Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2023, 16:30
Čas čítania 7:43
Denisa Šútorová

Najzaujímavejšie outfity z Cannes 2023. Červený koberec ovládli muži, Irina Shayk aj Scarlett v podprsenke

Najzaujímavejšie outfity z Cannes 2023. Červený koberec ovládli muži, Irina Shayk aj Scarlett v podprsenke
Zdroj: Youtube/Harper's Bazaar UK
MÓDA CANNES ČERVENÝ KOBEREC MÓDA ŠOUBIZNIS
Uložiť Uložené

Hoci je Filmový festival v Cannes známy okázalosťou, luxusom a pompéznymi róbami, mnohé celebrity sa odvážili zariskovať. Kto ukázal tehličky na bruchu a ako vyzerali najsexi mužské outfity?

76. ročník prestížneho Filmového festivalu v Cannes sa postaral o niekoľko veľkých momentov. Okrem premiéry prvých dvoch častí nadchádzajúcej novinky The Idol, kde po boku the Weeknda hviezdi Lily-Rose Depp, či 7-minútového standing ovation pre film jej otca Johnnyho Deppa pritiahol na seba najväčšiu pozornosť práve červený koberec.

S istotou môžeme povedať, že tohtoročná udalosť na francúzskej Riviére sa postarala o poriadne silné looky. Prečítaj si, ktoré celebrity hodili pravidlá za hlavu, kto sa inšpiroval starším outfitom Belly Hadid a ktorým mužom sa podarilo schovať do vrecka aj najväčšie krásky Hollywoodu.

1. Irina Shayk

Titul o najodvážnejší look červeného koberca získava Irina Shayk. Topmodelka sa na premiére filmu Firebrand ukázala v koženom komplete, ktorý mnohé zahraničné médiá aj fanúšikovia na internete zaraďujú na zoznam najextravagantnejších lookov, a my súhlasíme. Irina stavila na prekríženú koženú podprsenku a sukňu až po zem s výrazne nízkym pásom. Okrem bordových detailov, ktoré čiernemu kompletu dodávali poriadnu dávku dramatickosti, v outfite vynikla modelkina vyšportovaná postava a tehličky na bruchu.

O výstredný model sa postarala nigérijská módna návrhárka Mowalola Ogunlesi, ktorej rovnomenná značka Mowalola so sídlom v Londýne je momentálne horúcou záležitosťou módnej scény. Look Iriny Shayk predstavila počas prehliadky jeseň/zima 2023.

Irina Shayk zvolila do Cannes poriadne odvážny look. Fanúšikovia na internete jej za to poriadne naložili.
Irina Shayk zvolila do Cannes poriadne odvážny look. Fanúšikovia na internete jej za to poriadne naložili. Zdroj: Getty Images/Mike Marsland/WireImage

„Vždy vyhľadávam mladých dizajnérov a posledná prehliadka Mowalola pritiahla moju pozornosť. Vedela som, že si to chcem v Cannes obliecť a chcem podporiť ženskú dizajnérku, a myslela som si, že tento look bude perfektný – bolo to špeciálne,“ povedala pre Vogue Irina Shayk. Fanúšikovia na internete však s outfitom modelky vyjadrujú nespokojnosť a píšu, že jej experiment nie je vonkoncom na udalosť, akou je Filmový festival v Cannes, vhodný. „Otrasný outfit,“ odznelo na Instagrame. 

„Irina, si príliš krásna, prečo si si obliekla niečo takéto? Veď toto nie sú ani šaty,“ píše druhá fanúšička a nezabúda pridať ani plačúce emotikony. Priznávame, že je to trochu „too much“ a niečo podobné by sme skôr uvítali na červenom koberci Met Gala, hoci zároveň uznávame, že modelka vyzerala poriadne „hot“. Čo si o Irininom výbere myslíš ty, nám môžeš povedať v ankete nižšie. 

Anketa:
Čo hovoríš na Irinin look?
Do Cannes absolútne nevhodné!
Mne sa to náhodou páči, konečne niekto na červený koberec priniesol sexepíl.
Do Cannes absolútne nevhodné!
67 %
Mne sa to náhodou páči, konečne niekto na červený koberec priniesol sexepíl.
33 %

2. Alessandra Ambrosio

Jeden z najsexi ženských lookov 76. ročníka Cannes patrí nepochybne topmodelke Alessandre Ambrosio. Hoci sa na premiére filmu Jeanne du Barry ukázala v archívnej róbe značky Elie Saab z roku 2005, tento couture model ide priam zázračne ruka v ruke s aktuálnym trendom okázalosti a lesku.

O jeden z najsexi lookov sa v Cannes postarala topmodelka Alessandra Ambrosio.
O jeden z najsexi lookov sa v Cannes postarala topmodelka Alessandra Ambrosio. Zdroj: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Jej flitrové ružové šaty zaujali najmä nápaditou kapucňou a geometrickým chevronovým vzorom. Silueta tohto dizajnu však dala vyniknúť aj Alessandrinej vymakanej postave. Pozornému oku neunikne, že neodmysliteľnou súčasťou outfitu modelky bol aj luxusný strieborný náhrdelník a náušnice od značky Pomellato High Jewellery. Za nás neskutočne ženské, zmyselné, hodné červeného koberca na jednej z najprestížnejších svetových udalostí. 

3. Rahi Chadda

Model, influencer a herec Rahi Chadda predviedol v Cannes jeden z najlepších mužských lookov, a preto nemôže chýbať na našom zozname. Všetku pozornosť na seba strhol jeho luxusný trenčkot značky Homolog v karmínovej farbe, ktorý krášlili strieborné vyšívané aplikácie a primeraná vrstva tylu. Tento detail dodal Rahiho outfitu nádych romantickosti a úspešne na seba prevzal úlohu sukne, ktorú v posledných rokoch častejšie vídame v hollywoodskych mužských šatníkoch.

Muži tento rok ovládli červený koberec v Cannes. Prečítaj si, kto mal najlepšie a najodvážnejšie outfity.
Muži tento rok ovládli červený koberec v Cannes. Prečítaj si, kto mal najlepšie a najodvážnejšie outfity. Zdroj: Getty Images/Marc Piasecki/FilmMagic

Vrchný diel outfitu bol zladený s karmínovými nohavicami a dych vyrážajúcim náhrdelníkom s rubínom od Fred Jewelry. Rahimu však dávame shout-out aj za nápaditý hairstyle – wet look s dokonale premyslenými kučerami.

4. Scarlett Johansson

Herečka Scarlett Johansson sa v Cannes ukázala na premiére novinky Wesa Andersona Asteroid City, v ktorej hviezdi po boku Toma Hanksa aj Maye Hawke. Hollywoodska kráska stavila na jednoduché línie, no pútavý dizajn šiat na mieru, o ktoré sa postarala značka Prada. Pozornému oku neunikne, že romantické ružové šaty sa pohrávajú s horúcim trendom takzvaného peekaboo efektu, ktorý odhaľuje herečkinu braletku bielej farby.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kate Young (@kateyoung)

Prekvapivou, ale vydarenou mejkapovou voľbou stylistky Kate Young je výrazný červený rúž na perách herečky. Internet však rovnako ocenil odvážny strih zadnej strany šiat, ktorá odhalila Scarlettine tetovania v tvare ruží a malej ovečky. Rozhodne musíme uznať, že glam Johansson je jedným z najlepších, ktoré predviedla počas dlhoročnej hollywoodskej kariéry. Palec hore.

Šaty herečky Scarlett Johansson si v Cannes zahrali takzvané peekaboo. Kým predok šiat odhaľoval jej braletku, výstrih vzadu pomohol dať dôraz na hviezdne tetovania.
Šaty herečky Scarlett Johansson si v Cannes zahrali takzvané peekaboo. Kým predok šiat odhaľoval jej braletku, výstrih vzadu pomohol dať dôraz na hviezdne tetovania. Zdroj: Youtube/Alexandra Daddario 2.0

5. Lily-Rose Depp

Jeden z najočakávanejších lookov tohtoročného červeného koberca v Cannes patril rozhodne modelke, herečke a dcére Johnnyho Deppa Lily-Rose Depp. Na 76. ročníku prestížneho festivalu sa ukázala najmä pri príležitosti svetovej premiéry prvých dvoch častí seriálu The Idol, v ktorom sa predstaví v hlavnej úlohe po boku The Weeknda (do pozornosti dávame, že nový hit štartuje na HBO už 4. júna).

Lily-Rose stavila v Cannes dokonca trikrát na nadčasovú klasiku menom malé čierne šaty. Outfit, ktorý zaujal našu pozornosť a v ktorom potvrdila svoj ikonický status múzy Chanela, boli práve čierne vintage šaty Chanel, ktoré francúzsky módny dom prvýkrát odprezentoval na prehliadke jeseň/zima 1994.

Lily-Rose Depp na Filmovom festivale v Cannes ako ozajstná femme fatale. Hviezda nadchádzajúcej novinky The Idol stavila na vintage šaty z dielne Chanela, ktoré módny dom predstavil v roku 1994.
Lily-Rose Depp na Filmovom festivale v Cannes ako ozajstná femme fatale. Hviezda nadchádzajúcej novinky The Idol stavila na vintage šaty z dielne Chanela, ktoré módny dom predstavil v roku 1994. Zdroj: Getty Images/Samir Hussein/WireImage

Mini, alebo skôr mikro šaty bez ramienok mali flitrovú štruktúru, čiernu mašľu v páse a výraznú aplikáciu farebnej kamélie. Lily-Rose k nim zvolila operné rukavičky, čierne pančuchy a saténové lodičky na vysokom podpätku. Kvetinovú čelenku, ktorú mala na sebe pri predstavovaní tohto looku v roku 1994 topmodelka Turlington, však Lily-Rose vynechala. Namiesto toho siahla po jednoduchom drdole so spustenými pramienkami, ktoré jej lemovali tvár. 24-ročná hviezda tak ponúkla novodobú úpravu štýlu 90. rokov.

@katemossedd Lily Rose Depp at Cannes for The Idol wearing vintage Chanel 1994 🔥🔥🔥 I love it Video credits to lilyrose.updates #lilyrosedepp #festivaldecannes #theidol #chanel ♬ Gimme More - Britney Spears

Hoci na seba strhla všetku pozornosť na červenom koberci, o virálny moment sa postarala najmä pri odchode z hotela v sprievode bodyguardov. Na tvári mala dramatické slnečné okuliare a v ruke cigaretu, čo dopomohlo k jej výzoru femme fatale.

6. Leonie Hanne

V šatníku jednej z najznámejších nemeckých módnych influenceriek Leonie Hanne by sme minimalizmus našli len ťažko. Módna ikona, ktorej štýl by sa dal charakterizovať slovami prepych, hravosť a ženskosť, sa v Cannes postarala o skutočný hviezdny moment. Influencerkin look od módneho domu Georges Hobeika totiž odkazoval na to, čím je Filmový festival v Cannes známy – pompéznosť, okázalosť a luxus.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

Bledomodrá róba na mieru inšpirovaná couture modelom z kolekcie jar 2023 stiahla na seba pozornosť vďaka priesvitnému a v strede živôtika takmer „naked“ efektu šiat, ktorý bol doplnený o trblietky a dramatickú pierkovú štólu vo výraznejšej azúrovej farbe. Influencerka zladila k róbe priesvitné lodičky zo spolupráce značiek Aquazzura x Swarovski. Model Aura Plexi Sandal 105 sa pohybuje v cene okolo 1 730 eur. Keďže Cannes je, ako sme už spomínali,  o nablýskanosti a pravom hollywoodskom glame, štýlovú Nemku nemôžeme z nášho zoznamu vynechať. 

Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia