Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2018, 21:14
Čas čítania 0:00
Sona O.

Nevieš, kam ísť na dovolenku? Inšpiruj sa rebríčkom najkrajších pláží

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Portál Beach-Inspector vyhodnotil zoznam tých najkrajších pláží na svete.

Ešte si si na tento rok nestihol rezervovať vysnívanú dovolenku a čakáš na výhodný last minute? Nevieš sa už dočkať budúceho leta a už teraz plánuješ, kam ťa zavedú túlavé topánky? Nechaj sa inšpirovať tipmi od webového portálu Beach Inspector, ktorý zverejnil zoznam najkrajších pláží na svete.

Aby bol rebríček dokonalý, navštívili 1600 pláží po celej zemeguli a testovali všetko od kvality štruktúry a organizácie pláže až po kvalitu vody. Do top 10 sa teda dostali skutočne iba tie najluxusnejšie miesta na svete.

10. Semeti, Indonézia

Ešte aj dnes sa na planéte nachádzajú nedotknuté miesta. Medzi ne patrí práve pláž Semeti v Indonézii. Nenájdeš na nej žiadne lehátka, slnečníky ani plážový servis. Pre turistov je takmer úplne neznáma. Tento klenot ponúka krásnu čistú vodu a panenskú prírodu.

 

Príspevok, ktorý zdieľa emba (@embafals),

9. Dolphin Reef, Izrael

Prekrásna pláž s domčekmi postavenými priamo pri vode a dych vyrážajúcim výhľadom na azúrovo čistú vodu. Jej najväčším lákadlom je bezpochyby výskyt delfínov, ktorí v oblasti zostávajú aj napriek turistom.

Nevieš, kam ísť na dovolenku? Inšpiruj sa rebríčkom najkrajších pláží
Zdroj: Youtube / Beach Insider

 

8. Trou aux Biches (Maurícius)

Krásne more, horúci biely piesok a palmy. Toto miesto má skutočne všetko, čo si turista od pláže môže priať. Podľa Beach Insider ide o najkrajšiu pláž na ostrove.

7. Playa de ses Illetes, Španielsko

Nielenže je to jedna z najrozsiahlejších pláží v krajine, podľa portálu ponúka jedinečný pohľad na more, ktoré hýri obrovským množstvom odtieňov modrej. "Nájdete tu viac odtieňov modrej než na farebnej palete na hodinách umenia," tvrdí Beach Inspector.

6. Canto de la Playa, Dominikánska republika

Karibik patril vždy medzi tie najvyhľadávanejšie a najkrajšie dovolenkové destinácie. Pláž v Dominikánskej republike ponúka všetko, čo by si od tejto lokality očakával. Biely piesok, tyrkysové more a vysoké palmové stromy. Okrem toho je to jedno z najpopulárnejších miest na organizovanie svadieb

5. Pai Plong, Thajsko

Dívať sa z vody na pobrežie je takmer ako pohľad do neobývanej džungle plnej majestátnych skál a hustej vegetácie. Pláž je oveľa tichšia ako iné lokality v turistami zamorenom Thajsku. Nachádza sa tu jeden z najluxusnejších hotelov na svete s barom, ktorý je otvorený pre verejnosť. 

4. Playa de Cofete

Pláž je dlhá 11 kilometrov, no nie je vhodná na nakúpenie kvôli silným prúdom. Avšak, ani to väčšinu turistov neodradí a dovolenkári sem chodia rok čo rok obdivovať krásnu španielsku prírodu.

3. Cala Mariolu, Taliansko

Pláž sa nachádza na ostrove Sardínia a patrí medzi absolútne skvosty Talianska. Cesta na ňu cez pevninu nevedie a dostaneš sa k nej iba loďou. Priezračná tyrkysová voda je prekrásnym prírodným divadlom.

2. Diani Beach, Keňa

Piesok na nej je vraj taký biely, že ťa môže oslepiť, ak si zabudneš vziať slnečné okuliare. Presvedčiť sa o tom musíš asi sám a v najbližšej sezóne navštíviť tento klenot Afriky.

 

Príspevok, ktorý zdieľa Julia (@julimipri),

1. Manda Bay, Keňa

Pláže Kene sú stále vyhľadávanejšie. Nečudo, biely piesok a priezračná voda si získajú nejedného dovolenkára. Prvenstvo si preto zaslúžila keňská Manda Bay. Láka nielen možnosťami oddychu, ale aj šnorchľovania, pri ktorom môžeš pozorovať vzácneho veľrybieho žraloka. V blízkosti sa nachádza ostrov Lamu, kde nájdeš múzeum západoafrickej kultúry

Domov
Zdieľať
Diskusia