Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. januára 2019, 9:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Airbnb ti zaplatí tisíce eur, aby si najbližšie leto strávil v Taliansku jedením cestovín a popíjaním vína

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Známa spoločnosť ponúka zaujímavú šancu.

Za posledné roky opustili množstvo malých dediniek v Taliansku státisíce mladých ľudí, ktorých zlákali ulice a príležitosti veľkomiest. Na druhej strane, aj maličké vidiecke sídla majú svoje čaro, a tak sa spoločnosť Airbnb spojila s mestečkom Grottole a vytvorila Italian Sabbatical Program.

V rámci programu zažijú štyria šťastlivci trojmesačný pobyt v Taliansku, za čo im Airbnb ešte aj zaplatí. Každý mesiac dostanú 1 000 dolárov, samozrejmosťou je aj ubytovanie úplne zadarmo.

So svojím vreckovým tak môžeš míňať na jedlo a pitie, ktorého je v podobných dedinkách požehnané množstvo a ešte aj v tej najlepšej kvalite. Ak si teda predstavuješ trojmesačný pobyt v Taliansku ako neprestajnú konzumáciu pizze, cestovín a vína, nebudeš ďaleko od pravdy. Avšak, vybratí uchádzači budú mať aj niekoľko povinností.

Do talianskeho mestečka odídu preto, aby sa stali súčasťou miestnej komunity. Momentálne tam žije len 300 ľudí a v meste zostalo cez 600 prázdnych domov. Airbnb ti preto sprostredkuje možnosť podieľať sa na zveľaďovaní miestneho historického centra, oprave niektorých budov a zlepšovaní cestovného ruchu v mestečku.

Naučíš sa aj pestovať ovocie a zeleninu, produkovať med či olivový olej a neobídeš ani ručnú výrobu cestovín. Nebude ťa tam obťažovať ani zbytočný hluk, nekonečná premávka na cestách či smog. Na tri mesiace jednoducho opustíš svoj bežný život a ponoríš sa do talianskej komunity, za čo ti aj zaplatia.

Domov
Zdieľať
Diskusia