Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2021, 11:13
Čas čítania 0:37
Viktor Kniš

Ústna maturita sa ruší, známky vypočítajú z priemeru ako vlani, oznámil minister školstva Gröhling

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Maturita bude prebiehať presne tak ako v minulom roku.

Minister školstva Branislav Gröhling oznámil zrušenie ústnej maturity na Slovensku pre všetkých žiakov. Systém bude fungovať presne ako vlani, známky vyrátajú z priemeru známok za celé štúdium. Ak niekto bude chcieť, môže si spraviť riadnu maturitu. Písomnú časť maturity zrušili už skôr.

„Známka žiaka bude odrážať jeho kontinuálnu prácu na strednej škole,“ povedal Gröhling, podľa ktorého je tým činom známka relevantným odrazom práce žiaka. „Ide o spravodlivé hodnotenie, zároveň má žiak možnosť požiadať o klasické hodnotenie,“ dodal. 

Žiaci posledných ročníkov sa naďalej budú zúčastňovať vyučovania, pretože im hrozia komisionálne skúšky. 

Odporúčané
Ako Sulík odpálil koaličnú krízu ešte v apríli 2020 slovami „kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme“ Ako Sulík odpálil koaličnú krízu ešte v apríli 2020 slovami „kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme“ 21. marca 2021, 10:30

Branislav Gröhling tvrdí, že dôvod, prečo oznamujú rozhodnutie v predstihu je, že sa politická situácia vyvíja dynamicky a nevie presne povedať, čo sa udeje po strede, kedy uplynie ultimátum na odchod z vlády pre Igora Matoviča. Existuje totiž alternatíva, že minimálne istý čas by Slovensko nemalo šéfa rezortu školstva. 

Rozhodnutie o zrušení maturít je konečné a nezmení sa ani v prípade, že sa pandemická situácia na Slovensku výrazne zlepší. 

Domov
Zdieľať
Diskusia