Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2018, 16:30
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Keira Knightley zakázala svojej dcére pozerať Disney rozprávky. Obsahujú vraj sexizmus

FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Herečka neuznáva niektoré známe rozprávky.

Herečka Keira Knightley sa nedávno objavila v televíznej šou Ellen DeGeneres. Do horúceho kresla sa posadila, aby porozprávala o tom, ako sa jej v poslednej dobe darí, a zároveň spropagovala nový film Luskáčik a štyri kráľovstvá od spoločnosti Disney.

Okolo tejto spoločnosti sa zároveň točila debata v štúdiu, pretože Ellen zaujímalo, ako sa Keira postavila ku rôznym problematickým rozprávkam. V minulosti už viacero známych osobností začalo niektoré rozprávky bojkotovať za to, že deťom neslúžia ako správne vzory.

Keira pred kamerami prezradil, že jej dcéra Edie Knightley Righton nesmie pozerať dve rozprávky od Disney. Herečka jej zakázala Popolušku a Malú morskú vílu. V Popoluške podľa nej hlavná hrdinka iba čaká na to, kedy ju príde zachrániť bohatý muž.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Keira Knightley Source (@keiracknightleys),

Malým dievčatám však Keira odkazuje, aby to nerobili a radšej zachránili seba bez akejkoľvek nutnej pomoci od bohatého muža. Čo sa týka Malej morskej víly, tam to Keira vníma komplikovanejšie.

Odporúčané
RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie RECENZIA: Andor je možno najlepší Star Wars seriál za 45 rokov. Ohurujúce scény v závere ešte nikto nenatočil kvalitnejšie 23. novembra 2022, 11:30

Ariel patrí medzi jej obľúbené hrdinky, ale nepáči sa jej, že sa veľmi jednoducho vzdala svojho názoru kvôli mužovi. Ženy by sa podľa nej nemali nechať tak ľahko ovplyvňovať mužmi.

Na druhej strane, mnohé rozprávky od Disney patria v jej domácnosti medzi stálice. S dcérou si vždy rada pozrie Hľadá sa Dory, Frozen či Moanu.

Keira pritom nie je jediná známa herečka, ktorá má s rozprávkami problém. Kristen Bell sa nepáči Snehulienka, pretože deťom podľa nej posiela nesprávny odkaz o tom, ako funguje v rôznych životných situáciách súhlas.

Snehulienka sa zlej čarodejnice vôbec nepýtala, prečo potrebuje zjesť podozrivé jablko. A aby toho nebolo málo, princ ju dokonca bozkáva bez dovolenia v spánku.

Domov
Zdieľať
Diskusia