Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 11:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zaspomínaj si na Bengoro. Rytmus zverejňuje pôvodnú verziu klipu Kures Funk z roku 2006

HUDBA RYTMUS
Uložiť Uložené

Rytmusovi sa podarilo zohnať pôvodnú kvalitnú verziu videoklipu Kures Funk.

Interpreti, ktorí tvorili aj pred rokom 2010, to mali o niečo náročnejšie aj vtedy, keď vydávali videoklipy. YouTube nebol ešte ani náhodou natoľko rozšírenou platformou a nikto pravdepodobne nepredpokladal, že raz bude ústredným nástrojom pre slovenských raperov. Pri svojich prvých vizuáloch tomu teda ani kapacity ako Rytmus neprikladali váhu a niektoré jednoducho uverejnili na náhodných kanáloch, odkiaľ však mohli prakticky kedykoľvek zmiznúť. 

Podobný osud stretol skladbu Kures Funk, ktorú sme od roku 2013 púšťali na bytoch vďaka tomu, že ju hosťujúci Igor Kmeťo zachránil aspoň v tej najhoršej verzii. Dogoogliť sa k pôvodnej a kvalitnej bolo ešte niekoľko mesiacov dozadu nemožné, čo si uvedomoval aj samotný autor. 

Teraz sme sa však dočkali zverejnenia najostrejšej možnej nahrávky vo vysokom rozlíšení a fanúšikovia tak majú možnosť vidieť, aké klipy vznikali okolo roku 2006. Kontrafakt mal vždy ambíciu posúvať latku a Kures Funk je dôkaz, že už pri vydaní albumu Bengoro chalani vedeli, ako má správny rapový klip v tejto dobe vyzerať. Veď posúďte sami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia