Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2015, 1:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Marek R.

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?

ŠPORT BAYERN MNÍCHOV LIGA MAJSTROV REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Barca, Bayern, Real či Juve? Najsilnejšie mužstvá Európy sa do seba pustia už o pár dní a my vám k tomu máme čo povedať.

Po našom výbere aktuálnych 10 najlepších mužstiev, ktoré v tejto sezóne kraľujú futbalu, sa musíme pozrieť aj na finálnu štvoricu Ligy majstrov. Ide pritom o jednu z najsilnejších za posledné roky. Anglicko sa zase raz nepochlapilo. Na druhej strane tu máme dvoch zástupcov Španielska a majstrov z Nemecka a Talianska. Ako Juventus, tak aj Bayern Mníchov majú ligové tituly už isté a môžu sa tak plne sústreďovať na Ligu majstrov. Ich súperi sú posledné dva tímy, ktoré bojujú o triumf v La Lige. Barcelona má pred Realom Madrid náskok len 2 body, a to všetko len 3 kolá pred koncom súťaže. Súboj o prvé miesto bude v každom prípade ešte veľmi zaujímavý, no Liga majstrov je momentálne prioritou. Rozhodli sme sa preto priniesť vám náš pohľad na dva zápasy semifinálových zápolení, namiesto klasického preview pre všetky mužstvá. Sú to samozrejme len naše subjektívne názory a budeme radi, keď sa o tie vaše podelíte s nami v komentároch nižšie.

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?

kalaydo

Juventus Turín vs Real  Madrid

Ako vidí zápas fanboy:
Priznám sa, Juventus veľmi nesledujem. Videl som ale dva posledné zápasy a taktiež sa nikdy nevyhnem pravidelnej konzultácii s kamarátom, ktorému neujde ani jeden zápas a ak by som mal semifinále s Realom Madrid posúdiť na základe spomínaných posledných zápasov, nie som si vôbec istý, koho by som videl ako víťaza dvojzápasu. Hovorí sa, že hrať prvý zápas vonku je výhoda. Real výhodu nepochybne má, keďže štart Pogbu vôbec nie je istý. Všetky správy sa skôr prikláňajú k názoru, že utorňajší zápas jednoducho nestihne. Pre Juve ide o veľkú stratu, stred poľa jednoznačne utrpí, čo sa proti Realu môže zdať ako kľúčové. Posledných 5 zápasov v lige stará dáma rozhodne neoslnila ako výsledkovo, tak aj bodovo, no titul už majú istý, aj keby prehrali zvyšné 4 zápasy. Koncentrácia na Ligu majstrov je tak na vrchole, kľúčoví hráči sú oddýchnutí a pripravení zničiť doma Real. Ten zohral len v sobotu ťažký duel so Sevillou, ktorá doma prvýkrát v sezóne prehrala pomerom 2:3, no rozhodne dala Bielemu baletu zabrať. Ronaldo ale predviedol super výkon okorenený hattrickom, nuž a práve na neho sa bude Ancelotti spoliehať.

Modric je síce mimo do konca sezóny, no dá sa predpokladať, že ho pozične znova nahradí Ramos, ktorý sa rozhodne nejaví ako najhoršia alternatíva. V prospech Realu hovoria najmä individuality vysokej kvality, ktoré tie z Juventusu určite v mnohých aspektoch prekonávajú. Stačí, ak Marcelovi prepne a bez problémov prichystá pár gólov ako na zlatom podnose. Uspieť proti Realu znamená vymazať najväčšie hviezdy ich ofenzívy a vyrážať do útoku zo zabezpečenej obrany, a to by práve malo Juventusu vyhovovať. Ak sa ale stihnú dať úplne dokopy Bale (ten už ale hral cez víkend) a Benzema, pôjde o celkom iný zápas ako pre Real, tak pre Ronalda, pre ktorého bude mať konečne kto pracovať. Benzemovu absenciu v posledných zápasoch je totiž dosť cítiť, rovnako ako chýbajúcu čiernu prácu, ktorú odvádza v každom zápase. Real celkovo nehrá nijak oslnivo, aj posledný zápas so Sevillou rozhodli tri centre a famózny Ronaldo. Hovoriť o skvelej tímovej hre a kombinačnom futbale, aký vyradí Juventus, ale nemôžeme. Očakávam teda remízu s tým, že odvetu ovládne Real a bude kráčať za obhajobou triumfu z minulého roka. I keď ako fanúšik Barcelony a futbalu ako takého dúfam, že prejde Juventus a El Clásica sa vo finále nedočkáme. I keď so správnym rozhodcom, ktorý by zápas zvládol, by mohlo ísť o skutočne krásne futbalové predstavenie. 

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?

journalprimos


Ako to vidí marky:

Talianska najvyššia súťaž, Seria A, je v posledných rokoch v obrovskom úpadku a ich konkurencieschopnosť v Európe je naozaj chabá. Juventus však nad všetkými vyčnieva a vôbec nepovažujem za prekvapenie, že sa ocitli medzi najlepšími štyrmi klubmi v Európe. Tento víkend dokonca vyhrali aj svoju domácu ligu, takže majú o povinnosť menej a môžu tak naplno predviesť, čoho sú schopní. Fanúšikovia Realu Madrid síce boli spokojní, že ich klub vyzve práve súpera z Apeninského polostrova, môže sa však stať, že zostanú nepríjemne prekvapení. Je jednoducho zrejmé, že do semifinále Ligy majstrov sa nedostanete len tak náhodou a každý, kto sa tu ocitne, má svoju nesmiernu kvalitu. Navyše, Juventus a Barcelona sú jediné tímy, ktoré ešte môžu pomýšľať na treble a motivácia tak bude zo strany "starej dámy" určite veľká. Obrovskou stratou pre Juve bude absencia mladej hviezdy, Paula Pogbu, ktorý sa ešte doliečuje zo zranenia, no odvetný zápas by stihnúť mal. Dôležite bude samozrejme doma neinkasovať, čo budú mať domáci neskutočné ťažké, no rozhodne nie nereálne.

Real Madrid je stále v hre o dve trofeje a vydýchnuť si nemôže ani na chvíľku, v lige to je súboj s Barcelonou a v Lige Majstrov im chýbajú ešte tri kroky, aby obhájili titul a začali tak ďalšiu desiatku prvenstiev v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži na svete. Tím je postavený výborne, o tom niet pochýb. Výrazná však bude absencia Luku Modrica, ktorý je na svojom poste možno najlepší na svete, je dirigentom celej hry bieleho baletu a jeho absencia je vždy výrazne cítiť. Zdravý je už však niekoľko zápasov šikovný James, z ktorého rastie (alebo už aj vyrástol) hráč tých najvyšších kvalít. Strelecky sa opäť prebudil aj Cristiano Ronaldo, ktorý v sobotu zostrelil Sevillu troma gólmi a pripravil jej tak prvú prehru v sezóne na domácom ihrisku. Ronaldo tak jasne ukázal, že patrí k najlepším zakončovateľom v histórii futbalu a určite bude hladný po góloch aj v dvojzápase s Juventusom. Juve však nebude vôbec ľahký súper a individuality nemusia stačiť. Real bude musieť hrať ako jeden tím, ktorý spoločne mieri za svojím cieľom. Proti ale bude obrana talianskeho giganta,ktorú majú v Serii A jasne najlepšiu a svoje kvality predvedie určite aj proti Realu. Či to ale bude stačiť? Doma podľa mňa určite. Pre Juventus je to obrovská príležitosť vrátiť sa na futbalový vrchol, kam pred nejakým časom patrili a takúto príležitosť si nebudú chcieť nechať ujsť a na ihrisku nechajú všetko. A síce madridský celok nehrá nejako oslnivo, stále si myslím, že dvojzápas dopadne v ich prospech a zopakujú si minuloročné finále. Majú jednoducho lepších hráčov, ktorí vedia rozhodnúť veľké zápasy a po tuhom boji by to mali zvládnuť. Juventus sa však nemusí vôbec hanbiť a ja som len rád, že opäť smerujú na vrchol. Lebo tam jednoznačne patria.

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?

eurosport


FC Barcelona vs FC Bayern Mníchov

Ako vidí zápas fanboy:
Veľká odveta spred dvoch rokov je tu. Pred žrebom semifinále som si Bayern želal najmenej. Dnes sa už na prvý zápas na Camp Nou nesmierne teším s vierou, že tentoraz to bude iné. Messi nie je zranený, záloha funguje smerom dozadu oveľa lepšie, obrana nie je taká deravá a dokonca aj Piqué podáva pravidelne super výkony. Mužstvá La Ligy sa ale nakoniec s Bayernom porovnávať nemôžu. Na jednej strane Pepkovci Bundesligu valcujú a z dlhodobého hľadiska v nej nemajú konkurenciu, no rozhodne nie sú nepremožiteľní a zakopnúť dokážu. Keď narazili na skutočne silného súpera, Wolfsburg, všetci dobre vieme, ako to skončilo. Prehrali vonku so City, ktoré proti Barce zohralo doslova smiešne a úbohé dva zápasy, no a o semifinále nemeckého pohára s Dortmundom radšej ani hovoriť nejdem, keďže fanúšikovia ho stále majú v čerstvej pamäti. 

Bayern však svoju silu už ukázať dokázal nespočetnekrát aj v tejto sezóne. Pepkov tím sa dokáže zomknúť a súpera zdevastovať aj vtedy, keď to nik nečakal. Správne, hovorím o odvete s Portom, ktoré veľmi rado na tú noc v Mníchove zabudne. Síce portugalský tím prehral najmä kvôli vykartovaným krajom obrany, cez ktoré vlastne išli aj prvé góly Bayernu, sila, motivácia a kombinačné útoky Bavorov sa s iným výsledkom ako s debaklom jednoducho nezhodovali. Na Camp Nou to ale bude iné. Barca má naľavo skvelého Albu, pravú stranu zachraňuje pri Alvesových výpadoch poctivý Rakitic, no a ak bude mať Piqué s Mascheranom svoj deň, Lewandowski si bude môcť celý zápas šprtať v nose. Teda, nebude. Ak totiž nastúpi, bude to s ochrannou maskou. To ale nie je jediný problém Guardiolu. Majster z Mníchova totiž trpí lazaretom, ako už dávno nie. Na prvý zápas s určitosťou nepocestujú Alaba, Robben a Ribéry, čo je neuveriteľné oslabenie. Enrique síce stratil v prvej polovici sezóny nejaké body kvôli rotácii, no tá zabezpečila, že Katalánci sú v plnom stave. Bude zaujímavé sledovať, ako si poradia obrany oboch tímov, no ak bude Barca pressovať tak, ako to v tejto sezóne robí pravidelne, trúfam si povedať, že to môže byť až jednoznačné, minimálne, čo sa prvého zápasu týka. V hre je ale príliš mnoho premenných: Forma Neymara, množstvo priestoru pre Messiho, nerozchytaný ter Stegen, schopnosť Bayernu poradiť si s chýbajúcimi krajmi útoku a výkon ich obrany, boj o stred poľa a v neposlednom rade azda najdôležitejší aspekt hry. Bude schopný Bayern vyradiť Messiho z hry bez toho, aby sa menej sústredil na Suaréza a Neya? Nedokážem si tipnúť výsledok, respektíve si to ani netrúfnem, ale aj vďaka sile a forme Barcelony som presvedčený, že o ušatú trofej sa pobije katalánsky celok. V každom prípade si myslím, že nás čaká skutočne atraktívny zápas a snáď aj s množstvom gólov. 

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?


Ako to vidí marky: 

Keď sa na to pozriem objektívne, Barcelona a Bayern Mníchov sú momentálne najlepšie kluby na svete a hrajú aj najkrajší futbal. Preto sa nebojím povedať, že budeme sledovať predčasné finále. To však ale neznamená, že víťaz tohto dvojzápasu aj vyhrá celú Ligu majstrov, keďže vo finále je všetko možné a obaja finalisti spravia pre triumf všetko. Barcelona momentálne šľape ako švajčiarske hodinky a ich útočná sila, rovnako ako v prípade Bayernu, je neuveriteľná. Trio Messi-Neymar-Suarez je jedno z najlepších útočných trojlístkov v histórii futbalu (to som možno prehnal, keďže hrajú spolu zatiaľ len jednu sezónu) a mojím argumentom je to, že aj napriek dištancu Suareza v úvode sezóny stihlo toto trio zaznamenať spolu už viac ako 100 gólov, čo je naozaj obdivuhodná bilancia. A to aj asistencií majú spolu požehnane, u Messiho je to samozrejmosť, ale že takýto dvorný nahrávač bude aj Suarez, som nečakal, a preto má odo mňa veľké uznanie. Je jasne vidieť, že individuálne štatistiky ho nezaujímajú, hlavne, že sa darí celému klubu. A presne tak to má byť, klubová chémia funguje dokonale, a to bude možno kľúč k úspechu, teda možno aj treble.

Chémia však funguje aj v Bayerne a tiež to môžeme vidieť na ich útočníkovi. Lewandowski už nie je taký kanonier, ako bol v Dortmunde a viac sa zameral na tím. Stále mu to sype, o tom niet pochýb. Rozstrieľal sa hlavne v poslednej dobe, no je jasne vidieť, ako sa prispôsobil hre Bayernu a krásne zapadol. Obrovskou stratou Bavorov však bude absencia Robbena, ktorý čím je starší, tým je lepší. Tento týždeň sa síce vrátil do zápasového kolotoču v semifinále Nemeckého poháru proti Dortmundu, na ihrisku však dlho nepobudol a zranenie sa mu obnovilo. Keď sa pozrieme celkovo na listinu zranených hráčov, Barcelona je na tom výborne, za čo môže pravdepodobne aj rotácia hráčov z úvodu sezóny. Rotoval aj Pep Guardiola, žiaľ, mnoho hráčov skončilo so zranením. Momentálne nájdeme na listine zranených Ribéryho, ktorého návrat sa očakáva deň-čo-deň, zranený je podľa stránky Bayernu aj útočník Lewandowski, Alaba bude k dispozícii až koncom mája a čo je najhoršie, Badstuber a Robben sú mimo celú sezónu. Aj napriek týmto absenciám však nebude pre Pepa problém ich dostatočne nahradiť a Bayern bude na zápas maximálne pripravený, hlavne, keď sen o treble sa rozplynul po nešťastnom penaltovom rozstrele proti Dortmundu.

V pamäti mnohých zostáva aj nezabudnuteľný dvojzápas, rovnako semifinálový, spred dvoch rokoch, ktorý sa v súčte oboch zápasov skončil 7:0 pre Bayern. To by sa však už nemalo zopakovať, no ja verím, že uvidíme dva vynikajúce zápasy. Zaujímavý bude hlavne prvý zápas, ktorý sa hrá na Nou Campe, keďže práve zápasy na pôde súpera v Lige Majstrov Bayernu príliš nejdú. Na ihrisku ukrajinského Šachtaru z toho bola bezgólová remíza, na ihrisku Porta dokonca porážka 3:1. Preto som naozaj zvedavý, ako si poradia práve na štadióne Barcelony. Keby som mal tipnúť postupujúceho, bolo by to naozaj ťažké. No keďže jedno meno z mojej strany asi očakávate, myslím si, že barcelonské útočné trio bude rozhodujúcim faktorom a my tak uvidíme vo finále Ligy majstrov El Clásico.

Ako vidíme zápasy semifinále Ligy majstrov? Poputuje ušatá trofej do Španielska, Nemecka či Talianska?


Naše preview je tak u konca. Zdá sa, že sme sa obaja zhodli minimálne v tom, koho uvidíme vo finále. Stále je to ale len názor dvoch futbalových fanúšikov a vo finále to celé môže dopadnúť inak. Futbal je nevyspytateľný, no a ak hovoríme o zápasoch ako Real Madrid vs Juventus Turín a FC Barcelona vs FC Bayern Mníchov, o nejakom očakávanom výsledku už hovoriť nemôžeme vôbec. A ako to vidíte vy, milí čitatelia?

Pre viac zo sveta športu sleduj aj Športkult - prihrávame čerstvé informácie

Anketa:
Kto si zahrá 6. júna v Berlíne finále Ligy Majstrov?
Juventus a Barcelona
Bayern Mníchov a Juventus
Barcelona a Real Madrid
Real Madrid a Bayern Mníchov
Juventus a Barcelona
18 %
141 Hlasov
Bayern Mníchov a Juventus
7 %
59 Hlasov
Barcelona a Real Madrid
46 %
363 Hlasov
Real Madrid a Bayern Mníchov
29 %
232 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia