Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 13:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Lesy SR odignorovali ministerstvo a začali riskantnú ťažbu pri Bratislave. Zastaviť ju v poslednej chvíli museli až ľudia

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Ťažba pri Bratislave takmer skončila katastrofou.

Štátny podnik Lesy SR sa na viacerých miestach Slovenska púšťa do nepopulárnych ťažieb dreva, často v národných parkoch či chránených oblastiach. Voči konaniu podniku dávnejšie vznikla celá kampaň, My sme les, ktorú si v minulosti už určite zachytil.

Lesy SR nedávno prišli s odvetou Les sme my (aj keď sami odmietajú priznať, že ide o zjavnú protikampaň), ktorou sa snažia komunikovať, že úmysly lesníkov sú čisté a všetko sa deje v najlepšom záujme pre slovenské lesy.

Aj napriek tomu sa však včera pustili do riskantnej ťažby v bratislavských lesoch. Na Vydrici a Devínskej Kobyle došlo k ťažbe, ktorá môže mať vážny dopad na lesy a aj ich rekreačnú funkciu.

V skratke, ministerstvo pôdohospodárstva odporučilo ťažbu pozastaviť a vypracovať podrobnú štúdiu o enviromentálnom dopade. Lesy SR však odporučenie ministerstva odignorovali a do ťažby sa pustili. 

To však nenechalo chladnými ľudí na Facebooku, ktorí okamžite začali vyvolávať do Lesov SR a aj na ministerstvo, dožadujúc sa okamžitého zastavenia ťažby a prehodnotenia situácie. A ich vytrvalosť sa dočkala úspechu, ťažba je od štvrtka, 22. novembra, zastavená a Bratislava si lesy na Vydrici a Devínskej Kobyle môže vychutnávať aj naďalej.

Domov
Zdieľať
Diskusia