Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. novembra 2023, 10:09
Čas čítania 1:35
Barbora Adamkovičová

Slovenská influencerka už dva roky neplatí dane a ignoruje exekúciu. Štátu dlhuje viac ako 11-tisíc eur

OSOBNOSTI INFLUENCERI
Uložiť Uložené

Prievidžanka síce odišla do Dubaja, no na Slovensku si nechala poriadny dlh.

Slovenská influencerka Bianca Blazy, ktorá sa pred zmenou civilného mena volala Bianka Novotková, sa preslávila najmä tým, že spolu so svojím dvojčaťom Cyntiou založili špeciálne tréningové plány s názvom Bootyprogram.

Tie mali pomáhať tisíckam žien na Slovensku a v Česku získať ich vysnívanú postavu za krátky čas. Neskôr sestry pochádzajúce z Prievidze začali aj s vlastnou značkou oblečenia a obe sa hrdo hlásia k podnikaniu. Podľa všetkého však len do chvíle, keď je potrebné platiť dane, upozorňuje portál Antiyoutuber.cz.

Štátu dlhuje viac ako 11-tisíc eur

Podľa verejne dostupných zdrojov si totiž Bianca od leta 2021 na Slovensku neplní daňovú povinnosť a taktiež neplatí ani sociálne a zdravotné poistenie. Dlhuje tak približne 11 235 eur. Okrem finančných problémov sa škandály týkajú aj jej módnej značky. Zákazníkom podľa viacerých svedectiev nevracia peniaze a vôbec s nimi nekomunikuje.

Meno influencerky svieti na zozname dlžníkov. Detaily jej finančných problémov pochádzajú priamo z finančného registra , ktorý čerpá informácie z niekoľkých slovenských štátnych orgánov. Bianca údajne dlhuje takmer 7 500 eur na daniach, na sociálke viac ako 2 300 eur a na zdravotke takmer 1 500 eur.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Exekútori ju napomenuli už v auguste 2022. Hoci je Bianca oficiálnou obyvateľkou mesta Prievidza, už nejaký čas býva spolu s dcérou a so sestrou v Dubaji. Mnohí za tým vidia práve jej finančné problémy.

„Aj napriek vykonanému vyšetrovaniu sa nepodarilo zistiť inú adresu bydliska, na ktorú by bolo možné zaslať upovedomenie o začatí exekúcie, preto po uplynutí troch mesiacov od začatia exekúcie bude uvedené upovedomenie doručené oznámením v obchodnom vestníku,“ uvádza oznámenie exekúcie z 23. augusta 2022.

Svoj život v zahraničí s radosťou zdieľa na sociálnych sieťach, stále sa orientuje vo fitnes svete a radí s chudnutím. Ukazuje svoje luxusné bývanie a propaguje svoje oblečenie. K upomienkam exekútorov sa zatiaľ nevyjadrila.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nobles hair (@nobles_hair)

Škandály sa týkajú aj jej značiek

V posledných dňoch sa začínajú objavovať negatívne recenzie na jej značku oblečenia. Jedna zákazníčka od nej údajne chcela vrátiť peniaze, Bianca však vraj proces naťahovala vyše troch mesiacov. Tvrdila, že žena bude mať do dvoch týždňov peniaze späť na účte, čo sa však doteraz nestalo.

Údajne tiež správy od zákazníčky úplne ignorovala. Okrem tohto fiaska sa so značkou dvojčiat viaže ďalší škandál. Cvičebné plány, ktoré dvojica propaguje na internete, vôbec nemajú sľubovaný účinok. Influencerky upravujú fotky pokroku svojich zákazníčok, dokonca zdieľali aj fotku ženy, ktorá podľa nich vôbec necvičila.

Domov
Zdieľať
Diskusia