Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2019, 15:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Koľko dostal Sajfa za AboutYou a ako chutí vegánska náhrada mäsa?

REFRESHER
Uložiť Uložené

Sleduj výber najlepších článkov, ktoré v posledných 7 dňoch uzreli svetlo sveta na Refresheri.

Na rozhovoroch so známymi Slovákmi, výberoch, tipoch aj analýzach sme pracovali aj počas uplynulého týždňa. V prípade, že si si nenašiel čas sledovať všetko priebežne, tak všetko dôležité nájdeš v kategórii Odporúčané. Teraz sme pre teba vybrali aj desiatku článkov, ktoré by v žiadnom prípade nemali ujsť tvojej pozornosti

Dozvieš sa čosi viac o pozadí kampane AboutYou, o ktorej nám zo svojho pohľadu v rozhovore porozprával aj Sajfa. Taktiež sme sa pozreli na súčasné festivalové trendy, zhodnotili najlepšie rapové albumy za prvý polrok a vyskúšali populárnu vegánsku náhradu mäsa. Ako vždy, aj tentokrát patrí poďakovanie predplatiteľom Refresher+, ktorí majú možnosť využívať čoraz viac našich Benefitov.  

Zároveň ešte dávame od pozornosti pracovnú ponuku pre redaktorov. Konkrétne hľadáme do tímu šikovného redaktora pre podnikanie a osobné financie a taktiež pre zdravie a zdravý životný štýl. Všetky dôležité informácie sa dozvieš priamo v inzerátoch.

Rozhovor so Sajfom

Moderátor a youtuber Sajfa patrí medzi najznámejších Slovákov, a tak sa okolo jeho osoby prirodzene točí veľa komerčných projektov. Je súčasťou najväčších kampaní, moderuje dôležité udalosti a popri tom všetkom stále pracuje v rádiu na pozícii, kde sa dostal ešte pred dvoma dekádami. 

My sme sa s ním porozprávali aj o tom, či je pre firmy, s ktorými spolupracuje, stále prínosom, koľko zarobil za kampaň About You, akú časť jeho príjmu tvoria spolupráce so značkami, ako s odstupom času hodnotí rozhovory s kandidátmi na prezidenta a kedy sa hneval na bulvár.

Keďže bude už čoskoro otcom, odpovedal na otázku, či bude mať jeho dieťa Instagram. Rozprávali sme sa aj o téme materializmu a prečo ukazuje na sociálnych sieťach fotky luxusných áut a drahé oblečenie.

Odporúčané
Sajfa: Dieťa nemá byť kapitál, budeme opatrnejší v tom, čo ukázať Sajfa: Dieťa nemá byť kapitál, budeme opatrnejší v tom, čo ukázať 3. júla 2019, 15:36

Slovan, je načase platiť

Hokejový Slovan Bratislava zažíva ťažké časy, klubu chýbajú peniaze. A to nielen túto sezónu, finančné problémy sa s klubom ťahajú približne od roku 2012 a pôsobenie v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) klub stiahlo na dno. Dnes svieti červená kontrolka – súd rieši, či na belasých vyhlási bankrot.

My sme sa na všetky problémy a pády populárneho hokejového klubu z hlavného mesta pozreli trochu podrobnejšie, a to aj z perspektívy fanúšikov a dlhov. Na názor sme sa opýtali aj samotných hráčov, ktorým Slovan stále dlží dohromady približne 3 milióny eur. 

Odporúčané
Hokejový Slovan dlží hráčom milióny, hrozí mu, že nebude hrať ligu Hokejový Slovan dlží hráčom milióny, hrozí mu, že nebude hrať ligu 5. júla 2019, 12:21

Navštívili sme Černobyľ

Miniséria od HBO s názvom Černobyľ rozpútala množstvo diskusií, keďže celému svetu pripomenula jednu z najväčších katastrof histórie. Nechýbalo veľa a všetko mohlo dopadnúť ešte výrazne horšie. Záujem o návštevu tohto miesta podľa dostupných informácií výrazne stúpol, a tak sme sa rozhodli osobne presvedčiť o tom, či je to pravda a ako to tam vlastne vyzerá. 

V článku uvidíš množstvo fotiek zo súčasného Černobyľu, ktoré sprevádza podrobný opis jednotlivých miest. V bytových domoch opäť visí oblečenie a po okolí všade behajú psy. Viac o tom, čo všetko sa aktuálne deje v Uzavretej zóne sa dozvieš v článku. 

Odporúčané
Šli sme sa pozrieť do Černobyľu. Zakázaná zóna okolo vybuchnutého reaktora je plná túlavých psov a stále tam pracujú ľudia Šli sme sa pozrieť do Černobyľu. Zakázaná zóna okolo vybuchnutého reaktora je plná túlavých psov a stále tam pracujú ľudia 1. júla 2019, 10:29

Pozadie kampane AboutYou

Ešte v úvode júna sa o rozruch na slovenskom Instagrame postarala značka AboutYou, ktorá sa rozhodla pri príležitosti vstupu na náš trh zorganizovať veľkú párty, kde pozvala aj doslova všetky internetovo známe osobnosti. Ide o masívnu kampaň, a tak sme sa rozhodli za spolupráce s odborníkmi analyzovať ju z hľadiska efektivity. 

Dozvieš sa, koľko ľudí sa AboutYou podarilo osloviť v televízii, koľko influencerov sa zapojilo a ako hodnotí túto taktiku iná digitálna agentúra.

Odporúčané
140 influencerov a televízna reklama, ktorú videlo 3,5 milióna Slovákov. Bola masívna kampaň AboutYou s odstupom času efektívna? 140 influencerov a televízna reklama, ktorú videlo 3,5 milióna Slovákov. Bola masívna kampaň AboutYou s odstupom času efektívna? 1. júla 2019, 16:31

Rozhovor s Evou, ktorá sa na letisku v Bratislave stará o svetové hviezdy

Eva Ďurečková dlhých 22 rokov vybavuje lety spevákov Stinga, speváčky Anastacie, skupiny Depeche Mode aj britského princa Harryho na oddelení VIP služieb bratislavského Letiska M. R. Štefánika. Stará sa o pohodlie tých najprestížnejších klientov letiska a my sme sa preto vybrali priamo za ňou, aby nám porozprávala o zážitkoch nielen s futbalistom Cristianom Ronaldom, ale aj niektorými slovenskými politikmi. 

V rozhovore sa dozvieš ako prebieha pobyt VIP hosťa na bratislavskom letisku, koľko musíš zaplatiť, ak chceš na let čakať vo VIP salóniku a čo vtipné sa stalo, keď sa odfotila s Cristianom Ronaldom. Porozprávala aj o manieroch známych osobností a prezradila, ktorá je zo všetkých najskromnejšia.

Odporúčané
Beyoncé jej takmer ušla, Cristiano Ronaldo bol plachý chlapec. Eva sa na letisku v Bratislave stará o svetové hviezdy Beyoncé jej takmer ušla, Cristiano Ronaldo bol plachý chlapec. Eva sa na letisku v Bratislave stará o svetové hviezdy 2. júla 2019, 13:52

10 najlepších albumov prvej polovice roka 2019

Vzhľadom na súčasnú aktivitu domácich raperov sme sa opäť rozhodli zhrnúť aj najlepšie albumy prvej polovice roka, pričom budeme zvažovať aj EPčka a kratšie projekty. 

 

Už dávno to nie je len o počte skladieb a dĺžke. Ako hlavné faktory sme hodnotili osobný posun interpreta, kvalitu zvuku a inovátorstvo, témy a originálnosť ich spracovania, no a v konečnom dôsledku aj celkovú atmosféru a dojem po vypočutí albumu ako celku od prvého tracku po posledný. Dozvieš sa hlavne to, či v súčasnosti v rape vedú Slováci alebo Česi.

Odporúčané
Ovládli rapovú scénu Slováci alebo Česi? Toto je 10 najlepších albumov prvej polovice roka 2019 Ovládli rapovú scénu Slováci alebo Česi? Toto je 10 najlepších albumov prvej polovice roka 2019 2. júla 2019, 19:37

Prečo by mala mať každá žena právo voľby?

Možnosť dobrovoľného ukončenia tehotenstva ženy je v dnešnej dobe stále kontroverznou a citlivou témou, ktorá delí spoločnosť na dva tábory. Na jednej strane sú ľudia, ktorí veria, že každá žena by mala mať právo voľby a rešpektujú, ak sa žena rozhodne svoje tehotenstvo ukončiť.  Na druhej strane sú zas tí, ktorí tvrdia, že život začína už od počatia a možnosť interrupcie tehotenstva absolútne odmietajú. 

Tento článok diskutuje dôležitosť možnosti voľby, pretože zákaz potratov neohrozuje len životy žien, ale veľakrát predurčí dieťa na život v ťažkých životných podmienkach vrátane chudoby, zdravotných postihnutí či nedostatočnej rodičovskej lásky.

Odporúčané
Zákaz potratov kedysi v Rumunsku radikálne zvýšil úmrtnosť rodičiek. Prečo by mala mať každá žena právo voľby? Zákaz potratov kedysi v Rumunsku radikálne zvýšil úmrtnosť rodičiek. Prečo by mala mať každá žena právo voľby? 4. júla 2019, 10:10

Rozhovor s Borisom Valábikom

Boris Valábik pre zranenia pred približne dvomi rokmi ukončil profesionálnu kariéru. Dnes pracuje ako policajt, pomáha reprezentácii do 16 rokov, spolupracuje s RTVS, točí reláciu o hokeji a nedávno napísal knihu, ktorá sa predáva ako teplé rožky.

V rozhovore sa dovieš, ako Boris hodnotí uplynulý šampionát, či si myslí, že sa dostaneme na blížiacu sa olympiádu, ako si spomína na bitky v NHL, prečo je pre neho dnes stabilita taká dôležitá a aké má skúsenosti so zlatokopkami. Prozprával aj o dôvodoch, prečo sa rozhodol, že po ukončení kariéry sa stane policajtom a s akými značkami už spolupracuje.

Odporúčané
Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) Boris Valábik: Keď som hrával v NHL, varovali ma pred tamojšími zlatokopkami. Najviac ma však ošklbala Slovenka (Rozhovor) 30. júna 2019, 14:46

Festivalová móda 2019

Leto je v plnom prúde, čo všetkým signalizuje že festivalová sezóna je už úspešne zahájená. Ak sa aj ty chystáš na nejakú slovenskú či zahraničnú letnú hudobnú oslavu, rozhodne sa nechaj inšpirovať aktuálnymi módnymi trendmi, ktoré momentálne prevládajú na outfitoch svetoznámych modeliek.

Festivaly totiž nie sú len o hudbe, ale posledné roky je stále významnejší element práve módny. Vďaka tým najznámejším ako Coachella, Burning Man či Tomorrowland sa každoročne udávajú nové trendy a vyvíja festivalová móda, ktorá následne ovplyvňuje jednotlivé outfity ľudí počas celého roka.

Odporúčané
Festivalová móda 2019: Neón, cyklistické šortky či sandále. Inšpiruj sa aktuálnymi letnými trendmi Festivalová móda 2019: Neón, cyklistické šortky či sandále. Inšpiruj sa aktuálnymi letnými trendmi 5. júla 2019, 15:51

Ochutnali sme vegánsky burger s náhradou mäsa Beyond Meat

Keď je reč o rastlinných alternatívach bežných mäsových jedál, zrejme si predstavíš zeleninu či strukoviny. Na Slovensku si už v dnešnej dobe môžeš pokojne vychutnať aj vegánsky burger, v ktorom nechýba kusisko mäsa. Spojenie na prvý pohľad nespojiteľného sa nazýva Beyond Meat.

My sme sa pozreli na to, o čo vlastne ide, z čoho sa vyrába, ako chutí, koľko stojí a kde ho v našich končinách môžeš ochutnať. Ak sa zaujímaš o vegánsku stravu, určite si výrazne rozšíriš obzory.

Odporúčané
Ochutnali sme vegánsky burger s náhradou mäsa Beyond Meat. Na Slovensku môžeš vyskúšať fenomén, ktorý možno ovládne svet Ochutnali sme vegánsky burger s náhradou mäsa Beyond Meat. Na Slovensku môžeš vyskúšať fenomén, ktorý možno ovládne svet 30. júna 2019, 14:02
Domov
Zdieľať
Diskusia