Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2022, 19:07
Čas čítania 1:15
Richard Balog

68 dvojčiat na prehliadkovom móle. Módny dom Gucci predstavil novú kolekciu originálnym spôsobom

MÓDA GUCCI
Uložiť Uložené

Kreatívny riaditeľ talianskej značky Alessandro Michele tentoraz vsadil na úvahu o identite a inakosti. Výsledkom bola šou, na ktorú sme neboli pripravení, ale bola skvelá.

Vedenie módneho domu Gucci predstavilo kolekciu na sezónu jar/leto 2023 originálnym spôsobom. Na prehliadkovom móle sa postupne vystriedalo 68 dvojčiat v luxusných modeloch spod rúk kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho a jeho tímu. 

„Welcome to Twinsburg,“ znelo v pozvánke, ktorú hostia obdržali deň pred šou v sídle značky. Ľudia nevedeli, čo majú očakávať, ale výsledná prehliadka bola skvelá. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @gucci

Odporúčané
Nové podprsenky od značky SKIMS sú pre všetky ženy. V kampani žiaria Brooke Shields, Cassie aj Becky G   Nové podprsenky od značky SKIMS sú pre všetky ženy. V kampani žiaria Brooke Shields, Cassie aj Becky G 24. septembra 2022, 7:43

Vystúpenie s názvom Gucci Twinsburg sa pohrávalo s myšlienkou reflexie, skúmalo naše predstavy o realite, ale aj o sebe samom. Samotných 68 vzhľadov unisex kolekcie nepotrebovalo zdvojenie, aby urobili dojem. Michele odprezentoval svoju lásku k poctivému krajčírskemu remeslu, k tradíciam a k vidieckému prostrediu, lesk filmových kostýmov, pôvab červeného koberca aj atraktívne športové línie. 

Spomedzi všetkých návrhov boli najzaujímavejšie tmavomodré obleky s jemnými pruhmi, ktorých nohavice boli doplnené o podväzkové pásy, nadrozmerné kožené bundy, trenčkoty, ktoré siahali až na zem, svieže nohavicové kostými s farebnými motívmi či doplnky v podobe okázalých šperkov cez tvár. Samotnou kategóriou boli kabelky, keď Michele vytiahol archívne kožené modely, ktoré odkazovali na históriu módneho domu spojenú s jazdectvom. 

Súčasťou kolekcie boli aj motívy z filmu Gremlins, napríklad v podobe postavy Gizma s koženými popruhmi ukrytého v kabelke. Infantilné motívy sú súčasťou Micheleho identity od začiatku jeho kariéry v talianskom módnom dome – spomeň si  na modely s grafickými potlačami z rozprávky Mickey Mouse či tričká s káčerom Donaldom. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @gucci

„Som synom dvoch matiek. Mama Eralda a mama Giuliana zdieľali genetickú spolupatričnosť, ale predovšetkým intimitu, ktorá bola pre ostatných nedostupná,“ povedal čoskoro 50-ročný taliansky návrhár. Možno aj preto vsadil pri tvorbe na úvahu o identite a inakosti. 

Michele predviedol ďalšiu skvelú ukážku svojej dôkladnej dokonalosti a geniality. Vychutnaj si záznam z prehliadky, na ktorú tak skoro nezabudneme. Jednotlivé siluety z kolekcie jar/leto 2023 nájdeš v online obchode aj v kamenných obchodoch talianskeho módneho domu. Ceny sú opäť poriadne vysoké. 

Domov
Zdieľať
Diskusia