Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. septembra 2022, 20:13
Čas čítania 0:47
Richard Balog

Vedenie módneho domu Burberry zrušilo prehliadku novej kolekcie z úcty ku kráľovnej Alžbete II.

Vedenie módneho domu Burberry zrušilo prehliadku novej kolekcie z úcty ku kráľovnej Alžbete II.
Zdroj: Instagram/@burberry
MÓDA BURBERRY KRÁĽOVNÁ ALŽBETA II.
Uložiť Uložené

Organizátori Londýnskeho týždňa módy uviedli, že značky by mali zrušiť večierky a odložiť zverejnenie fotografií z prehliadkových mól až do skončenia pohrebu kráľovnej Alžbety II. a obdobia smútku.

Vedenie značky Burberry zrušilo prehliadku novej kolekcie z úcty ku kráľovnej Alžbete II., ktorá zomrela 8. septembra, píše The Business of Fashion. Prehliadka kolekcie na obdobie jar/leto 2023 sa mala uskutočniť 17. septembra v Londýne počas týždňa módy. Spoločnosť neuviedla, či sa prehliadka presunie na iný termín. 

Londýnsky týždeň módy, ktorý sa začína 16. septembra, nebude zrušený. Návrhári aj veľké módne domy by mali pokračovať v prípravách hlavných podujatí – prehliadok –, ale British Fashion Council (BFC) odporučil zrušiť večierky a iné oslavy, ktoré sú súčasťou prezentácie nových kolekcií. Rada žiada organizátorov, respektíve samotné značky o rešpektovanie nálady národa a zároveň navrhla, aby značky aj médiá pozastavili šírenie fotografií z prehliadok a zverejnili ich až po skončení štátneho smútku. 

V oficiálnom stanovisku módneho domu Burberry stojí: „S veľkým zármutkom sme sa dozvedeli o úmrtí jej veličenstva kráľovnej. Na znak úcty sme sa rozhodli zrušiť našu prehliadku kolekcie na obdobie jar/leto 2023, ktorá sa mala uskutočniť 17. septembra v Londýne. Dúfame, že sa s vami uvidíme v blízkej budúcnosti.“ 

Svoje kamenné obchody zatvorili aj britskí maloobchodníci vrátane známych predajcov módy, ako sú Selfridges, Flannels, END. alebo Liberty. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Business of Fashion (@bof)

Odporúčané
Filmový festival v Benátkach bol plný luxusných rób, elegancie aj outfitov na každodenné nosenie Filmový festival v Benátkach bol plný luxusných rób, elegancie aj outfitov na každodenné nosenie 9. septembra 2022, 8:30
Domov
Zdieľať
Diskusia