Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2016, 15:08
Čas čítania 0:00
Ivan J.

Spolu s ďalšími súrodencami trénuje pod drobnohľadom svojho otca. 8-ročná Evnika dokáže udrieť až 100-krát za minútu

ŠPORT BOJOVÉ ŠPORTY BOX KAZACHSTAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Niekto sa s talentom už narodí.

Evnika Saadvakass. Toto meno si zapamätajte, pretože je pravdepodobné, že sa z nej v budúcnosti stane nová Ronda Rousey. Prečo si to môžeme začať myslieť? Odpoveď je jednoduchá. Dievča, ktoré v 8 rokoch predvedie 100 úderov za minútu nie je zrovna častý jav. Vo svete už pomerne známa rodáčka z Kazachstanu žijúca v ruskom Voroneži, sa minulý rok dostala do povedomia verejnosti, po tom, čo sa na internete objavilo video, na ktorom predviedla svoje schopnosti.

Zavesil ho naň jej tréner a otec v jednej osobe, Rustram. Ten sa boxu venuje od svojich 16 rokov a okrem pravidelného trénovania svojich zverencov sa mu nedávno podarilo vytvoriť perspektívny výnalez. To, že je však absolútny blázon do boxu potvrdzuje aj fakt, že má 7 detí a všetci až na jedného trénujú pod jeho drobnohľadom. Ich dvojročný syn sa časom tiež určite pridá. Rustram je totiž presvedčený, že pracovať s deťmi by sa malo už od raného veku. Za pravdu mu dáva aj jeho 8-ročná dcéra Evnika. Výnimočný talent u nej otec zbadal po prvýkrát, keď mala len 4 roky. Talentovaná pästiarka trénuje v mladom veku až 5-krát do týždňa, pričom nejde len o hocijaký tréning. Často v lese a mimo domova sa snaží rozvíjať svoj talent spoločne s ostatnými deťmi. Otec verí, že tvrdá disciplína ich naučí odvahe a vytrvalosti. Spoločne s matkou Aniou si tiež myslia, že je lepšie, keď sa budú venovať bojovým umeniam, ako napríklad takej gymnastike s ktorou má nepríjemné skúsenosti samotná Ania. Tá sa jej venovala a postihlo ju veľa zranení a zlomených kostí, preto chce, aby sa jej deti toho vyvarovali. 

Spolu s ďalšími súrodencami trénuje pod drobnohľadom svojho otca. 8-ročná Evnika dokáže udrieť až 100-krát za minútu
Zdroj: dailymail

Ako sme už vyššie spomínali, Rustram prišiel na svet aj so zaujímavým výtvorom. Je ním 'Evnika simulator' pomenovaný po dcére a pomáha ostatným rozvíjať svoje boxerské schopností. Pri jeho používaní by sa mala zvýšiť rýchlosť a mobilita. Ako sa sám vyjadril, už na samom začiatku kariéry si dal za cieľ vytvoriť tréningovú metódu podporujúcu rýchlosť, a tak vymyslel simulátor. Práve tento nástroj používa Evnika pri výcviku. Funguje to tak, že vždy keď udrie, nástroj sa ohne a tým vytvorí energiu a silu pre svaly. To, že na tom asi niečo bude potvrdzuje aj fakt, že malá boxerka dokáže udrieť nielen stokrát za 1 minútu, ale predvedie aj 47 úderov za 30 sekúnd len jednou rukou. Hrdý otec určite môže byť spokojný, ale má ešte ďalšie 2 ciele. V budúcnosti by sa rád so svojou početnou rodinou presťahoval do Spojených štátov. Práve tento vynález mu má k tomu dopomôcť a verí, že sa z jeho dcéry stane hviezda, pokiaľ to bude naďalej robiť s takou energiou a nadšením s akou to robila doposiaľ

Späť
Zdieľať
Diskusia