Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2021, 13:44
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík

Jednému z bratislavských demonštrantov hrozí až 8 rokov vo väzení. Zranil policajtov, ktorým museli ošetriť popáleniny

ZAUJÍMAVOSTI POLÍCIA SR PROTESTY
Uložiť Uložené

Policajti museli dokopy zadržať 11 ľudí.

Vandalovi zo včerajších protestov v Bratislave, ktorý pyrotechnikou zranil policajtov, hrozí väzenie. Neďaleko miesta incidentu policajti zadržali 36-ročného muža a odviedli ho na policajné oddelenie. Za útok na verejného činiteľa môže dostať 3 až 8 rokov odňatia slobody. 

„Doposiaľ neznámy páchateľ hodil z davu účastníkov zhromaždenia v blízkosti parku na Námestí slobody smerom k policajtom guľový predmet so zapáleným knôtom, ktorý explodoval. Horiace úlomky tohto predmetu spôsobili dvom policajtom zranenia vo forme popálenín, ktoré si vyžiadali ošetrenie v zdravotníckom zariadení,“ píšu policajti. Policajný prezident Štefan Hamran zaprial obidvom mužom skoré uzdravenie.

Odporúčané
Strávil som 17. november medzi protestujúcimi. Zmobilizujeme sa takto, aj keď budeme čeliť skutočnému zlu? (Komentár) Strávil som 17. november medzi protestujúcimi. Zmobilizujeme sa takto, aj keď budeme čeliť skutočnému zlu? (Komentár) 18. novembra 2021, 7:31

K nebezpečnému incidentu sa na Facebooku vyjadril aj minister vnútra Roman Mikulec. Na sociálnej sieti okrem iného zverejnil prepálenú vestu člena antikonfliktného tímu, ktorú mal nasadenú jeden z členov Policajného zboru.

Mikulec ocenil policajtov za to, že často nasadzujú svoje životy, aby ochránili občanov. „Nikdy nemôžu vedieť, ako sa vyvinie aj zdanlivo štandardný služobný zákrok. A potom sú tu aj podujatia a akcie, o ktorých už dopredu vieme, že sú rizikové, a policajti stoja v prvej línii, aby chránili verejný poriadok a bezpečnosť všetkých účastníkov,“ napísal. Polícia počas protestov zadržala dokopy 11 osôb.

Domov
Zdieľať
Diskusia