Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2022, 16:30
Čas čítania 6:06
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier roka 2022

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY NOVÉ HRY (AKÉ HRY VYCHÁDZAJÚ)
Uložiť Uložené

Na tieto pecky sa tešíme najviac. A ak stále nemáš PS5, o mnohé z nich prídeš.

Pohľad na najlepšie hry roka 2021 už máme za sebou. Venovali sme pozornosť aj najlepším indie hrám. Je teda načase pozrieť sa na rok 2022 a na to najočakávanejšie a najlepšie, čo nám prinesie. 

Až štyri hry z nášho rebríčka najočakávanejších hier roka 2021 odložili ich vývojári na rok 2022. Ide o God of War: Ragnarok, Horizon: Forbidden West, Gran Turismo 7 a Ghostwire: Tokyo. Všetky tieto tituly by sa zmestili aj do tohtoročného top 10, ale keďže sme sa im už venovali vo výbere na rok 2021, zdá sa nám férové, že teraz dáme priestor iným.

Odporúčané
10 najlepších hier roka 2021 10 najlepších hier roka 2021 27. decembra 2021, 14:30

Najprv sa pozrieme na druhú desiatku, ktorá sa nezmestila do tej prvej, no stále ide o nesmierne zaujímavé tituly. 

20. Goodbye Volcano High

19. Far: Changing Tides

18. Baldur’s Gate 3

17. Gotham Knights
16. Suicide Squad: Kill the Justice League
15. Oxenfree 2

14. Lego Star Wars: The Skywalker Saga

13. Forspoken

12. Mario + Rabbids Sparks of Hope

11. Marvel's Midnight Suns

10. Hogwarts Legacy – 2022 (PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, PC)

Spracovať čarovanie v hrách je náročné. Tvorcom to vôbec nemusí vyjsť a hrateľnosť môže byť poriadne naskriptovaná a umelá, aby vyzeralo efektne. Z prvého traileru sme však mali dobré dojmy. Budeme dúfať, že sa hre podarí adresovať kontroverziu okolo transfóbnej autorky kníh o Harrym Potterovi J. K. Rowlingovej ideálne pridaním robustných LGBTI možností pri tvorbe postavy.

Pôjde totiž o RPG, v ktorom si vytvoríš vlastného študenta Rokfortu. Čarovať sa budeš učiť v roku 1800, takže dej nebude nijako ovplyvnený Dumbledorom, Voldemortom a ostatnými hrdinami z filmov. Tvorcovia majú možnosť vyrozprávať originálny príbeh. Čo trápilo vtedajších študentov, kto bol riaditeľom školy, čo ovplyvňovalo čarodejnícky svet pred Voldemortom?

9. Stray – 2022 (PS4, PS5, PC)

Je veľa ľudí, ktorí mačky nemusia alebo ich neznesú. Aj v redakcii niekoľko takýchto ľudí máme, no aj napriek tomu nám hra Stray učarovala. Hrať v nej budeme za mačku v sci-fi svete plnom robotov a rôznych malých príšeriek a hávede. Občas proti nim budeme bojovať, no občas budeme musieť zapojiť mačacie svaly a obratnosť a uniknúť im.

Odporúčané
Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku Aké nové hry vyjdú v apríli? Exkluzivita na PS5 vzbudzuje najväčšiu kontroverziu od čias Cyberpunku 5. apríla 2024, 17:30

Sme zvedaví, čo tvorcovia hry vymysleli za svet. Vymrelo ľudstvo a prežili len roboti a zvieratá? A čo všetko dokáže mačka s akýmsi gadgetom na chrbte? Dokážu vývojári prísť so zábavnou hrateľnosťou, ktorá nás neprestane baviť už po niekoľkých hodinách? Z trailerov to vyzerá tak, že áno.

8. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart Of Chernobyl – 28. apríl 2022 (Xbox Series X/S, PC, PS5 neskôr)

Legendárny Stalker sa vracia. Na pokračovaní pracuje nové štúdio, v ktorom však nájdeme aj vývojárov pôvodného projektu. Hra vyzerá až prekvapivo dobre a bojíme sa, či prezentované zábery nie sú „prifarbené“. Aj keby však bola grafika horšia ako v traileroch, stále sa tešíme na postapokalyptickú atmosféru v rádioaktívnom svete plnom psychologických javov a príšer. 

Hra má byť nesmierne robustná. Tvoje rozhodnutia majú ovplyvniť dej a koniec a vývojári sľubujú, že ak chceš vidieť všetky scény a zažiť všetky udalosti, zaberie ti to takmer 100 hodín. Hru v posledných týždňoch sprevádzala aj kontroverzia okolo NFT, ktoré chceli autori pridať do hry. Hnev hráčov im však spravil škrt cez rozpočet a žiadne NFT nebudú. 

Ak sa ti páčia podobné hry, určite ťa zaujme aj Atomic Heart. Vyzerá ako zmes hier Prey, Stalker a Bioshock.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107110 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia