Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2022, 12:30
Čas čítania 6:03
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších seriálov roka 2022

10 najočakávanejších seriálov roka 2022
Zdroj: HBO, AMC, Hulu, Apple TV+
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY A SERIÁLY ROKA 2022 NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY
Uložiť Uložené

Návrat Star Wars a Game of Thrones, ale aj vzkriesenie The Last of Us. HBO zmetie Netflix zo stola.

Po pohľade na 50 najočakávanejších filmov v dvoch článkoch a 10 najočakávanejších hrách roka 2022 sa môžeme pustiť aj do seriálov. Často však pri nich nepoznáme dátumy premiér, keďže ich tvorcovia nevedia, kedy dokončia postprodukciu. 

Seriály Sex Education Succession, Mr. and Mrs. Smith, Avatar: The Last Airbender a Rick and Morty nemajú stanovené dátumy premiér. Ak by však vychádzali v roku 2022, niektoré z nich by sa do top 10 dostali. 

Stranger Things, The Boys a Pán prsteňov sú zase seriály, ktoré by sa pravdepodobne zmestili do top 10. Uvádzali sme ich však hneď v dvoch článkoch o najočakávanejších seriáloch roka 2021 (najprv začiatkom roka a potom v strede roka, keď sme dúfali, že ešte vyjdú Stranger Things a The Boys). Je fér, aby sme už dali priestor iným seriálom.

Odporúčané
Čo pozerať v januári na Netflixe, HBO, Apple TV+ a ďalších streamingových platformách? Čo pozerať v januári na Netflixe, HBO, Apple TV+ a ďalších streamingových platformách? 2. januára 2022, 10:30

1. Ozark – 21. január (Netflix)

Jeden z najlepších krimiseriálov posledných rokov nás zaviedol do oblasti Ozark v Spojených štátoch amerických, kde otec bežnej rodiny Marty Byrde musel začať budovať podnikateľské impérium, ktoré by mu umožnilo prať špinavé peniaze. Ak by sa mu to nepodarilo, pravdepodobne by ho s celou rodinou zabili. Byrde sa totiž zaplietol s drogovým kartelom a ten nemá trpezlivosť. 

Ozark je rodinná krimidráma s napínavými momentmi a dejovými zvratmi, ktoré skvelým spôsobom posúvajú príbeh vpred. Inak to nebolo ani na konci poslednej série, v ktorej šéf kartelu Navarro zabil svoju právničku a asistentku, ktorá strážila rodinu Byrdovcov.

Štvrtá a zároveň posledná séria sa začne presne v tomto momente. Rozdelená bude na dve časti a tú prvú uvidíme na Netflixe už 21. januára. Rátať môžeš aj so zaujímavými novými postavami.

2. Better Call Saul – 2022 (AMC)

Najlepší dramatický seriál súčasnosti pochádza od tvorcov Breaking Bad a zameriava sa na udalosti, ktoré sa stali pred zrodom Heisenberga. Hlavnou postavou je právnik Saul, ktorého hrá Bob Odenkirk. Ten na natáčaní poslednej série odpadol, keďže mal srdcové problémy v dôsledku tvrdých podmienok počas natáčania v púšti.

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Dal sa však do poriadku a seriál dokončil, takže nás čaká emotívne a silné uzatvorenie príbehu. Zvedaví sme najmä na postavu Kim Wexler, ktorá sa v seriáli Breaking Bad vôbec neukázala, takže nevieme, čo sa s ňou stalo. Isté je, že niektoré postavy zomrú, a vzhľadom na ich pôvod v mafiánskom svete asi odhadneš aj to, ktoré to budú.

Better Call Saul je technicky dokonale natočený seriál s brilantnými dialógmi a nesmierne napínavými scénami. Seriál navyše zdobia prvotriedne herecké výkony. 

Better Call Saul
Zdroj: AMC

3. Atlanta – 24. marec (FX)

Novej série sa dočkáme po takmer štyroch rokoch. Odklad spôsobil ako covid, tak aj nabitý pracovný kalendár hercov vrátane rapera a herca Donalda Glovera (Childish Gambino). Tvorcovia ten čas využili na napísanie scenárov pre 3., ale aj 4. sériu, ktoré natočili naraz. Štvrtá séria teda dorazí najneskôr začiatkom roka 2023.

 

Drvivá časť 3. série sa bude odohrávať v Európe, kam sa Earn, Paper Boi a Earn (Donald Glover), Paper Boi (Brian Tyree Henry), Darius (LaKeith Stanfield) a Van (Zazie Beetz) vyberú na rapové turné. Rýchlo však zisťujú, že sa tam cítia ako outsideri. 

4. House of the Dragon – 2022

Ide o seriál zo sveta Game of Thrones, ktorý sa odohráva pred udalosťami pôvodného príbehu. Dej sa odohráva dvesto rokov pred tým, ako sa Ned Stark vydal do King’s Landing. Zemi vtedy vládli Targaryenovci a ich rod prepojený s drakmi.

 

S ich pomocou ovládli všetko, čo sa im zachcelo. Paddy Considine hrá kráľa Viserya Targaryena, nasledovníka kráľa Jaehaerysa. Stev Toussaint je zase lord Corlys Velaryon, známy ako The Sea Snaka, najväčší námorný dobrodruh v histórii Westerosu.

Dôležité roly budú mať aj Emma D'Arcy (seriál Truthseekers) ako princezná Rhaenyra Targaryen a Matt Smith (princ Philip v seriáli The Crown) ako jej ujo princ Daemon Targaryen. Rhys Ifans je Hand of the King (pravá ruka kráľa, podobne ako Tyrion pre Daenerys) Otto Hightower a Olivia Cooke (Ready Player One) jeho dcéra Alicent Hightower.

5. Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty – 2022 (HBO)

Divákov po celom svete strhol dokument The Last Dance, takže si dokážeme predstaviť, že zdramatizovaná verzia slávneho basketbalového príbehu ich zaujme. Tentoraz sa však nebudeme venovať Michaelovi Jordanovi. Seriál Winning Time sa zameria na basketbalový tím Los Angeles Lakers v 80. rokoch minulého storočia, keď v tíme okrem iných hviezdil aj Earvin Magic Johnson. Tu ho stvárni nováčik Quincy Isaiah.

V seriáli bude hrať aj Adrian Brody, John C. Reilly, Rob Morgan či Jason Segela. Nesmierne nás zaujali ukážky v štýle 80. rokov. 

Okrem športu sa seriál bude venovať aj ľudskej psychike, sexu, drogám a všetkému, čo sprevádzalo basket a hviezdy v 80. rokoch. Za seriálom stojí okrem iných aj Adam McKay (The Big Short, Don’t Look Up). On a herec Jonah Hill zrežírovali každý po jednej epizóde. 

6. The Last of Us – 2022 (HBO)

Jeden z najdlhšie natáčaných seriálov (očakáva sa, že s prestávkami potrvá natáčanie celý rok, teda od leta 2020 do leta 2021) je zároveň jedným z najočakávanejších na svete. Nielenže ide o adaptáciu slávnej a nezabudnuteľnej videohry The Last of Us, ale aj o veľký projekt HBO, ktorý to s týmto videoherným svetom myslí vážne.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108009 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia