Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2024, 9:30
Čas čítania 5:15
Martin Adam Pavlík

10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024

10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024
Zdroj: Miro Nota, Jan Varchola, CinemArt SK
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY NAJOČAKÁVANEJŠIE SERIÁLY NOVÉ SERIÁLY SLOVENSKÉ FILMY SLOVENSKÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo nás tento rok čaká v rámci domácej kinematografie a televíznej tvorby?

Každý rok napäto čakáme, akým spôsobom posunú slovenskí či českí filmári latku a prekvapia nás niečím, čo sme ešte nevideli. Tento rok priniesli zábavného Invalida, skvelú Slúžku, mrazivý Úsvit, výborné sci-fi Bod obnovy, ale aj životopisnú drámu Jej telo.

Na televíznych obrazovkách zase bodovali seriály ako Dunaj, k vašim službám či Klamstvo. Kontroverzie vzbudil legendárny Jan Hřebejk s provokatívnou Ivetou a so satirickou minisériou Víťaz o expremiérovi, ktorý si nevie ani len uvariť kávu.

Aj tento rok budú v kinách filmy stavajúce publikum na rôzne strany barikády. Uvidíme prvýkrát gangsterku, ktorá ukáže mafiu z pohľadu mafiána, alebo ďalšiu adaptáciu knihy Jozefa Kariku. Vrátia sa tiež obľúbené seriály. Nižšie nájdeš podrobnejší prehľad.


V Refresheri ti pravidelne prinášame rôzne filmové a seriálové rebríčky, zoznamy aj rozhovory s filmármi alebo hercami. Ak si chceš prečítať v plnej verzii všetky zamknuté články, staň sa členom exkluzívneho klubu Refresher+.

Miki Milan Ondrík
Zdroj: Joseph Marčinský/PubRes

1. Jedeme na teambuilding (réžia: Zuzana Marianková)

Zuzana Marianková debutovala v roku 2021 adaptáciou talianskej komédie Známi neznámi a v komediálnom duchu zostane aj vo svojom ďalšom diele. Znova pôjde o remake, tentoraz rumunského filmu z roku 2022. Už 11. januára uvidíme, aký bude tento príbeh o partičke tých najrozličnejších zamestnancov, ktorí zažijú nezabudnuteľný teambuilding.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Pôvodný scenár Alexa Coteta upravila režisérka spolu s Petrou Polnišovou. Tá vo filme stvárni uletenú konšpirátorku. Okrem nej sa môžeš tešiť na Alexandra Bártu, Vojtu Koteka, Jakuba Prachařa či Annu Polívkovú.

2. Vojna policajtov (réžia: Rudolf Biermann)

Arpád Soltész napísal scenár o východoslovenskom podsvetí a skorumpovanej polícii počas 90. rokov a vyzerá to tak, že uvidíme poriadne drsný obraz Slovenska s presahom do súčasnosti. Biermann ukázal, že sa podobných tém nebojí, už pri spolupráci s Marianou Čengel Solčanskou na filme Sviňa.

Napínavý krimitriler dorazí do kín 1. februára a zahrajú si v ňom Juraj Loj, Ady Hajdu, Alexander Bárta a Marián Mitaš. V úlohe tvrdého gangstra sa predstavil dokonca raper Rytmus. „Dovolím si tvrdiť, že som bol ešte lepší, ako niektorí profi herci. Ich totiž na VŠMU nenaučia to, ako sa správali vagabundi z 90. rokov. Oni nevedia, ako sa obliekali a aký mali slovník,“ povedal pre Refresher o svojej skúsenosti pred kamerou.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 150708 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aký nový seriál sa bude zaoberať témami ako vyháňanie duchov či exorcizmus.
  • V akej exotickej destinácii sa bude odohrávať nový seriál televízie JOJ.
  • Čo povedal Milan Ondrík o svojej postave vo filme Miki a nakrúcaní.
  • Čo povedala o druhej sérii seriálu Iveta Natália Germáni.
  • Čím bude film Lóve 2 odlišný a výnimočný podľa Jakuba Kronera.
  • Ako zhodnotil spoluprácu s Kronerom svetoznámy kaskadér a herec Vladimír Furdík.
Domov
Zdieľať
Diskusia