Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2021, 13:18
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

MAPA: Pandémia ustupuje, zelených okresov s voľnými opatreniami je až 17. Je medzi nimi aj tvoj?

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vláda schválila nové rozdelenie okresov podľa covid automatu.

Vláda schválila nové rozdelenie okresov v rámci covid automatu od najbližšieho pondelka. Krajina sa presúva do žltej farby. Čo sa týka regionálneho rozdelenia, už len dva okresy sú červené (Myjava), resp. ružové (Kysucké Nové Mesto) a je v nich povinné nosiť respirátor v interiéroch. Zvyšok Slovenska je v troch najlepších fázach – zelenej, žltej a oranžovej. 

Najviac je zelených okresov. V tých sú už opatrenia veľmi benevolentné, na kultúrnych podujatiach môže byť až 1 000 ľudí v exteriéri, do interiérov stačí rúško. 

V zelenej farbe bude 17 okresov: Banská Bystrica, Brezno, Dunajská Streda, Kežmarok, Komárno, Nitra, Poltár, Púchov, Sabinov, Šaľa, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Turčianske Teplice, Veľký Krtíš a Zlaté Moravce. 

V žltej farbe bude 44 okresov: Bardejov, Bratislava I, Bratislava II, Bratislava III, Bratislava IV, Bratislava V, Bytča, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Ilava, Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice-okolie, Krupina, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Nové Zámky, Partizánske, Pezinok, Poprad, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Senec, Snina, Trebišov, Trenčín, Tvrdošín, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a Zvolen.

Domov
Zdieľať
Diskusia