Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2021, 18:58
Čas čítania 1:03
Kamila Šebestová

Od pondelka môžu fungovať tržnice, trhoviská, opravovne a autoservisy. Pravidlá po príchode zo zahraničia sa však sprísňujú

NEWS HRANICE OPATRENIA
Uložiť Uložené

Podľa novej vyhlášky budú môcť jedlo so sebou vydávať aj stánky s trvalým stanovišťom.

Úrad verejného zdravotníctva od pondelka 22. 3. povolil prevádzku nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia.

Podľa hovorkyne úradu Daši Račkovej však musia byť  jednotlivé predajné miesta umiestnené najmenej v dvojmetrových rozostupoch.

Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať navyše zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska,“ povedala hovorkyňa ÚVZ SR. 

Podľa novej vyhlášky ÚVZ medzi prevádzky verejného stravovania patria aj stánky s trvalým stanovišťom. Tieto budú môcť vydávať jedlá so sebou. 

Okrem bankových, poisťovacích a leasingových služieb budú môcť byť od pondelka otvorené aj prevádzky iných finančných služieb. Otvoriť sa budú môcť všetky prevádzky poskytujúce opravy a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.

Domov
Zdieľať
Diskusia