným z mála európskych hiphopových interpretov presadiť aj za veľkou mlákou. Že ani po tých rokoch neprišli o obrovskú energiu a charizmu, dokážu v piatok na hlavnom stagei.

.

Moja Reč & Komplot (sobota, 13.00, Main stage)

Dobrí chlapci z Handlovej sa po rokoch konečne hecli, zavreli sa spolu do štúdia a fanúšikom posielajú dlhoočakávaný spoločný album pod názvom Offline. Na ňom sa okrem tradične skvelého zvuku v produkcii Jozefa Engerera predstaví aj plejáda hostí ako Separ, Vec či Pil C a dokonca aj Sendreiovci. S live bandom Komplot a ešte horúcimi novými trackmi dôjdu v sobotu otvoriť Main stage.

 

Názov Stavby (piatok, 23.00, Dancehall)

Ak sa dá o niekom z našej scény hovoriť ako o žijúcich legendách, tak je to rozhodne Názov Stavby. Kultová formácia v zostave Čistychov, Slipo, Hajtkovič, Bacil, DNA a Šegi 100 vznikla spojením skupín L.U.Z.A. a Drvivá Menšina a napriek tomu, že svoj prvý a posledný album vydali v roku 2003, ich legendárny track „Štát ťa núti“ bez problémov spamäti zopakuje hociktorý fanúšik slovenského rapu bez ohľadu na rok narodenia. Zaspomínať si na zlatú éru slovenského rapu môžete v piatok v noci na Dancehall stagei.

Gramo Rokkaz (sobota, 23.00, Dancehall)

Farby Gramo Rokkaz, slovenského labelu, bude tento rok hájiť na Uprisingu zostava Decko, Danosť a Tono S., pričom túto zostavičku supportne spoza gramcov DJ Lkama. Všetci traja majú na konte ešte viac či menej čerstvé albumy, ktoré prídu spoločne predstaviť v sobotu na Dancehall stage. 

Všetky dôležité informácie a aktuality nájdete na oficiálnej stánke a prípadne aj vo facebookovej udalosti

Domov
Zdieľať
Diskusia