Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 11:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Po našej planéte kráčajú aj biele žirafy! Zaujímavé zvieratá boli v Keni prvýkrát zachytené na kameru

ZAUJÍMAVOSTI AFRIKA
Uložiť Uložené

Vysoké sú rovnako, no ikonické škvrny by si na nich hľadal márne.

Tak ako nás vždy dokáže prekvapiť niečo na ľuďoch, rovnako rôzne záhady skrýva aj zvieracia ríša. Tentokrát výskumníkov prekvapil pár snehobielych žiráf. Matka a jej dieťa sa nachádzali v Keni v oblasti Ishaqbini Hirola Conversacy a stalo sa vôbec prvýkrát, čo sa biele žirafy dostali na akýkoľvek vizuálny záznam. Doteraz boli videné len dva razy, a to v Keni a v Tanzánii a ide o viac než mimoriadne vzácny úkaz.

Na prvý pohľad je ľahké usúdiť, že zvieratá trpia albinizmom, no od pravdy to má ďaleko. Príznakom albinizmu je len absencia melanínu, biele žirafy však stihol ťažší osud. Chýba im totiž omnoho väčšie množstvo rôznych druhov pigmentov a trpia takzvaným leucizmom. Žirafy boli nahlásené lokálnym obyvateľom a kamery sa vôbec nestránili. Žirafia matka nemala žiadny problém s prechádzaním sa pred kamerou len vo vzdialenosti niekoľko metrov, no čo sa týka jej mláďaťa, bola omnoho opatrnejšia, keďže mu podľa expertov neustále signalizovala, aby sa skrylo v neďalekých kríkoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia