Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 16:24
Čas čítania 0:47
Richard Bonde

Biskupi vyzývajú veriacich, aby sa vrátili späť do kostolov. Zároveň ďakujú zdravotníkom za pomoc pri zvládaní pandémie

NEWS CIRKEV ČO BUDE PO KORONE? NÁBOŽENSTVÁ
Uložiť Uložené

Výnimka od účasti na bohoslužbách by mala prestať platiť v posledný júnový deň.

Biskupi dnes rozhodli o zrušení výnimky od povinnosti účasti na bohoslužbách. Vzhľadom na upokojujúcu sa pandemickú situáciu vyzývajú veriacich, aby sa v regiónoch, kde je to možné, vrátili k osobnej účasti na bohoslužbách. Takáto účasť bola pre pandémiu veľmi dlho zakázaná a cirkev by bola nerada, keby sa mediálne prenosy stali dlhodobou alternatívou fyzickej prítomnosti v kostoloch.

Odporúčané
MAPA: Pandémia ustupuje, zelených okresov s voľnými opatreniami je až 17. Je medzi nimi aj tvoj? MAPA: Pandémia ustupuje, zelených okresov s voľnými opatreniami je až 17. Je medzi nimi aj tvoj? 16. júna 2021, 13:18

Rozhodnutím Konferencie biskupov Slovenska je zrušenie dišpenzu, teda výnimky od povinnej účasti na nedeľných bohoslužbách a prikázaných sláveniach, ktoré nadobudne platnosť skončením 30. júna 2021. Od prvého júlového dňa bude táto povinnosť platiť v plnom rozsahu až na výnimky.

Domov
Zdieľať
Diskusia