Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2022, 18:30
Čas čítania 1:23
Dominik Vetrák

Druhá séria Euphorie sa začala vo veľkom štýle so sexom a s drogami. Nenávidená postava dostala poriadne po papuli

Druhá séria Euphorie sa začala vo veľkom štýle so sexom a s drogami. Nenávidená postava dostala poriadne po papuli
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY EUPHORIA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Aký bol prvý diel druhej série Euphorie?

Na druhú sériu Euphorie sme po skončení tej prvej čakali takmer 2 a pol roka. Dlhé čakanie spôsobil nabitý kalendár hlavnej hereckej hviezdy Zendaye aj pandémia covidu. Už prvý diel jasne dokazuje, aké muselo byť natáčanie komplikované.

Dej prvej epizódy sa totiž odohráva na veľkej párty s desiatkami „tínedžerov“ oddávajúcich sa sexu, drogám, alkoholu a iným nerestiam. V centre diania je na našu radosť okrem Rue (Zendaya) aj Fezco (Angus Cloud). 

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov roka 2022 10 najočakávanejších seriálov roka 2022 4. januára 2022, 12:30

Na začiatku časti sledujeme Fezcovu minulosť a zisťujeme, prečo on a Ashtray skončili ako drogoví díleri. Prvá epizóda obsahuje množstvo násilných a krvavých scén a nahoty. Úplne sa vyzlečie hneď niekoľko postáv a tvorcovia ich zobrazujú zostra. Nechýbajú ani poriadne napínavé scény.

Fezca pri dôležitom stretnutí s drogovými dílermi sprevádza aj Rue, ktorá už ostane centrálnou postavou až do konca epizódy. Opäť to preženie s drogami, spozná nového človeka, porozpráva sa s Jules (Hunter Schafer) o tom, čo sa stalo v závere prvej série, a nakoniec je svedkom brutálnej bitky. Mená jej účastníkov ti však neprezradíme.

Euphoria tou krátkou scénou aspoň trochu vytvorila pocit zadosťučinenia u svojich divákov, ktorých sa vo všeobecnosti nesnaží za každú cenu potešiť. A stále pri tom vytvára nepríjemnú, dusivú atmosféru. Aj v tom je sila tohto seriálu. Namiesto scén, ktoré by poľahky uspokojili divákov, odzrkadľuje autentické správanie tínedžerských postáv v extrémnych situáciách a vzťahoch.

2. séria Euphorie začala vo veľkom štýle so sexom a drogami. Nenávidená postava dostala konečne poriadne po papuli
Zdroj: HBO

Zendaya nezabudla, ako má hrať problematickú postavu Rue. Stále ju nemôžeme zniesť, čo je úplný opak hereckého prednesu zo Spider-Mana, keď jej postavu MJ milujeme. Osobitnú pochvalu si zaslúži aj práca s kamerou.

V prvej epizóde sa nachádza množstvo skvele nasnímaných záberov. Pochváliť musíme aj scenáristu, režiséra a tvorcu celého seriálu v jednej osobe Sama Levinsona. Scénu v aute dokázal natočiť nesmierne napínavo a našťastie sa neskončila predvídateľným klišé. 

Euphoria je konečne späť a nás to teší. Milujeme tieto problémové postavy a veľmi nám chýbal Fezco, čierny kôň celého seriálu, ktorý azda dostane viac priestoru. Každá jedna scéna s ním je niečím zaujímavá. Recenzenti medzičasom už videli viacero epizód a nie sú úplne nadšení, no my veríme, že si nasledujúce epizódy dokážu udržať kvalitu aspoň tej prvej. 

Domov
Zdieľať
Diskusia