Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 21:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Francúzi budú vo finále bojovať o titul majstrov sveta! Po parádnom semifinále postupujú cez Belgičanov

ŠPORT BELGICKO FRANCÚZSKO FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Semifinále majstrovstiev sveta prinieslo výborný futbal.

Semifinále majstrovstiev sveta prinieslo futbalovým fanúšikom parádne predstavenie. Proti sebe sa postavili finalisti z minulého európskeho šampionátu a čoraz silnejší Belgičania, takže všetci očakávali atraktívny a útočný futbal. Mužstvá začali opatrne, ale netrvalo dlho a hra sa hneď prelievala zo strany na stranu.

Francúzi aj Belgičania mali viacero výborných šancí, Eden Hazard párkrát spôsobil francúzskej obrane vrásky na čele a na opačnej strane operoval rýchly Mbappe, ktorý prekypoval aktivitou. Zásah mužstva z krajiny galského kohúta nakoniec prišiel v úvode druhého polčasu po rohovom kope. Po dobrom centri sa presadil barcelonský obranca Samuel Umtiti a Francúzi mali už len jedinú úlohu - ubrániť výsledok a oslavovať postup do finále majstrovstiev sveta.

Francúzi budú vo finále bojovať o titul majstrov sveta! Po parádnom semifinále postupujú cez Belgičanov
Zdroj: TASR/AP

Brankár Lloris musel viackrát vytiahnuť excelentný zákrok, pričom nenudil sa ani Courtois, pretože Belgičania si začali v posledných 30 minútach zápasu budovať intenzívny tlak. Francúzi sťahovali na vlastnú polovicu aj útočníka, a tak sa Giroud objavoval v obranných zákrokoch. Bránenie mu možno išlo aj lepšie ako útočenie, keďže vo viacerých dobrých šanciach zlyhal. 

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Tlak sa v poslednej štvrťhodine stupňoval a Francúzi vychádzali z veľmi dobre zabezpečenej obrany. Na vlastnej polovici bránili a vyčkávali na belgickú chybu, ktorú by mohli z rýchleho protiútoku potrestať. Skóre sa do konca zápasu už nemenilo, a tak Francúzi oslavujú postup do finále.

Domov
Zdieľať
Diskusia