Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 9:30
Čas čítania 10:11
Dominik Vetrák

50 najočakávanejších filmov roka 2022

50 najočakávanejších filmov roka 2022
Zdroj: Sony Pictures, Legendary Entertainment, Universal
FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY A SERIÁLY ROKA 2022
Uložiť Uložené

Filmy, ktoré zatrasú rokom 2022. Uvidíme akčné blockbustery, oscarovky od geniálnych režisérov či komédie a animáky od najlepších štúdií na svete.

Koniec decembra nám filmovo veľmi nevyšiel. Vláda zatvorila slovenské kiná, a tak sme prišli o viacero očakávaných titulov. Tie sa, logicky, presunú až na január 2022 či úplne iný dátum, a tak pribudnú do zoznamu 50 najočakávanejších filmov roka 2022.

My pevne veríme, že tieto dátumy už budú nehybné a že hollywoodske štúdiá či slovenskí distribútori nebudú musieť v dôsledku covidu či vládnych nariadení odkladať premiéry. Dnešný článok sa bude venovať prvým 25 filmom zo zoznamu, no už o dva dni sa dočkáš aj druhej polovice.

Prvé štyri filmy si v podstate presunieme z decembra 2021. Ich premiéry sa môžu uskutočniť aj neskôr ako v januári. 

Odporúčané
Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 Netflix do konca roka vydá 10 filmov, na ktoré sa tešíme viac ako na Avatara 2 13. júla 2022, 16:30

Benedetta 

Benedetta je mladá mníška z 15. storočia, ktorá sa počas veľkého moru utiahne do kláštora v talianskej Pescii. Údajne dokáže robiť zázraky, a tak k nej jedného dňa pošlú ďalšiu mladú ženu.

Namiesto preberania spirituálnych a náboženských téz spolu začnú spávať a praktizovať rôzne sexuálne akty. Zájde to až tak ďaleko, že sa uspokojujú počas omše. Vo filme uvidíme aj náboženské výjavy a ďalšie témy, ktoré vzbudia mnohé kontroverzie, ako aj vyobrazenie Ježiša.

Snímku natočil 82-ročný holandský režisér Paul Verhoeven (Základný inštinkt, Total Recall, Hviezdna pechota či Robocop).

West Side Story

West Side Story v roku 1961 nakrútil Robert Wise, no Spielberg ho chce predstaviť aj mladším generáciám. O spracovaní muzikálu sníval slávny režisér už od 80. rokov.

West Side Story z roku 1961 sa odohráva v New Yorku a jeho genialita mu zabezpečila desať Oscarov. Ide o klasické vyobrazenie Shakespearovho diela Rómeo a Júlia. V centre diania sa ocitnú dva gangy, ktoré bojujú o územie v newyorských uliciach.

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

Samozrejme, bitkám a násiliu predchádza spev a tanec, keďže ide o muzikál. Hlavné roly Tonyho a Marie stvárnili Ansel Elgort a Rachel Zegler, pre ktorú šlo o herecký debut. Snímka je v angličtine a v španielčine, pričom pre španielske dialógy režisér odmietol vyrobiť titulky. Odôvodnil si to takto.


Spider-Man: No Way Home

Jeden z najočakávanejších filmov roka 2021 uvidíme medzi poslednými divákmi na svete. A viacerí si dej a prekvapenia z neho (a že ich bude veľmi veľa) zrejme vyspoilujú na sociálnych sieťach. Tretí Spidey totiž zahrnie dejové línie okolo multiverza, takže vo filme sa stretnú postavy z viacerých dimenzií.

Vďaka tomu sa môžeš tešiť na Green Goblina a Doctora Octopusa z prvej trilógie Spider-Mana od Sama Raimiho, ale aj na ďalších záporákov a iné známe postavy. V centre diania sa ocitne aj Doctor Strange a Spidey sa bude vyrovnávať aj s tým, že Mysterio odhalil jeho pravú identitu. 

C’mon C’mon – 2022

Joaquin Phoenix hrá osamelého rozhlasového novinára Johnnyho. Život sa mu tak trochu obráti naruby, keď sa musí postarať o svojho divného synovca Jesseho. Namiesto kvasenia pred telkou sa podujmú na road trip naprieč USA. Režisér Mike Mills vedie Joaquina Phoenixa v jeho ďalšom úžasnom hereckom výkone v emotívnej rodinnej dráme.

The King’s Man

V prequeli na prvé dva diely série Kingsman sa pozrieme na počiatky tajnej špionážnej organizácie Kingsman. Dej sa okrem toho zameria aj na katastrofálne následky prvej svetovej vojny, nových kingsmanov, ale aj zloducha Rasputina, ktorého stvárnil Rhys Ifans (a ktorý je podľa recenzentov úžasnou postavou).

Odporúčané
10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022 10 najočakávanejších komiksových filmov roka 2022 5. januára 2022, 12:30

Z hercov sa ďalej môžeš tešiť na Matthewa Gooda, Gemmu Arterton, Aarona Taylora-Johnsona, Daniela Bruhla, Charlesa Dancea či Ralpha Fiennesa. Zahraniční kritici snímku chválili, ale aj kritizovali. Režíruje však Matthew Vaughn, a tak sa na ňu stále veľmi tešíme.

Myši patria do neba – 13. január

Chválený český animák od režisérov Denisy Grimmovej a Jana Bubeníčka zobrazí líšku a myš. Musia sa naučiť spolupracovať, inak neprežijú a nedôjdu až na koniec svojej dobrodružnej cesty, počas ktorej sa o sebe naučia viac než kedykoľvek predtým.

Pripraviť sa môžeš na vtipné scény, nejakú tú akciu či posolstvá, ktoré dajú niečo do života ako deťom, tak aj dospelým. 


Operation Fortune – 27. január

Guy Ritchie, Jason Statham a drsný britský akčný triler. Čo viac si môže divák priať? Už len fakt, že sa na film takmer vôbec nenačakáme. Vyjde ešte v januári a my sa naň po prvom traileri vcelku tešíme. Zdá sa, že pôjde o klasickú žánrovku v štýle režiséra Ritchieho. 

Dej snímky Operation Fortune: Ruse de guerre sa zameriava na špeciálneho agenta, ktorého naverbuje globálna spravodajská aliancia v snahe vystopovať a zastaviť predaj smrtiacej technológie ohrozujúcej svetový poriadok. Agentom je, samozrejme, Statham. Doplní ho zvodná Aubrey Plaza, no a dôležitým členom partie bude aj profesionálny herec Danny Franscesco (hrá ho Josh Hartnett), ktorého využijú ako návnadu. Dôležitú rolu bude mať aj Hugh Grant.

Deep Water – 2022

Adrian Lyne, režisér snímok Flashdance (1983) či Osudová príťažlivosť (1987), sa po sedemnástich rokoch vracia k réžii filmom. Hlavné úlohy v ňom stvárnili Affleck a Ana de Armas. Pôjde o erotický triler natočený podľa rovnomennej knižnej predlohy od Patricie Highsmith (The Talented Mr. Ripley).

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov roka 2022 10 najočakávanejších seriálov roka 2022 4. januára 2022, 12:30

Victor a Melinda Van Allenovci žijú v manželstve, ktoré už nefunguje tak ako kedysi. Kvôli okoreneniu vzťahu si preto vzájomne povolia prizvať do svojho života milencov. Herci sa na natáčaní zblížili natoľko, že sa onedlho dali dokopy. Neskôr sa však rozišli a Ben Affleck sa vrátil k Jennifer Lopez. Disney film stiahlo z kín a niekedy v roku 2022 ho uvedie na Hulu.

Deep Water
Zdroj: MGM/Warner Bros.

Spencer – 20. január

Rola, ktorá prinesie Kristen Stewart Oscara? Je to celkom možné, keďže americkí kritici snímku chvália, no nad výkonom Stewart sa priam rozplývajú. Kristen stvárnila princeznú Dianu v stresujúcom období jej života. Väčšina snímky by sa mala odohrávať počas posledných Vianoc v roku 1993, ktoré Diana strávila v manželskom zväzku s princom Charlesom (hrá ho Jack Farthing).

Snímku neber ako dokumentárne zobrazenie toho, čo sa v tom období stalo, ale skôr ako dramatický film, ktorého tvorcovia hádajú, ako to asi mohlo prebiehať. Réžie sa chopil Pablo Lorrain (naposledy natočil chválenú biografiu o Jacqueline Kennedy s názvom Jackie).

Nightmare Alley – 3. február

Prvý film Guillerma del Tora, ktorý uvidíme od oscarovej snímky The Shape of Water. Ale to trvalo, však? Zahraničné recenzie naznačujú, že čakanie bude stáť za to, a my im veríme, keďže nás zaujali aj trailery. V nich vidíme Stantona Carlisla (Bradley Cooper), ktorého vyšetrujú policajti cez detektor lži. Bradley nestvárni klasického záporáka, ale komplikovanú postavu. 

Odporúčané
50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 50 najočakávanejších filmov roka 2022 (2. časť) 3. januára 2022, 12:30

Tentoraz od del Tora nečakaj žiadne príšery, obludy a podobne. Nigthmare Alley bude skôr štúdiou problematických ľudí. Bude to temné, nepríjemné, hororové a tešiť sa môžeme aj na nejakú tú akciu. Ako totiž vidíme v traileri, filmu nebudú chýbať krvavé scény. Del Toro chcel natočiť sociálnu štúdiu a ísť hlbšie do psychiky postáv v štýle žánru noir.

Dej sa odohráva v 40. rokoch minulého storočia. Okrem Coopera a Blanchett uvidíme aj hercov ako Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman a ďalších.

Jackass Forever – 4. február

Niektorí ľudia nemajú Jackass radi, ale poznajú ho skoro všetci. Šialené kúsky týchto chlapov sa niekedy pozerajú veľmi ťažko. Nakoniec, dobrovoľne podstupujú neuveriteľné druhy bolesti, len aby pobavili divákov. Najnovší diel má byť posledný pre viacerých originálnych členov partie, takže sa môžeme pripraviť na bláznivú rozlúčku. 

Moonfall – 4. február

Mesiac padá na Zem, ktorá z ničoho nič čelí absolútnemu zničeniu a vyhubeniu ľudskej rasy. Trhajú sa cesty, všade sú tornáda, vybuchujú sopky a deje sa proste všetko, čo sa v katastrofickom blockbusteri môže stať. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 107646 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia