Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2019, 9:15
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Michael Schumacher je údajne pri vedomí. Pomáhať mu má liečba kmeňových buniek v Paríži

ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Schumacher je aktuálne v Paríži. Nie je však známe, či sa dokáže hýbať alebo rozprávať.

Sedemnásobný majstrer sveta Formuly 1 Michael Schumacher sa z verejného života stiahol po nešťastnom úraze na lyžiach v decembri 2013, kedy hlavou spadol na jeden z kameňov.

Rodina ani dlhoročná manažérka Sabine Kehmová odvtedy o jeho zdravotnom stave oficiálne neinformujú kvôli ochrane Schumacherovho súkromia. Do médií tak prenikajú len špekulácie a skladačky z vyjadrení rôznych osôb v okolí slávneho jazdca. 

Odporúčané
Formula 1 má od roku 2021 vyzerať úplne inak. Pribudne viac predbiehania Formula 1 má od roku 2021 vyzerať úplne inak. Pribudne viac predbiehania 23. augusta 2019, 12:29

Denník Le Parisien teraz píše, že Schumacher je pri vedomí po ďalšej zo série operácií kmeňových buniek v parížskej nemocnici. Cituje sestričku, ktorá ho údajne má na starosti. Starať sa oň má profesor Phiippe Ménasché, odborník v tejto oblasti. 

Článok uvádza, že kmeňové bunky prispievajú k obnove tkaniva a poškodených orgánov, vrátane kostí, svalov a mozgu. 

Michael Schumacher je podľa bulvárnych správ pri vedomí. Pomáhať má liečba kmeňových buniek v Paríži
Michael Schumacher je podľa bulvárnych správ pri vedomí. Pomáhať má liečba kmeňových buniek v Paríži Zdroj: TASR

Naďalej však nie je jasné, či Schumacher dokáže rozprávať, prípadne sa sám hýbať. Do parížskej nemocnice mal byť privezený už v pondelok. Budovu neskôr začali sledovať novinári a videli tak, že bývalého pilota Ferrari navštívil Jean Todt (šéf FIA a bývalý boss talianskeho tímu v F1), Alain Prost, Jean Alesi a aj Michaelov syn Mick Schumacher. 

Práve Todt v júli v jednom z rozhovorov hovoril, že stav legendy sa zlepšuje a doma je schopný sledovať preteky F1 v televízii, no „s komunikáciou má problémy“

Mladý Mick Schumacher medzičasom pokračuje v otcových šľapajách a podľa mnohých nie je dôvod, aby sa v krátkom čase vo Formule 1 neobjavil tiež. Na vstup do seriálu však potrebuje dostatok bodov pre získanie takzvanej Super Licencie.

Vo Formule 2, kde aktuálne pôsobí a tento rok už vyhral jedny preteky, by tak na konci roka musel skončiť aspoň šiesty. Momentálne je iba na 11. priečke. 

V Nemecku však dostal možnosť zviesť sa aspoň v monoposte svojho otca z roku 2004, teda zo sezóny, kedy sa Michael Schumacher stal majstrom sveta naposledy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia