Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2023, 13:52
Čas čítania 1:16
Karolína Uličná

29-ročná influencerka náhle zomrela po plastickej operácii. Osudným sa jej stal bežný estetický zákrok

OSOBNOSTI INFLUENCERI KRÁSA LIPOSUKCIA
Uložiť Uložené

Brazílska influencerka si dala spraviť liposukciu, no skončilo sa to tragédiou.

Na súkromnej klinike v meste São Paulo došlo v utorok k tragédii. Po plastickej operácii zomrela iba 29-ročná brazílska influencerka a televízna osobnosť Luana Andrade. Ako príčinu jej smrti uviedla nemocnica masívnu pľúcnu embóliu, keď podstupovala liposukciu, informuje The Economic Times.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Luana Andrade (@luandradel)

„Pacientku Luanu Andrade prijali v sprievode jej rodiny v pondelok popoludní na oddelenie liposukcie, ktorú vykonal súkromný chirurg a prítomný bol aj anestéziológ, ktorého si rodina najala,“ uviedla nemocnica pre Globo 1. 

Počas operácie došlo k nečakaným komplikáciám a Andrade utrpela zástavu srdca. Testy odhalili, že zažila masívnu trombózu – čo je stav, keď krvné zrazeniny blokujú žily alebo tepny. Krvná zrazenina sa zvyčajne vytvorí v nohe a blokuje prietok krvi do pľúc.

Brazílska známa tvár bola prevezená na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde postúpila medikamentóznu a hemodynamickú liečbu, vyhlásila nemocnica v São Paule. Mladú influencerku sa napriek všetkému úsiliu nemocničného tímu nepodarilo zachrániť. 

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Andrade sa preslávila v roku 2022 v reality šou Power Couple Brasil 6, na ktorej sa zúčastnila s priateľom Joãom Hadadom. Ako influencerka si na Instagrame nazbierala viac ako pol milióna sledovateľov, uviedli E! News.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HADAD (@joaohadad)

K jej náhlej smrti sa vyjadril pod instagramovým postom jej priateľ. „Som zdrvený a prežívam svoju najhoršiu nočnú moru. Časť zo mňa odišla,“ napísal v portugalčine. „S nesmiernou ľútosťou a s veľkou bolesťou v srdci sa lúčim so svojou Luanou, svojou princeznou, svojou kráskou,“ dodal Hadad a povedal, že možno nikdy nebude schopný spracovať jej smrť.

Odkaz jej „do neba“ poslal dokonca aj jej kamarát – brazílsky futbalista Neymar. „Smutný deň s dvoma veľmi zlými správami. Najprv boli napadnutí rodičia Bru (jeho priateľky, písali sme o tom TU), ale vďakabohu sú všetci v poriadku! Po druhé, smrť kamarátky. Úprimnú sústrasť celej rodine! Nech Boh privíta Luanu s otvorenou náručou,“ odkázal útočník, ktorý aktuálne hrá za saudskoarabský klub Al Hilal.

Domov
Zdieľať
Diskusia