Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
25. septembra 2020, 17:11
Čas čítania 1:13
Adel Ghannam

Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street artu

Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street artu
Zdroj: TASR - Dano Veselský
ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

V novom bratislavskom foodcourte si budeš môcť pochutnať na špecialitách slovenskej, portugalskej, indickej, vietnamskej, čínskej, iránskej, arabskej a izraelskej kuchyne.

Čo sa stane, keď sa stretnú gastro s umením? Odpoveď by mohla načrtnúť nová gastro zóna otvorená v kultovej budove bratislavského Prioru, ktorú mladšie generácie poznajú najmä ako Tesco na Kamennom námestí v Bratislave.

K tej pribudla aj expozícia umelcov z Bratislava Street Art Festivalu, ktorí svoje maľby umiestnili priamo na stĺpy vnútri budovy. Na tlačovej konferencii o tom informoval majiteľ objektu George Trabelssie spolu so starostkou Starého Mesta Zuzanou Africhtovou a riaditeľom Bratislava Street Art Festivalu Tomášom Lukačkom.

Odporúčané
Bratislava dáva stopku herniam a kasínam. Magistrát vyhovie požiadavkám novej petície za zákaz hazardu Bratislava dáva stopku herniam a kasínam. Magistrát vyhovie požiadavkám novej petície za zákaz hazardu 24. septembra 2020, 22:13

Hneď na prvý pohľad vidieť, že sa na budove Prioru niečo zmenilo. Ikonické logo, ktoré poznajú najmä starší obyvatelia mesta, sa dostalo opäť na strechu budovy a vystriedalo tak staronový názov My. To iba napovedá, že sa vnútri taktiež udiali zmeny.

Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street-artu
Zdroj: TASR - Daniel Veselský

Už dnes tu nájdu hladní zákazníci otvorenú gastro zónu ponúkajúcu špeciality zo  slovenskej, portugalskej, indickej, vietnamskej, čínskej, iránske, arabskej a izraelskej kuchyne.

 

Vychutnávať si ich návštevníci budú pri pohľade na spomínané maľby umelcov, ktoré zdobia už päť rokov fasády budov práve v okolí Kamenného námestia. Na tlačovke sa Trabelssie okrem iného zaviazal aj na investíciu do vonkajšieho verejného priestoru, s ktorým sa v okolí Kamenného námestia spája, bohužiaľ, už desaťročia najmä problém bezdomovectva. 

Po kúpe objektu žilinským podnikateľom Trabelssiem sa na verejnosti objavili obavy, že bude zasahované do ikonickej fasády Prioru tak, ako to na Slovensku pri podobných budovách býva zvykom.

Do Bratislavy sa vrátil Prior. V novej prevádzke si nájdu svoje milovníci jedla aj street-artu
Zdroj: Prior Bratislava

Ako dnes uviedla pre portál Bratislava Dnes 24 hovorkyňa magistrátu hlavného mesta Katarína Rajčánová – magistrát s majiteľom obchodného domu konzultuje najmä zásahy vo verejnom priestore, ktoré sa budú postupne diať na Kamennom námestí a v jeho okolí. 

„Rovnako je ako jeden zo zainteresovaných účastníkov zapojený do architektonickej súťaže formou súťažného dialógu na Živé námestie, ktorá aktuálne prebieha,“ doplnila.

Pre nás už zostáva len dúfať, že sa Prior v búducnosti dočká zmien iba vynovením námestia pred ním a kultové architektonické dielo zostane čo najviac verné svojej pôvodnej podobe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia