Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2017, 18:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Obyvatelia Hongkongu majú byty s rozlohou len pár metrov štvorcových. Aj v tak bohatom meste sa nachádzajú nesmierne chudobní ľudia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Chudobní to v Hongkongu rozhodne nemajú ľahké.

Aj keď je Hongkong bezpochyby jednou z bohatších oblastí na svete, nachádzajú sa v ňom aj mimoriadne temné miesta. Žije v ňom 7,3 milióna ľudí, no asi stotisíc by sa ich bývaním nikomu nepochválilo. Aj napriek tomu, že ich obyvatelia prácu majú, sú kvôli nízkym príjmom odsúdení na bývanie v sociálnych bytoch. Ich výstavba však dlho trvá a v niektorých prípadoch sa neustále odkladá, preto si musia príbytky financovať sami. Na tom nie je nič zvláštne, no zvláštne sú obydlia, ktoré si takíto ľudia môžu dovoliť. V jednej z hongkonských štvrtí totiž pre ľudí s menšími príjmami vyrástli minibytíky s rozlohou len pár metrov štvorcových. To, ako to v nich pozerá, si môžeš pozrieť v priloženej galérii, no nie je to vôbec pekný pohľad. V niektorých dokonca žijú aj trojčlenné rodiny s dieťaťom. Mesto samozrejme tento problém rieši a sľubuje, že sa robí všetko, čo je len možné, no aj napriek tomu je smutné, že niekto žije v takýchto podmienkach.

How poor people live in Hong-Kong. Hong Kong has the second highest population density in the world. Many people are forced to live in these conditions because of the massive wait for social housing. All credits to Benny Lam and SOCO.

Domov
Zdieľať
Diskusia