Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2018, 15:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Videoklip, ktorý otvoril brány slovenskému rapu. Rytmus zverejňuje pôvodnú verziu Dáva mi

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

Videoklip vznikol pred približne 15 rokmi a prepisoval históriu slovenského rapu.

Rytmus ešte minulý týždeň na svojom YouTube kanáli uverejnil pôvodnú verziu videoklipu Kures Funk, ktorý vo všetkých fanúšikoch zaručene vyvolal pocit nostalgie. Nie je veľa albumov, ku ktorým by sme sa vracali tak radi ako ku Bengoro, no boli sme zvedaví, či si pre nás pán Páťa pripraví aj ďalšie vizuály v pôvodnej verzii.

Odpoveď dostávame práve dnes, keďže sa medzi fanúšikov dostáva videoklip ku skladbe Dáva mi. Len pre istotu, nejde o prvý československý rapový videoklip vôbec, no s určitosťou môžeme povedať, že ide o najdôležitejší moment pre hip-hop na Slovensku vôbec. Interpreti sa zrazu po vzore Kontrafaktu nebáli mať svoje videá v televízii a poslucháči pochopili, že rap nemusí byť nutne výsadou černochov za veľkou mlákou. 

Chalani stále žili underground a nikto nemal právo spochybňovať ich, no zároveň vedeli, že ak sa chcú hudbou živiť, nemôžu len postávať vo výklenkoch a nadávať. Ty už snáď vieš, že autorom videoklipu je the most legendary Michal "Romeo" Dvořák a viac už snáď ani nemusíme dodávať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia