Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. septembra 2022, 15:19
Čas čítania 1:18
Richard Balog

Naomi Campbell na móle či Kanye West vo flip-flop šľapkách. Takto vyzerala možno posledná kolekcia Riccarda Tisciho pre Burberry

Naomi Campbell na móle či Kanye West vo flip-flop šľapkách. Takto vyzerala možno posledná kolekcia Riccarda Tisciho pre Burberry
Zdroj: Burberry
MÓDA BURBERRY
Uložiť Uložené

Vedenie britského módneho domu zrušilo pôvodný termín prehliadky na týždni módy z úcty ku kráľovnej Alžbete II., aby následne predstavilo skvelú šou s hviezdnym obsadením.

Zrušená prehliadka kolekcie jar/leto 2023 od Burberry sa konala mimo kalendára londýnskeho týždňa módy a bola skvelá. Pôvodný dátum šou bol 17. september, ale vzhľadom na štátny smútok vo Veľkej Británii vedenie módneho domu predstavilo nové modely pre mužov aj pre ženy až v priebehu včerajšieho dňa. 

Možno išlo o poslednú prehliadku, respektíve kolekciu pod taktovkou kreatívneho riaditeľa Riccarda Tisciho, píše Highsnobiety. Na móle nechýbali hviezdne modelky na čele s Naomi Campbell či Bellou Hadid a v hľadisku bolo množstvo známych tvárí vrátane Stormzyho, Anny Wintour alebo Kanyeho Westa, ktorý spolupracoval s Tiscim pri tvorbe obálky, kostýmov a merchu k albumu Watch the Throne v roku 2011.

Ye upútal pozornosť fotografov aj vďaka obuvi, keď prišiel vo flip-flop šľapkách, ktoré zdobili diamanty. 

Odporúčané
68 dvojčiat na prehliadkovom móle. Módny dom Gucci predstavil novú kolekciu originálnym spôsobom    68 dvojčiat na prehliadkovom móle. Módny dom Gucci predstavil novú kolekciu originálnym spôsobom 24. septembra 2022, 19:07

Naomi Campbell vyšla na prehliadkové mólo v svetlohnedej súprave so zvonovými nohavicami a vo flip-flop šľapkách. 

Burberry
Zdroj: Burberry

Tisci predstavil 81 kompletných siluet v priestoroch priemyselnej haly v Londýne. Vzhľad jednotlivých kúskov bol typický pre britský módny dom, čo podčiarkovala ikonická károvaná potlač Burberry, ktorá zdobila vrchné vrstvy, nohavice aj sériu doplnkov. 

„Nie je to zaškrtávanie, ale rozvíjanie toho, čím je Burberry preslávené dlhý čas, ako napríklad károvaný vzor, trenčkoty, gabardénové kabáty a množstvo tašiek, ktorým sa momentálne darí, čo je príjemné podporiť,“ povedal Tisci po prehliadke na margo klasickej estetiky kolekcie.

Tím okolo uznávaného návrhára zároveň stavil na heslo „sex predáva“. Dôkazom sú napríklad kožené nohavice s vyrezanými otvormi, sieťované body, priehľadné topy, ale aj spodná bielizeň so spomínaným károvaným vzorom.

Bella Hadid predstavila svetlomodrý model košeľových šiat s dlhou zadnou časťou a s množstvom čipkovaných detailov. 

Burberry
Zdroj: Burberry

Štyridsaťosemročný návrhár sa po šou vrátil aj k zrušenej prehliadke, keď poznamenal, že išlo o moment úcty, a kráľovnú Alžbetu II. označil za kráľovnú sveta, ktorú rešpektovali v každej krajine.

Odporúčané
FOTO: V novej kampani Burberry hviezdi Skepta či Raheem Sterling. Daniel Lee značku konečne vrátil Britom   FOTO: V novej kampani Burberry hviezdi Skepta či Raheem Sterling. Daniel Lee značku konečne vrátil Britom 8. februára 2023, 15:30

Vychutnaj si záznam z prehliadky, ktorá spestrila program medzi milánskym a parížskym týždňom módy. Atmosféru dotvorila operná speváčka Nadine Sierra v sprievode London Contemporary Orchestra. Jednotlivé siluety z kolekcie jar/leto 2023 nájdeš v online obchode aj v kamenných obchodoch značky. 

Domov
Zdieľať
Diskusia