Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2021, 9:27
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Pri Minneapolise polícia „omylom“ zastrelila ďalšieho Afroameričana. Chceli vraj použiť paralyzér, no vytiahli zbraň

Pri Minneapolise polícia „omylom“ zastrelila ďalšieho Afroameričana. Chceli vraj použiť paralyzér, no vytiahli zbraň
Zdroj: Brooklyn Center, Minn., Police Department
NEWS STREĽBA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Smrť 20-ročného Afroameričana vyvolala protesty proti policajnej brutalite.

V meste Brooklyn Center v americkom štáte Minnesota severozápadne od Minneapolisu polícia zastrelila ďalšieho Afroameričana. Na 20-ročného Daunteho Wrighta bol vydaný zatykač. Policajná dôstojníčka chcela údajne použiť paralyzér, no omylom vytiahla strelnú zbraň, informuje BBC.

Muži zákona zastavili Wrighta pre porušenie dopravných predpisov. Keď zistili, že je naňho vydaný zatykač, snažili sa ho zadržať, a keď nasadal späť do vozidla, zastrelili ho, a to aj napriek tomu, že nebol ozbrojený. Bol na mieste mŕtvy. Údajne ho zastrelila policajtka menom Kim Potter, ktorá pre policajný zbor v meste Brooklyn Center pracovala 26 rokov.

Odporúčané
Ak mlčíš, tak s rasizmom súhlasíš: Takto to vyzeralo na dnešnom Black Lives Matter proteste v Bratislave Ak mlčíš, tak s rasizmom súhlasíš: Takto to vyzeralo na dnešnom Black Lives Matter proteste v Bratislave 13. júna 2020, 20:53

Smrť 20-ročného Afroameričana vyvolala protesty proti policajnej brutalite, ktoré sa uskutočnili v nedeľu, v čase, keď stále prebieha súdny proces s expolicajtom obžalovaným z vraždy Afroameričana Georgea Floyda. V súvislosti s jeho smrťou v roku 2020 sa konala séria masívnych protestov po celom svete pod záštitou Black Lives Matter.

Domov
Zdieľať
Diskusia