Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2020, 18:21
Čas čítania 1:32
Daniel Mikolášik

45-ročnému mužovi kvôli infekcii odpadol penis. Lekári mu na ruku prišili náhradný

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nový bionický penis prišitý na ruke mu chirurgovia dokonca na jeho žiadosť zväčšili o 5 centimetrov.

45-ročný Brit menom Malcolm MacDonald prišiel o svoj pohlavný orgán kvôli zákernej krvnej infekcii. Počas chirurgického zákroku mu však lekári prišili nový penis, nie však medzi nohy, ale na ruku. Aby toho nebolo málo, zväčšili mu ho rovno o 5 centimetrov.

Ako informuje The Sun, otrava krvi v MacDonaldovom prípade nastala v oblasti hrádze, čo je svalnatá oblasť medzi konečníkom a penisom, latinsky známa ako perineum. Otec dvoch detí žije s penisom prišitým na ruke už 4 roky. Dokonca mu dal aj meno – volá ho Jimmy.

Odporúčané
Sexuálna asistentka: Pomáhala som pri sexe aj páru, obaja boli na vozíku a potrebovali tretiu osobu (Rozhovor) Sexuálna asistentka: Pomáhala som pri sexe aj páru, obaja boli na vozíku a potrebovali tretiu osobu (Rozhovor) 26. júla 2020, 11:07

„Roky som bojoval s infekciou v mojom perineu, ale ani som netušil, čo to môže spôsobiť. Keď som však začal pozorovať, ako môj penis postupne tmavne, strácal som slová. Bolo to ako v horore. Začal som panikáriť, pretože som vedel, že som ho navždy stratil,“ prezrádza niekdajšie pocity MacDonald.

Automechanik z Thetford tvrdí, že bol úplne zhrozený, keď mu v roku 2014 jeho penis doslova odpadol. Semenníky však zostali na mieste v nepoškodenom stave. Keďže si bol vedomý následkov, odpadnutý penis vraj len zobral zo zeme a vyhodil do koša.

Po tom, čo prišiel o pohlavný úd, vraj niekoľko dlhých mesiacov bojoval s utápaním žiaľu v alkohole a so stratenou sebadôverou. „Dlho som nevidel rodinu ani priateľov. Nechcel som sa s nikým stretávať a čeliť problému,“ tvrdí automechanik.

Neskôr sa však dozvedel o špecialistovi, doktorovi Davidovi Ralphovi z Fakultnej nemocnice v Londýne (University College Hospital in London), ktorý mu prišil tzv. bionický penis s vlastnými krvnými cievami a nervami prostredníctvom kožnej chlopne na ľavej ruke.

Taktiež mu vytvorili močovú trubicu a špeciálny systém, vďaka ktorému je schopný dosiahnuť erekciu. Nešlo však o žiadnu lacnú záležitosť. Celý zákrok stál až 50 000 libier, čo je v prepočte približne 55 500 eur. Operáciu však financovala Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva (NHS). 

Podľa doktorov mal mať penis na ruke len dva roky, avšak nakoniec sa to predĺžilo dvojnásobne. Rolu v predĺžení procesu zohrala okrem mnohých ďalších nepriaznivých udalostí aj pandémia koronavírusu. Keď mu mali penis v roku 2018 presunúť z ruky medzi nohy, MacDonald ochorel a operáciu musel v tom čase vynechať. Aktuálne dúfa, že sa úd podarí premiestniť do konca roka 2020.

„Nemať penis je strašný pocit. Je to najväčší strach všetkých mužov. Strata penisu ma ani tak neovplyvnila po sexuálnej stránke, pretože som už vtedy mal dve deti. Vždy to bolo viac o mojom sebavedomí. Samozrejme, že je šialené mať penis na ruke. Nebol som na to ani zvyknutý. Ale keď si to tak vezmete, je to niečo skutočne úžasné,“ dodáva MacDonald.

Domov
Zdieľať
Diskusia