Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2022, 13:30
Čas čítania 5:13
Dominik Vetrák

RECENZIA: 3. séria Love, Death & Robots

FILMY A SERIÁLY LOVE DEATH & ROBOTS NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Netflix vydal 9 nových epizód z kritikmi milovaného antologického seriálu Love, Death & Robots. Vrátili sa kvalitou na úroveň prvej série?

Netflix vydal 20. mája tretiu sériu antologického animovaného seriálu Love, Death & Robots. Po premiére druhej série sme boli trochu sklamaní, no nové časti nám to teraz vynahradili.

Antologický seriál sa hodnotí ťažko, keďže v ňom na seba jednotlivé epizódy vôbec nenadväzujú. Odporúčame ti, aby si sa na konečné číselné hodnotenie vôbec nezameriaval a radšej si prečítaj text a hodnotenie každej epizódy. Lepšie pochopíš, ktoré epizódy sa podarili a ktoré by mohli sadnúť aj tebe.

Odporúčané
RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) 22. mája 2022, 15:30

Ak sa ti naše recenzie a tipy na filmy/seriály páčia, prípadne sa vďaka nim rozhoduješ, do čoho investovať čas a čo ignorovať, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Three Robots: Exit Strategies

Ide o pokračovanie jednej z epizód z prvej série, v ktorej sme spoznali troch robotov ponevierajúcich sa po spustošenej Zemi, na ktorej neostal jediný žijúci človek. Je to zároveň prvý príbeh v rámci tohto seriálu, ktorý dostal pokračovanie. Nemyslíme si však, že sme ho potrebovali vidieť.

Miestami je vtipný a má podarený záver, ale nie je ničím extra výnimočný. Love, Death & Robots je práve o unikátnych animovaných príbehoch, a aj keď v tomto svete možno existujú zaujímavé príbehové línie, táto ňou nebola. Epizóde dávame palec dole. 

Love Death & Robots 3. séria Netflix
Zdroj: Netflix

Bad Travelling

Našťastie na to zabudneš hneď po druhej epizóde. Režíroval ju totiž David Fincher (Se7en, Fight Club) ako svoj prvý animovaný projekt. Nesmierne sa podaril ako z hľadiska príbehu a dejových zvratov, tak aj z hľadiska kvality animácie. 

Dej zachytáva lovcov žralokov, ktorých na mori prekvapí obrovský smrtiaci tvor v tvare kraba. Niekoľko ľudí zabije a od ostatných chce, aby ho vzali na ostrov plný ľudí. Ak mu vyhovejú, zvyšok posádky nechá žiť. Niektorí sú ochotní obetovať celý ostrov, iní radšej zomrú, než by nepriamo zabili nevinných ľudí. Ktorá skupina zvíťazí? 

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

David Fincher chcel mať v epizóde špičkovú animáciu, čo sa mu podarilo. Všimnúť si môžeš napríklad to, ako sa postavám odrážajú kvapky vody z búrlivých morských vĺn, a vo veľkolepom finále si užiješ aj poriadnu deštrukciu. Fincher natočil epizódu podľa poviedky Neala Ashera, ktorý stojí aj za najlepšou epizódou druhej série – Snow in the Desert. Epizóde Bad Travelling dávame veľký palec hore. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia