Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. januára 2018, 12:54
Čas čítania 0:00
Radka T.

Manželia väznili v dome 13 svojich detí. Niektoré obete boli pripútané k posteli reťazami

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Rodičia nedokázali logicky vysvetliť, prečo svoje deti väznia takýmto spôsobom.

V Kalifornii riešia otrasný prípad. V značne obmedzených a špinavých podmienkach sa totiž v dome v meste Perris nachádzalo 13 ľudí, pričom má ísť o deti už zatknutého páru rodičov.

Celé sa to prevalilo po tom, čo sa z domu podarilo ujsť 17-ročnej dievčine, jednej z 13 súrodencov. Dievča privolalo políciu pomocou telefónu, ktoré v dome našlo, informuje CNN. Polícii povedalo, že 12 jej bratov a sestier sa nachádza v zajatí, pričom niektorí z nich mali byť pripútaní k posteli reťazami so zámkom.

Úrady uviedli, že polícia naozaj našla v dome 12 obetí, ktoré boli podvýživené a špinavé. Najprv sa zdalo, že všetky z nich sú ešte len deti, no dôstojníci ostali prekvapení, keď zistili, že sedem z nich sú vlastne dospelí ľudia. Samotná 17-ročná dievčina podľa polície vyzerala tak na 10 rokov a pôsobila unavene. Celkovo sa vek obetí pohyboval od 2 do 29 rokov

Manželia väznili v dome 13 svojich detí. Niektoré obete boli pripútané k posteli reťazami
Zdroj: Facebook

Prostredie, v ktorom boli obete väznené, bolo podľa vyhlásenia polície tmavé a zapáchajúce, a to aj od výkalov. Obete sa podarilo dostať do zdravotníckych zariadení, kde sa ich ihneď ujali lekári.

Odporúčané
 Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty Svetielko nádeje zlepšuje život detským onkologickým pacientom. Takto im môžeš pomôcť aj ty 21. marca 2024, 9:00

Z tohto otrasného činu sú obvinení rodičia trinástich súrodencov David Allen Turpin a jeho žena Louise Anna. Čelia obvineniu z mučenia a ohrozovania detí. Súd stanovil kauciu za prepustenie na sumu 9 miliónov dolárov na každého z nich. Pred súd sa majú postaviť vo štvrtok 18. januára. Rodičia podľa medializovaných informácií nedokázali hneď logicky vysvetliť, prečo svoje deti väznili takýmto spôsobom

Podľa CNN mal byť David riaditeľom súkromnej školy registrovanej na adrese domu, jeho žena nepracovala nikde. Davidove výdavky vraj prekračovali jeho príjem, zrejme aj kvôli tomu, koľko detí pár má.

Podarilo sa vyspovedať aj susedov. Tí vedeli, že v dome žije veľká rodina, no nikdy vraj nevideli žiadne mladšie deti. Jeden sused povedal, že táto rodina bola presne tou, o ktorej nikto skoro nič nevedel. Susedia boli svedkami aj toho, ako sa ich podarilo oslobodiť z domu - len v pyžame. „Boli extrémne bledé, skoro ako keby nikdy nevideli slnko,“ opísal obete jeden zo susedov. BBC pripomína, že ich dom ničím nenaznačoval, že môže skrývať také hrozivé tajomstvo. Zvonku vyzeralo všetko upravene a ničím sa nelíšilo od príbytkov ostatných susedov.

Odporúčané
Viac ako 80 detí z detského domova napísalo svoje vianočné priania. V bratislavskom Auparku si môžeš vybrať, ktoré im splníš Viac ako 80 detí z detského domova napísalo svoje vianočné priania. V bratislavskom Auparku si môžeš vybrať, ktoré im splníš 18. decembra 2023, 18:30

Davidova matka Betty tvrdí, že išlo o veľmi slušnú rodinu. Rodičia s deťmi absolvovali aj dovolenky, no priznala, že viac chránili najmä svoje dcéry. Davidovi rodičia zároveň uviedli, že deti boli vyučované doma a rodinu nevideli štyri či päť rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia