Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2016, 12:02
Čas čítania 0:00
Tamara S.

Make-up artistka Lucia Sládečková: Farebné pery sú naozaj in, no každý nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie (Rozhovor)

REFRESHER MAKE-UP
Uložiť Uložené

Lucid svoju prácu miluje, a aj preto jej výsledky ženám zakaždým vyrazia dych.

Make-up artistka a hairstylistka Lucia Sládečková, známa aj ako Lucid, patrí vďaka svojmu obdivuhodnému talentu, citu pre detail a obrovskej chuti pracovať medzi to najlepšie, čo naša krajina v oblasti skrášľovania žien ponúka. Do jej rúk sa zverujú známe tváre, ale aj „obyčajné“ ženy, ktoré v priebehu hodinky premení na vizuálne dokonalé bytosti a poteší ich perfektnou vizážou. V oblasti líčenia šíri skutočnú osvetu a na naše územie prináša celosvetové trendy a najhorúcejšie novinky. Tie sledujú desaťtisíce žien obdivujúce výsledky jej práce a my sa nebudeme čudovať, ak aj vy patríte medzi ne. Lucia je plne zaneprázdnená, a aj preto sme radi, že si na nás našla čas a odpovedala nám na niekoľko zaujímavých otázok. V rozhovore sa s nami budúca mamička podelila o dojmy z novej životnej etapy, prezradila nám aktuálne trendy v líčení, vyjadrila radosť z projektov a spoluprác a nezabudla ani na kurzy sebalíčenia, o ktorých sa dozviete aj na jej Facebooku.

Make-up artistka Lucia Sládečková: Farebné pery sú naozaj in, no každý nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie (Rozhovor)
Zdroj: Lucia Sládečková Archív

Ahoj, Lucia. Pred viac ako dvoma rokmi si sa objavila v našom seriáli Refresher dievča, kde sme mali možnosť bližšie sa s tebou zoznámiť, a tak sa teda nebudeme opakovať a na úvod sa ťa namiesto klasiky opýtame, ako sa momentálne máš a či máš nejaké novinky, s ktorými by si sa chcela podeliť?

Ja vás zdravím (smiech). Mám sa stále pracovne, takže dobre. Momentálne mi rastie bruško a tak rozmýšľam, už na dennej báze, ako to zvládnuť psychicky aj fyzicky. Pracovať chcem a bábätko ma bude potrebovať čoraz viac. Niekedy to plánovanie je však zbytočné, a tak si  užívam každé voľno - jeden deň v mesiaci (smiech).

Odporúčané
TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur TOP 10 riaseniek, ktoré patria medzi najlepšie hodnotené na trhu. Za niektoré dáš len 10 eur 21. marca 2024, 11:30

Prednedávnom si bola v zahraničí, vo viacerých mestách a krajinách a tiež si spomínala, že by si práve mimo nášho územia rada niečo rozbehla, získala kontakty. Môžeme si to spojiť alebo tentokrát išlo iba o načerpanie energie a nových síl?

Snažím sa zistiť, ktoré mesto alebo štát by som navštívila pracovne na dlhšiu dobu a mám pár vysnívaných miest, ale ako som spomínala, osud to zariadil inak a moja vízia na cestovanie sa opäť odkladá na dobu neurčitú.

Si v plnom pracovnom nasadení, máš rozbehnutých viacero zaujímavých projektov a spoluprác. Ako prvé nás však zaujímajú tvoje kurzy sebalíčenia, o ktorých informuješ na svojom Facebooku. Môžeš nám k nim povedať niečo viac? 

Milujem kurzy sebalíčenia. Milujem to stretnutie zvedavých žien, ktorým v prvom rade ukážem, aká som, čosi ich naučím a poskytnem im všetky informácie, aké sa dajú zo mňa dostať. Na kurzoch vznikajú priateľstvá a veľmi príjemné situácie. Keď sa zíde toľko žien, stále máme o čom tzv. klábosiť. Najprv máme teóriu a potom prax. Učíme sa spoznávať detailnejšie svoju tvár a hromadne sa líčime. Na stoloch máme sen každej ženy - veľa šminiek, štetce, zrkadlá.

Spája sa s tebou aj ďalšia vec, ktorú ženy milujú, a tou sú kvety. Roses by Lucid sa tešia obľube a my by sme sa radi dozvedeli, ako sa to momentálne vyvíja.

Keď som si prečítala túto otázku, jemne som ostala v zaskočení, ako odpovedať. Hmm, už nikdy nezapožičiam svoje meno! Už nikdy sa takto nenechám nahovoriť na spoluprácu. Aj keď tento biznis je možno krásny, ale za iných okolností.

V júni si predstavila štetce LUCID Style. Na tvojej fanpage sme sa mohli dozvedieť, že sú vyrobené v Taliansku a jedná sa o tvoj vlastný dizajn. Povieš nám o nich niečo viac? A sú práve štetce základom dobrého líčenia?

Ja pracujem so štetcami na dennej báze. Rada analyzujem všetko čo vidím, čo používam a moja dedukcia ohľadom štetcov je jasná ako môj význam Lucid. Nie všetko umelé je super, ale vlákna na hlaviciach štetcov sú podľa mňa tá správna voľba. Dlhšia trvanlivosť štetín, nelámanie, nevysúšanie a najmä nie sú alergénom pre pokožku, čo je pre mňa smerodajné. Nádherne sa s nimi líči, recenzie na štetce sú viac než úžasné, líčenie ide doslova samo. Pre mňa to znamená dobrú voľbu a som na ne hrdá.

Na akých projektoch momentálne pracuješ? A ak to nie je tajomstvo a si ochotná sa s nami o to aspoň v malých náznakoch podeliť, aké spolupráce, prípadne tvoje vlastné projekty ťa v budúcnosti čakajú?

Stále na niečom pracujem, buď sú to fotenia alebo rôzne projekty. Mám veľa výziev, ktoré starostlivo zvažujem a snažím sa správne rozhodnúť. Spolupracujem s viacerými značkami ako ich ambasádor, napríklad nórska športová značka Kari Traa, starostlivosť o telo - peeling Mark Scrub, momentálne mi vyšla spolupráca s ďalšími, napríklad kozmetická značka NYX, z čoho som nesmierne potešená a ďalším projektom je tiež Alo diamonds. Ou yeah - priam takto by som to opísala (smiech).

Make-up artistka Lucia Sládečková: Farebné pery sú naozaj in, no každý nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie (Rozhovor)
Zdroj: Lucia Sládečková Archív

Na aké príležitosti líčiš najčastejšie a na aké zase najradšej? Sú to svadby, eventy, profesionálne fotenia alebo niečo iné? Pýtame sa preto, pretože pri niektorých typoch líčenia sa môžeš odviazať viac, pri iných zas pomenej a ty nám pripadáš, že sa rada pohráš, rada sa vyblázniš.

Najčastejšie líčim na svadby a mám rada tieto spolupráce, no verte mi, sú najnáročnejšie! Každá žena chce mať dokonalú svadbu, chce, aby jej všetko perfektne vyšlo a ľudia jej boli úzko nápomocní, ale častokrát sa stáva, že práve nevesty zabúdajú na veľmi základný bod, a tým je správanie a plnenie dohôd. No zhrniem to. Je mi cťou stáť a podieľať sa pri šťastných chvíľach ľudí, pretože ma to nabíja a teším sa spolu s nimi. Občas aj plačem od dojatia, pretože emócie sú niekedy naozaj veľmi silné. No a cez týždeň máme fotenia, rôzne eventy,... Práce je dosť a som za to vďačná!

Už neraz sme mali možnosť vidieť tvoje dokonalé premeny žien v ich svadobný deň, takže výsledok náročnej práce rozhodne stojí za to a podľa toho, čo spomínaš, prevažujú pozitívne zážitky.

Hehhh. Zážitkov je toľko, až naozaj premýšľam, že si z každej svadby urobím denník a opíšem situáciu a moje vnímanie. Stále však prevažujú nádherné momenty plné dokonalých situácií a emócií.

Čo je zdrojom tvojej inšpirácie?

Nikdy som nebola súťaživá, nikdy som nemala potrebu vyhrať, keďže nič nebolo pre mňa až tak zaujímavé a dôležité. A to nielen pracovná stránka, ale aj priateľstvá. Mojou inšpiráciou je Instagram a chuť pracovať.

Aké sú najaktuálnejšie trendy v oblasti líčenia?

K nám to chodí neskoro, veď to poznáte (smiech). Ja však už veľmi dlhý čas poznamenávam - farebné pery. Kedysi som robila trendy v líčení pre jednu televíziu a dámy nepochopili, že je to trend celosvetový, nie slovenský. Modelka mala farbené pery a ostali sme nepochopené. Tak teraz to už dorazilo aj sem a tie pery sú naozaj in. Okrem farebných pier sú to aj farebné očné linky. Ja som sa vzdala červených pier a nechtov, aspoň na istý čas, pretože mi to príde veľmi všedné. Červené pery si dám len veľmi zriedkavo, rada však volím bordovú až tmavohnedú farbu, no každý nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie.

Skús poradiť ženám, čo by pri peknom dennom líčení nemali vynechať a čomu by sa mali určite vyhnúť?

Čo by nemali vynechať? Hmm, to je naozaj individuálne, no vyhnúť by sa určite mali prešminkovaniu sa a neprirodzene tmavému a hrubému obočiu.

Ak ti to neprekáža, opýtame sa na tvoje tetovania. Je ich viac, sú väčšie a farebné. Majú pre teba hlbší zmysel alebo plnia len estetickú funkciu? A chystáš sa aj na ďalšie alebo s ihlou si už skončila?

Tetovanie mi navrhol tatér Samuel Potuček a veľmi sa teším, keď si budem môcť dať ďalšie! Tetovanie má pre mňa význam, mám pin-up rukáv s pokračovaním na nohe.

O tom, že si zaneprázdnená a máš slušne nabitý program niet pochýb a nás by teda zaujímalo, ako vyzerá bežný deň Lucie Sládečkovej, tak nám ho skús v skratke opísať.

Opísať? Ja by som ho rada natočila, aby ľudia mali skutočný pohľad a nielen dohady. Cez týždeň vstávam o siedmej alebo o ôsmej podľa diáru, no a keď sa dostanem z postele, je to šup-šup sprcha, make-up, vlasy a makám! A to väčšinou do neskorých hodín. Víkendy mám plné, vyložene pracovné, sem tam sa pritrafí voľná nedeľa. Stretávam množstvo ľudí, rada sa s nimi rozprávam, rada ich počúvam, ale aj rozprávam o sebe. Pre mňa je dôležité, aby ma ľudia spoznali o čosi bližšie.

Na sociálnych sieťach máš množstvo fanúšikov, ženy obdivujú tvoju prácu a vedia ťa za ňu aj pochváliť, čo ťa určite poteší. Stretávaš sa však aj s kritikou? A ak áno, ako ju zvládaš? Ignoruješ alebo premýšľaš?

Milujem pochvalu ako každý a čo sa týka kritiky, je to zvláštny pocit, pretože kritika ako taká je subjektívny názor a nemusím sa s ním stotožniť. Poviem si, že v danú situáciu som urobila maximum. Kritiku prijmem len od lepšieho a skúsenejšieho, avšak tu nejde o kritiku. Hejty, ktoré momentálne letia Facebookom sú komplexy a odzrkadľovanie stavu autora, ktorý nezvláda, že je niekto úspešný, nezvláda, že to nie je o ňom a podobne.

Naposledy si nám povedala, že sleduješ Refresher. Je tomu tak ešte aj teraz alebo pri plnom diári nestíhaš?

Nestíham čítať nič, maximálne tak komentáre, ktoré sa ma týkajú. Sem tam prelistujem Facebook a pozriem sa, čo je nové. Som však rada, že nie som jeho otrokom, pretože kedysi som bola facebookový maniak.

Lucia, veľmi pekne ti ďakujeme za čas, ktorý si s nami strávila a prajeme ti veľa pracovných aj osobných úspechov. Teraz, ak dovolíš, prenechávame priestor tebe, aby si v prípade záujmu odkázala niečo inšpiratívne každému, kto si tento náš rozhovor prečítal.

Ďakujem aj ja! Držím všetkým palce a želám im, aby sa mali dobre a boli spokojní. Hlavne zdraví. Prajem čitateľom Refresheru pekný deň.

Make-up artistka Lucia Sládečková: Farebné pery sú naozaj in, no každý nech nosí to, v čom sa cíti najlepšie (Rozhovor)
Zdroj: Lucia Sládečková Archív
Domov
Zdieľať
Diskusia