Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2021, 8:34
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Česko nepredĺžilo núdzový stav, môžu zrušiť zákaz vychádzania a otvoriť obchody: Okolité štáty sa pred nami uzavrú, tvrdí minister

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Aj keď je Česko jednou z najviac zasiahnutých krajín, poslanci odmietli predĺžiť núdzový stav. Minister zdravotníctva varuje pred pohromou.

Aj keď je Česká republika jednou z najviac pandémiou zasiahnutých krajín na svete, od pondelka nebude mať predĺžený núdzový stav. Vláda tak nebude môcť nariadiť zákaz vychádzania ani zákaz zhromažďovania. Otvoriť budú môcť aj obchody či fitnescentrá, reštauračné zariadenia však nie. 

Niektoré samosprávy už avizovali, že v prípade nepredĺženia núdzového stavu zavedú regionálny stav nebezpečenstva, vďaka čomu budú môcť niektoré prísne opatrenia opätovne zaviesť. Avizoval to aj primátor hlavného mesta Praha. 

Odporúčané
Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) Minister vnútra Mikulec: Ak sa Slováci nezačnú správať zodpovedne, na rad príde povinná štátna karanténa (Rozhovor) 11. februára 2021, 17:48

Minister zdravotníctva Jan Blatný upozornil, že poľavenie v opatreniach môže viesť k zvýšenému počtu obetí a prísnemu režimu na hraniciach. 

Domov
Zdieľať
Diskusia