Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Atos.
8. júna 2022, 16:30
Čas čítania 2:10
Sponzorovaný obsah

Spoločnosť Atos tvrdí, že IT kariéra je pre každého. Vyskúšaj si prácu v špičkovej firme vďaka bezplatnému programu

Spoločnosť Atos tvrdí, že IT kariéra je pre každého. Vyskúšaj si prácu v špičkovej firme vďaka bezplatnému programu
Zdroj: Unsplash / Emile Perron
TECH INFORMAČNÉ TECHNOLÓGIE PRÁCA
Uložiť Uložené

Každý desiaty zamestnanec je študent a v práci zostávajú aj po ukončení štúdia. Atos umožňuje mladým ľuďom rozvíjať sa.

Zaujíma ťa svet informačných technológií, no nevieš, na čo by si sa chcel zamerať? Vyskúšaj si to na vlastnej koži v špeciálnom bezplatnom programe pre študentov, ktorý organizuje spoločnosť Atos. Jej slovenská pobočka je známa svojím ústretovým prístupom k mladým ľuďom či podporou dievčat pri budovaní kariéry v IT.

„Dlhodobo sa zameriavame na podporu mladých talentov. Veríme, že ich nadšenie a svieži pohľad na svet sú pre nás konkurenčnou výhodou. Dvere tak má u nás otvorené každý, kto má záujem učiť sa a skúšať nové veci – a pokojne to môžu byť i študentky a študenti,“ hovorí Michal Fusek, šéf personálneho oddelenia spoločnosti Atos.

Bezplatný program

Nový globálny program Atos Boot Camp ponúka študentom virtuálne kurzy z oblastí, ktoré hýbu svetom IT. Podujatie sa uskutoční 18. – 22. júla, a čo je najlepšie, dostaneš sa tam zadarmo. Postupne sa zoznámiš s modernou prácou s dátami, internetom, superpočítačmi či kvantovou výpočtovou technikou, kybernetickou bezpečnosťou, cloudom a modernými aplikáciami či čoraz dôležitejšou dekarbonizáciou.

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Zdroj: Unsplash/Christina @ wocintechchat.com

Výhodou je, že sa neučíš len teoretické poučky, ale tento interaktívny program obsahuje príklady z reálneho života a ukáže ti, ako ich riešiť pomocou dostupných technológií. Súčasťou podujatia sú aj virtuálne stretnutia a rozhovory s expertmi Atosu, mal by si vďaka nim zistiť, ktoré oblasti IT ťa najviac zaujímajú a či by bola práca v odvetví pre teba vhodná. Zaregistrovať sa môžeš jednoducho cez web

zaregistruj sa

Máš z čoho vyberať

S mladými ľuďmi, ktorých do Atosu priviedol záujem a vo firme už zostali, majú v slovenskej pobočke bohaté skúsenosti. Približne každý desiaty zamestnanec je študent alebo študentka, pričom pôsobia na pozíciách od programátorov cez testerov a analytikov až po posty v podporných oddeleniach, ako sú marketing či HR.

atos
Zdroj: Atos

„Scenár, v ktorom študenti po skončení školy zostávajú pracovať v Atose na plný úväzok, je veľmi častý,“ vysvetľuje Michal Fusek. Spoločnosť umožňuje mladým ľuďom rozvíjať sa. „Snažíme sa im dávať čo najviac priestoru na rozvoj technických i softskillových zručností. Okrem toho sa snažíme ponúkať benefity, ktoré potešia aj našich mladých kolegov,“ hovorí a spomína napríklad podporu športových aktivít, príspevok na ekologickú dopravu či kúpu ekologického dopravného prostriedku alebo prácu na diaľku.

viac informácií

Šanca pre dievčatá

Atos patrí medzi spoločnosti, ktoré rozbíjajú predsudky o IT ako práci pre mužov. Viac ako tretina zamestnancov sú ženy, čo je v porovnaní so slovenským priemerom v odvetví viac ako dvojnásobok.

„Dievčatá, určite sa nebojte ísť do IT, ak niečomu teraz nerozumiete, neznamená to, že neskôr nebudete jednotky,“ vyzýva aj ďalšie adeptky na kariéru v tomto odvetví Eva Kunovská, ktorá v Atose pracuje ako vývojárka aplikácií. Dievčatám radí, aby sa hlavne veľa pýtali a zaujímali o veci. Prácu v spoločnosti si pochvaľuje. „Pracujeme tu v tímoch, čo je super, pretože môžeme o veciach diskutovať a navzájom si pomáhať. Vynikajúca je aj možnosť pracovať na viacerých projektoch, takže človek sa naučí robiť s rôznymi technológiami a vie si lepšie vybrať, na čo sa chce zamerať,“ dodáva.

atos
Zdroj: Atos

Ženy majú v Atose silné zastúpenie aj na manažérskych pozíciách, kde zastávajú až 28 % postov. Atos dlhodobo podporuje iniciatívy, ktoré sa snažia ukázať študentkám možnosti práce v odvetví informačných technológií a ponúknuť im zaujímavú kariéru.

„V Atose veríme, že diverzita zvyšuje výkonnosť. Ľudia s rôznymi skúsenosťami a zázemím nás obohacujú,“ vysvetľuje M. Fusek, prečo hodnoty inklúzie a diverzity v spoločnosti nezostávajú len na papieri.

Domov
Zdieľať
Diskusia