Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2015, 16:02
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Najbrutálnejší súčasný muscle car, 707-koňový Challenger Hellcat, driftuje vo vzduchu!

TECH
Uložiť Uložené

Najvýkonnejší stroj nesúci legendárny názov Challenger v histórii sa ukazuje v zaujímavom videu.

Modernizovaný Challenger je na scéne už približne rok, no medzičasom sme spoznali aj jeho najvýkonnejšiu verziu SRT Hellcat, ktorá je zároveň tým najvýkonnejším strojom nesúcim legendárny názov Challenger v histórii. Ten sa na prvý pohľad odlišuje predným nárazníkom s väčšími nasávacími otvormi a viditeľným splitterom, ale aj prednou kapotou s masívnejšími otvormi. Štandardom sú 20'' disky, ktoré sú obuté do špičkových pneumatík Pirelli P Zero Nero, či brzdový systém značky Brembo s kotúčmi priemeru 390 mm vpredu. Na rozmeroch nabral aj zadný spojler, no predovšetkým výkon motora. Najväčšia pozornosť sa sústredí na nekompromisný osemvalec HEMI s objemom 6,2 litra, ktorý zdobí predné útroby. Sprvoti sa hovorilo o výkone okolo 600 koní, no ako ukázal čas, Dodge zašiel ešte oveľa ďalej a agregát počíta so silou až 520 kW / 707 koní!

Americká beštia sa najnovšie ukázala vo svojom najlepšom svetle, teda ako drift king, vo videu, ktoré má na svedomí známa americká ropná spoločnosť Pennzoil. Pod všetko sa podpísal Ozan Biron, teda týpek, ktorý spáchal aj nedávne video BMW M4 driftujúceho na lietadlovej lodi. I tentokrát sme svedkami peknej "podívanej", keďže okrem šantenia v uliciach mesta, neskôr predstavenie vďaka šikovným rukám počítačových grafikov pokračuje vo vzduchu, na asfaltovej plošine, ktorú nesie štvorica vrtuľníkov.

Najbrutálnejší súčasný muscle car, 707-koňový Challenger Hellcat, driftuje vo vzduchu!

Domov
Zdieľať
Diskusia