Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2023, 12:30
Čas čítania 10:27
Lukáš Čelka

Nukleárne Valkýry sú zápasníčky v bahne z postapokalyptického sveta: Počas súbojov sa niektoré nechajú uniesť a bojujú hore bez

Nukleárne Valkýry sú zápasníčky v bahne z postapokalyptického sveta: Počas súbojov sa niektoré nechajú uniesť a bojujú hore bez
Zdroj: Archív/Harry Karrea
REFRESHER NEZVYČAJNÉ POVOLANIA TELESNÉ MODIFIKÁCIE ZÁPASY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Počas zápasov v bahne môžu diváci sledovať spojenie ženskej krásy a jemnosti s bojovým duchom a vytrvalosťou. Okrem napínavých zápasov ich v pozore udrží aj erotický podtón atrakcie.

Ariel s prezývkou Apy Eternity je hlavou českej postapokalyptickej crew Nukleárne Valkýry, ktorá organizuje ženské bahenné zápasy. V rozhovore pre Refresher opísala celú postapo subkultúru, ale i to, čo sa deje pred napínavým súbojom bojovníčok a po ňom.

Moderátorka zápasov tvrdí, že počas bitiek v bahne dievčatá dokážu predviesť kombináciu ženskej krásy a jemnosti v spojení s ich bojovným duchom a vytrvalosťou. „Chcem ukázať, že aj krásna žena môže byť silná bojovníčka.“

Keďže sú festivaly, na ktorých sa súboje odohrávajú, výlučne pre dospelých, niektoré zápasníčky sa ľahko nechajú uniesť či vyhecovať publikom, aby odhodili vrchný diel plaviek. Odvážnejšie do zápasu nastúpia rovno v nohavičkách. „I keď to, čo robíme, má v sebe erotický podtón, snažím sa do zápasov vniesť aj inú energiu a myšlienku silných žien,“ dodáva Ariel s tým, že Nukleárne Valkýry berú bahenné zápasy ako regulárnu športovú aktivitu a nielen ako sexualizovanú show.

Na našom webe ti pravidelne prinášame rozhovory s inšpiratívnymi a so zaujímavými ľuďmi. Naposledy sme vyspovedali napríklad depilatérku Martinu či hrobára Mareka. Ak chceš podporiť našu snahu stále skvalitňovať obsah a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Vedela by si mi, prosím, v skratke priblížiť  fungovanie postapokalyptickej komunity, v ktorej sa pohybuješ?

S našou komunitou nadšencov do postapokalyptickej subkultúry sa stretávame v areáli bývalej Raketovej základne Bartronice nachádzajúcej sa pri rovnomennom českom meste. Ide o miesto, ktoré je rodiskom festivalu Junktown. Práve tento festival pomohol výrazne rozšíriť a spojiť našu komunitu.

Odporúčané
Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) Zuzana je techničkou lietadiel: Som jediná žena medzi mužmi, na začiatku som vymieňala záchody a zarábala 800 eur (Rozhovor) 15. marca 2024, 9:30

Ak sa nemýlim, základňa funguje už približne osem či deväť rokov, pričom sme začínali len ako drobná skupinka nadšencov. V súčasnosti máme však toľko členov, že sa nám podarilo vybudovať pomerne veľkú komunitu, ktorá spoločnými silami stavia a zvelebuje celé postapokalyptické mestečko. Ide o kultúrny priestor pre aktivity rôzneho druhu a rozvoj kreativity a zručnosti. S čistým svedomím ho môžem opísať ako obrovské ihrisko pre dospelých.

Moderátorka zápasov v bahne a hlava kmeňa Nukleárnych Valkýr Ariel aka Apy Aternity.
Moderátorka zápasov v bahne a hlava kmeňa Nukleárnych Valkýr Ariel aka Apy Aternity. Zdroj: Archív/David Nogol

Dospeli sme dokonca už do takej fázy, že za určitých podmienok tento priestor prenajímame iným subjektom na vlastné eventy. Nielen pandémia nás donútila otvoriť sa svetu a pustiť medzi nás nových ľudí. Už teda nie sme taká uzavretá komunita, ako to bývalo skôr, ale začíname sa prezentovať aj oficiálne.

Si hlavou Nukleárnych Valkýr. Kto ste a čo robíte?

Komunita na základni je rozdelená do tzv. kmeňov. Ide o určité skupiny ľudí so spoločným záujmom, pričom každý kmeň prispieva niečím iným do chodu celého mestečka. Konkrétne kmeň Valkýr vznikol kvôli bahenným zápasom, ktoré trefne prezývame „Plyšová Jatka“. Na druhom ročníku festivalu Junktown sa totiž odohrali takéto zápasy úplne spontánne, pričom vzhľadom na to, že sa zápasilo počas daždivej letnej noci na betóne, v špinavej vode boli dosť brutálne. Keďže som sa na nich vtedy sama zúčastnila, usilujem sa o to, aby už žiadna zápasníčka neskončila domlátená tak ako ja. (smiech)

Nukleárne Valkýry počas zápasu v bahne.
Nukleárne Valkýry počas zápasu v bahne. Zdroj: Archív/David Nogol

Práve kvôli tejto mojej snahe vznikol aj kmeň Valkýr, ktorý sa stará o celú agendu zápasov v bahne a podporuje ženy z postapokalyptickej scény aj v ďalších aktivitách. Hoci kmeň vznikol primárne ako ženský, postupne o túto agendu prejavili záujem muži. K valkýram sa teda pridali aj tzv. beersexeri. Hoci sme niekoľkých prijali, v kmeni máme vnútorné pravidlo, že si udržiavame väčší počet žien než mužov. Práve z toho hľadiska to máme oproti iným kmeňom náročnejšie v rámci nejakých stavebných a budovateľských prác.

Chcem ukázať, že aj krásna žena môže byť silná bojovníčka a dokáže sa predviesť.

Koľko bojovníčok je v kmeni?

Presné číslo ti povedať nedokážem, keďže bojovníčky stále prichádzajú a odchádzajú, pričom nie všetky dievčatá v kmeni bojujú opakovane. Máme však také pravidlo, že každá Valkýra musí pre prijatie do kmeňa absolvovať aspoň raz zápasy v bahne alebo v slize. Je to taký náš zasväcovací rituál. Vďaka tomu potom pri zápasoch vie, ako najlepšie pomáhať ďalším bojovníčkam, pretože veľmi dobre vie, aké to je.

V rámci akcií pre verejnosť oslovujeme na spoluprácu už skúsené dievčatá aj z rôznych kmeňov, ktoré už niekedy zápasili.

Čo vyjadruje pomenovanie „Valkýry“ a čím sa inšpirujete v rámci vizuálnej stránky bojovníčok a samotných zápasov?

Celý vizuál našich predstavení a zápasov vznikol na spomínanom festivale Junktown, čiže základ pramení z postapokalyptickej subkultúry. Mne osobne je však blízka aj severská mytológia, práve kvôli čomu som pomenovala náš kmeň ako „Nukleárne Valkýry“. 

Zápasy bývajú občas tvrdé.
Zápasy bývajú občas tvrdé. Zdroj: Archív/David Nogol

Veľmi sa mi totiž na Valkýrach páči kombinácia ženskej krásy a jemnosti v spojení s ich bojovným duchom a vytrvalosťou. V rámci zápasov v bahne sa totiž usilujem práve o to, aby sa tieto prednosti našich zápasníčok zliali dokopy. Chcem ukázať, že aj krásna žena môže byť silná bojovníčka a dokáže sa predviesť.

Z čoho pozostávajú vaše vystúpenia? Okrem samotných zápasov som na fotografiách z akcií videl aj rôzne rituály.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 129231 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či sú súboje v bahne hrané a plánované, alebo ide o skutočný zápas.

  • Aké majú pravidlá bahenné zápasy.

  • Aké najťažšie zranenie pri zápase utŕžila bojovníčka.

  • Do akej miery sú zápasy o erotike.

  • Kedy a prečo zápasníčky odhadzujú podprsenky a ukazujú divákom svoje prsia.
  • Ako sa bojovníčky pripravujú na zápasy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia